Allghoi Khorkhoi – Mongolian Tappajamato

14 01 2009

MongolianTappajamatoMongolian tappajamato, joka paremmin tunnetaan nimellä Allghoi Khorkoi, elää Mongolian alueella Gobin aavikon eteläisellä puoliskolla.

Madon sanotaan olevan 60 – 150cm pitkä, punaisen värinen, jossa esiintyy mustia laikkuja. Joissain tarinoissa sillä sanotaan myös olevan ennustinpiikit molemmissa päissään, joilla mato tuntee maan tärinät ja pystyy näin paikantamaan uhrin olinpaikan. Aiemmin Mongolian hallitus kielsi artikkelien julkaisemisen tappajamadosta, mutta nykyään sana on vapaa.

Ensimmäinen havainto tappajamadosta tehtiin vuodelta 1926, jonka jälkeen seurasi useita satoja havaintoja.

Huhun mukaan ihmisen tai eläimen ollessa lähellä, mato nousee hiekasta ja tappaa eläimen tai ihmisen. Sanotaan myös Allghoin mieltyneen ihmislihan makuun. Mato väijyy usein lähellä ihmisten telttoja, jurttia ja on erityisesti mieltynyt keltaiseen väriin. Tarinoita liikkuu pojasta, joka leikkii keltaisen värisillä leluila hiekkalaatikolla kotitelttansa vierellä, kun tappajamato hiipii laatikon sisään ja pojan koskettaessa madon päätä, mato tappoi pojan. Pojan vanhemmat lähtivät tutkimaan käärmemäisiä luitkertelujälkiä hiekassa ruumiin luota, joka johti molempien kuolemaan ja jälkeenpäin vanhempien ruumiita ei koskaan öydetty.

Aavikolta on otettu kuvia eläimistä, joiden kuolinsyystä ei ole tietoa, joilla on tappajamadon tyylinen kuolintapa.

Tutkimuksia

Yksi eläimen tutkijoista, tšekki Ivan Mackerle kertoi haastattelussa madon tappamalla sähköiskulla, mutta on myös raportteja joiden mukaan mato suihkuttaa hapon kaltaista ainetta, joka aiheuttaa uhrin välittömän kuoleman.

Madon vastustajat ovat muunmuassa väittäneet eläimen olevan sähköankerias tämän pitkästä matomaisesta olemuksestaan ja siitä, että sähköankeriaiden sähköpurkaukset voivat olla tarpeeksi voimakkaita tappamaan ihmisenkin. Tosin Gobin aavikko ei ole ankeriaalle ideaalinen asumispaikka, koska kyseessä on kala, joka elää suurimman osan elämästään veden alla.

Joistain väitöksistä myös ollaan eläintä yhdistetty kobraan. Kobrat voivat kasvaa jopa yli kolme metrisiksi ja koska joillain kobrilla on punertavan värinen iho, kuin tappajamadon väritys raporttien mukaan.

Katso myös

Brittiläinen tutkisseurue lähti tutkimaan Mongolian tappajamadon arvoitusta 2006

Artikkelin kirjoitti zed ja sillä osallistuttiin Paranormaali Blogin artikkelikilpailuun.

Lähteet: wikipedia.org/wiki/Allghoi_Khorkhoi ja virtuescience.com/mongolian-death-worm.html

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

28 responses

14 01 2009
vuokralainen

paras tähän mennessä

14 01 2009
vuokralainen

artikkeleista

14 01 2009
MaDDis

vai että tappajamato 😀 En saanut ihan selvää, että oliko tämä joku anakondan suurunen, vai normaalin kastemadon kokoinen? Mutta pitkä.. kun en ihan ymmärtänyt? =D

14 01 2009
ipax

maddis.. tos lukee 60-150 cm. Valaseex?

14 01 2009
jees

ei mitenkään erikoinen artikkeli…ei oikeen hetkauta noi kastemato myytit

14 01 2009
Korn

Aika sekavasti kirjoitettu. Muuten ihan hyvä. Tuosta toukasta tuli juuri juttukin Totuuden perässä sarjassa. Taisi olla pari viikkoa sitten.

14 01 2009
jehabi

Ton tyyppisestä madosta on tullut sarja, jossa oli joku iso mato joka söi ihmisiä. Ilmoitan jos tulee mieleen sarjan nimi tuli kolmoselta joskus 3-4 vuotta sitten. Läppä sarja.

14 01 2009
A-E

Aivan mahtava artikkeli. Paras oli tähän menneessä

14 01 2009
?

”Mongolian tappajamato, joka paremmin tunnetaan nimellä Allghoi Khorkoi, elelee Mongolian alueella Gobin aavikon eteläisellä puoliskolla.”

Miten niin elelee? Eihän siitä ole minkäänmoisia tieteellisiä todistetia, saatika kuvia. Koko artikkeli antaa sellaisen kuvan, että mato olisi VARMASTI olemassa.

14 01 2009
Fenu

Onkohan sama mato mitä Destination Truth (Totuuden perässä) porukka tutki pari viikkoa sitten tulleessa jaksossa? En ole ehtinyt tarkistaa.

14 01 2009
Mikko

joo leffa, jossa mato luikerteli hiekan alla ja tappoi ihmisiä, on nimeltänsä ”Väristyksiä”…

14 01 2009
Kridfick

Hmm.. Aika mielenkiintoinen artikkeli. Lisää tämän tapaisia.

14 01 2009
tEMEB0Oy

Vai että kastemadot on ryhtynyt ihmissyöjiksi. O_o

15 01 2009
Phantom

nii tai lapamadot……vitsi vitsi ihan mielenkiintoinen pläjäys sinänsä

15 01 2009
Harri

Destination Truth (Totuuden perässä) oli pariviikkoa sit juttu tästä ns. Tappajamadosta… Olis kuulema tappanut elikoita/ihmisiä hapon avulla. Tutkijat löysi alueelta pitkiä koloja, mutta eivät oikeastaan mitään realistista todistetta, että näitä matoja olisi olemassa… Hyvä sarja muutenkin mielestäni, koska ovat aika skeptisiä asioiden suhteen ja kysyvät aina asiantuntioiden mielipiteitä… Sunnuntaisin Jimillä kello 20.00, katsokaa…

15 01 2009
KP

Olisipa hienoa jos Paranormaali Blog:lla olisi resursseja joskus lähteä tutkimaan joitain kummallisia ”uutisia” tai asioita johonkinpäin maailmankolkkaa. Kertoisi kameralle alueen historiasta, havannoista, ynm. 🙂 Tosin tätä uutista ehkä ei, olikohan se 2006 kun jotkut ”tiedemiehet” olivat käyneet, mitään ei löytynyt.

15 01 2009
XD Mixeri

Hmm, ehkäpä tuo mato voisi selittää niitä ihmekuoppia, mitä jossahi Venäjällä on ollut? Nojoo, onhan se vähän kaukaa haettu, mutta mistäs sitä koskaan tietää? ^^,

15 01 2009
Fenu

Sellainen ryhmä olisi kyllä siisti laittaa pystyyn jotka tutkivat mysteereitä ja muita mönkiäisiä. Mutta on aika kiva resurssi vaatimus jos tarvii matkustaa kauaskin missä on mönnikäisiä nähty. Itsellä on tavoitteena ollut laittaa pieni haamu tutkimus ryhmä pystyyn mutta oma kustanteisena on aika kallista vaikka itsellä on jotakin laitteita jo omasta takaa. Ja aika resurssi on kanssa hiukan kortilla. Jos saisi olla osana tiimiä ja tiimillä olisi rahoitus laitteille ja kulkemisen suhteen niin mikään ei olisi esteenä etten lähtisi mukaan… 🙂

15 01 2009
juupajuu

Katoi kyseisestä madosta dokumentin jossa tää mato osoitettiin myytiks….tutkijat usko et se oli lapsien pelottelutarina että muksut oppis varoo hiekasliikkuvii juttui………..niin ja sit siin destination truth (totuuden perässä) ohjelmas oli sama juttu ja siinäki se osoitettii vääräks.

15 01 2009
Tonza

En kyllä usko, että tälläinen mato olisi olemassa, sillä siitä olisi aika varmasti saatu todisteita, mutta mistä sitä ikinä tietää.

16 01 2009
Kristhor

Joo tää on parempi kuin edellinen. Totuuden perässä sarjassa myös koitettiin löytää tätä matoa heikoin tuloksin.

16 01 2009
darkwolf

no just joo. keksi lisää iltasatuja.

21 01 2009
Karoliina

Onko nuita viel?????? aika outoo. ei tollasia tuskin olekkaa. Parasta olla todisteita.Lähden kaljalle.

22 01 2009
Ufomies

Innoituksena Shai-Hulud vai toisinpäin? 🙂

22 01 2009
kabanossi

hieno artikkeli!
kiitos.

23 01 2009
Laama

Joo väristyksiä leffahan se oli ja tosiaan joku tuossa mainihtikin maikkarilla tulleen sarjan, jota itsekin seurasin, tais olla saman niminen ihan.
Semmosesta vinkkelistä jos ajatellaa niin eikös jossai oo taidettu sanoo et arvellaan noin 300k eläinlajia olevan vielä ihmiselle tuntemattomia, matohan voisi lukeutua tuohon. Hienoa olisi saada sitten tietää että mikä niitä onkaloita tekee ja mikä niitä eläimiä tappaa, tuohon käärmeeseen en tahdo kyllä oikein uskoa.
Luulisi nykyaikana aika helppoa olevan etsiä tuommonenkin. Kiintoisaa olis lähtee paikanpäälle vaikka viikon ajaks kahtelee että näkyykö mitään, huikeaa olisi varmaan napata tuo ja myydä hyvällä katteella eläintarhalle 😀

29 01 2009
Kireme

No toisaalta kun ajattelee, että mitä kaikkea tällä planeetalla on, mistä me ei tiedetä mitään. Minusta on hyvin mahdllista, että tuollainen mato tällä pallolla luikertelisi.

31 01 2009
pallomasi

LOL toi kuva on 100% sama mikä minulla on aivan samasta madosta käsittelevästä kuvatietokortista kevyesti yli 10v vanhasta lehti sarjasta nimeltä monsters.@Laama kaikki eläintieteilijät uskoo että ihmiset tuntee vaa 1/3 tai suurin osa eläimistä on tuntemattomia ihmiselle.
%d bloggers like this: