Top 5 syyt Marsin mahdolliseen elämään

17 01 2009

Tällä videolla käydään Discovery Networksin mielestä viisi parasta syytä miksi Marsissa voisi olla (tai ollut) elämää.

TheSun kertoo lisää NASA:n aikeista etsiä Marsista elämää.

Mainokset

Toiminnot

Information

8 responses

17 01 2009
Asd

Wau.

18 01 2009
jartsa

jaa

18 01 2009
leatherman

Ollaan varmaan aika lähellä sitä hetkeä, että viimein saadaan varmistus maan ulkopuoliselle elämälle.

19 01 2009
Riku

leatherman, unissas.

19 01 2009
leatherman

Miksi ei? Jos noihin NASAN marsin tutkimuksiin ylipäätään uskoo niin johan tämä maan ulkopuolinen elämä on varmistunut. Ainakin mikrobitason elämä. Tiedeyhteisö ei vain ole toistaiseksi valmis tätä asiaa hyväksymään.

19 01 2009
Pete

Tää ”maan ulkopuolinen elämä” juttu tulee olemaan aika pian samaa sarjaa ”maapallo on litteä” asian kanssa.

Kohta on aivan itsestäänselvää että tottakai universumissa on elämää ja vaikka kuinka paljon. Ja sit nauretaan että oltiin sitä tyhmiä kun luultiin että maa on ainoa paikka koko universumissa missä on elämää..

Mut niinhän se kehitys menee, se mikä tänään on uskomatonta on tulevaisuudessa yleistä tietoa.

19 01 2009
Thebel

Aurinkokunnassamme on useita paikkoja joissa elämällä olisi mahdollista selviytyä ja kehittyä. Paras paikka maan jälkeen olisi tietenkin mars, joka sijaitsee elinkelpoisen vyöhykkeen ulkolaidalla. Koska marsissa on ennen ollut nestemäistä vettä on siellä mahdollisesti ollut elämääkin. Geologisen toiminnan loppuminen kuitenkin teki planetasta kylmän koska hiilidiokisin määrä pieneni ilmakehässä.
Jupiterin Europa kuu on mielenkiintoinen vaihtoehto, koska siellä pinnanalainen meri muistuttaa etelänavan vostok-järveä, jossa on havaittu ikivanhaa mikrobitason elämää. Mitään todisteita elämästä europassa ole, mutta lähitulevaisuudessa sinne aijotaan lähettää luotain tutkimaan ja tekemään porauksia. Europalla on happea ilmakehässä.
Saturnuksen kuu Enceladus on myös mahdollinen paikka elämälle. Cassini-luotain ohitti kuun vain 50 kilometrin päästä maaliskuun 12. päivä 2008, ja NASA:n mukaan se löysi useita merkkejä jotka saattoivat mahdollistaa elämän. Vaikka kuussa on hyytävän kylmää (keskilämpötila -51 Kelviniä) pinnan alla saattaa olla lämmin meri. Cassini löysi myös ohilennollaan useita monimutkaisia orgaanisia yhdisteitä.
Lisäksi aurinkokunnassamme on paljon muitakin elämälle mahdollisia paikkoja Jupiterin ja Saturnuksen kuissa, joita on sitten useita 😀

19 01 2009
kyl

Kyllä sitä elämää on Marsissa, mutta mikrobitasoista, ehkä siellä on joskus ollut elämää mutta sinne on tullut ”maailmanloppu,” elikkä niiden kaikkien lajien loppu joita siellä on ollut, ja nyt siellä alkaa kaikki alusta… Olisihan se jännä jos olisi universaaleja naapureita 😀 Mutta miksi ajatellaan että humanoidit olisivat hirveän kehittyineitä ja antaisivat meille turpaan jollain ultrahienoilla uutuusaseilla, saattavathan ne humanoidit olla niitä tyhmiä 😀
%d bloggers like this: