Ufo rikkoi tuuliturbiinin Englannissa

8 01 2009

Briteissä, Conisholmessa Lincolnshiressä tuulivoimalan 20-metrinen siipi on lakannut toimimasta ja irronnut. Toinen siipi on taas vääntynyt pahasti. Vahingot sattuivat viime sunnuntaina ja niiden aiheuttajaksi epäillään Ufoa.

Paikalliset asukkaat heräsivät kovaan rysähdykseen neljän aikaan viime sunnuntaina, jota saatteli outo valoilmiö.

Mr Palmer kertoi BBC:lle: ”Näin valkoisen valon, joka oli pyöreä ja näytti leijuvan. Se ei ollut flaren tapainen valo. Se oli vain pyöreä valkoinen valo, jossa oli pehmeän punainen reunus. Se näytti leijuvan turbiinien yläpuolella.

BBC:n mukaan myös Ufo-harrastajat ovat kerääntyneet alueelle etsimään johtolankoja.

Ufo-harrastaja Russ Kellett kertoi BBC:lle, että vahingon aiheuttaneen kohteen on täytynyt olla ainakin 52 metriä pitkä, jotta se on voinut osua molempiin siipiin samanaikaisesti.

Tuulivoimalan omistajayhtiö Ecotricity korostaa, että aiheutetut vahingot ovat poikkeuksellisia ja että tapausta tutkitaan avoimin mielin. Ecotricity ei ole löytänyt tapahtumalle vielä selitystä.

Lähde: BBC

Kiitokset vinkistä Sepolle ja Hot The Potille.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

62 responses

8 01 2009
venus007

Jassoo.. Ihan mielenkiintoinen juttu! Olisko mahdollista, että yksi tuuliturbiinin siipi olisi irronnut tuulessa ja samalla rikkonut toisen..?

8 01 2009
Nomi

Eipä tuossakaan ufoa tarvittu siihen kun mylly leviää !

8 01 2009
A-E

En usko, että mitenkään tuulessa ole voinut rikkoutua:D
Jokin syy, mitä en ainakaan nyt keksi… Pitää yöllä miettiä

8 01 2009
A-E

Tämä on todella mielenkiintoinen tapaus.

8 01 2009
Wespa

Ne on tehty kyllä kestämään kovaakin tuulta ja en usko, että tuona päivänä olisi ollut mitenkään vaikeita tuuliolosuhteita. Sivulla olevassa videohaastattelussa sanottiin, että turbiinin rikkomiseen tarvittaisiin ainakin lehmän painava kohde.

8 01 2009
A-E

Ja jos se olisi jokin räjähdys tai vastaava, niin silloin varmaasti näkyisi kunnon jäljetkin.

8 01 2009
Wespa

Eipä tuossakaan ufoa tarvittu siihen kun mylly leviää !

Ei tarvittu ei, mutta tuossa hajoaakin koko systeemi. Uutisen juttu on muutenkin mysteerisempi mm. tuon valoilmiön takia.

8 01 2009
aquafortis

Tämä vain on siitä harmillista, että aina kun on jokin, mitä ei voida selittää, sen täytyy heti olla ufo.

8 01 2009
ta-da

Tämä vain on siitä harmillista, että aina kun jotain koitetaan jotain selittää hiemankaan poikkeavalla tavalla niin se tyrmätään aina humpuukina

9 01 2009
Thebel

Tietääkseni nuo siivet ovat niin kestäviä ettei niitten pitäisi katketa tuulesta, paisti tietysti niin että koko syteemi hajoaa. Mutta kyseessä voi olla valmistusvirhe?

9 01 2009
Wespa

Tämä vain on siitä harmillista, että aina kun on jokin, mitä ei voida selittää, sen täytyy heti olla ufo.

No sitähän se juuri onkin. Tunnistamaton lentävä kohde. Joku siihen turbiiniin osui… Jos sitä ei voida selittää, niin pitäisikö sille sitten keksiä jokin feikkiselitys tyyliin ”se oli maakotkan poikanen”? Mielestäni ei, vaan silloin käytetään oikeaa termiä eli UFO.

9 01 2009
Zodium

😀 Enpä oikein keksi mitä muuta sinne oisi voinut lentää.

9 01 2009
Shakaali

okei. mutta mitä tapahtui ufolle? lensi vaan pois?

9 01 2009
Hexaa

niin tuntuu kanssa ettei kaikki ole vielä ymmärtänyt mitä sana UFO edes tarkoittaa…….

9 01 2009
Ogeli

Kyllähän se UFO oli, eli Unknown Flying Object… Luultavasti joku lentokone tjms. Avaruusalus? Tuskinpa sentään 😀

9 01 2009
Wespa

En usko lentokoneeseen, sillä silloin olisi varmasti sattunut isompikin onnettomuus ja tietoa olisi enemmän.

9 01 2009
shakaali

luulisi muutenkin että kohteesta olisi jäänyt jälkiä paikalle (osia yms.). jos oletetaan että kyse on kiinteästä esineestä. en kyllä keksi mikä muukaan.

9 01 2009
köhmä

hmm.jos ns luonnollista selitysta hakisimme olisikohan jotenkin mahdollista,etta myllyn turbiini olisi ite aiheuttanut voimakkaan pallosalaman tai vastaavan. Luulisi kyll’ jonkinlaisia palamisen merkkeja olevan.

9 01 2009
Korn

Mutta miten salamakaan irrottelee ja väännyttelee siipiä? Ja kuten sanoitkin, palojälkiä olisi kaiketi ollut ja jos niitä olisi ollut, olisi tutkijoilla antaa jonkinnäköistä osviittaa tapahtumasta. Kukaan ei ole kuitenkaan löytänyt mitään järkevää syytä tuolle joten tuskin se niinkään simppeli kuin salama on ollut.
J
os asialla on ollut avaruuden vieraat, aika nolo päätös sunnuntai ajelulle 😀

9 01 2009
Korn

Ainiin, ja tuolta löytyy jonkinnäköistä dokumenttia tapahtuneesta http://www.realufos.net/ 🙂

9 01 2009
jup jup

onneks tapahtu englannissa jos usassa ois tapahtunu niin ois varmaan suokaasu räjäyttäny myllyn…

9 01 2009
jep jep

Suokaasulla täytetty säähavaintopallo ilmiselvästi.

9 01 2009
leksa67

Moro vaan kaikille, tämä onkin sitten mun ensimmäinen kommentti tälle sivustolle 🙂
Tässä on kummallista kun katsotaan yksi että yksi siipi on poikki ja pari vääntynyt keskikohdistaan suoraan alaspäin. Mikäli ajatellaan että jättiläislautanen olisi ne painanut alas, olisi luullut tuon ropelimaston menevän poikki napsahtaen, vai mitä mieltä? Luulenpa jotta tähän on olemassa jokin muu syy…ilkivalta tulee lähinnä mieleen taikka iso lintu/lintuparvi.

9 01 2009
KP

Toivottavasti nyt osa ihmisistä muistaa mitä kirjaimet UFO tarkoittavat ( unidentified flying object ). Eli ufo, ei välttämättä heti tarkoita ”lentävää lautasta” ynm ulkoavaruuden kolaroitsijoita. Kyseessä aivan hyvin voi olla myös luonnollinen ilmiö mm, pallosalama, johon kuvaus voi osittain viitata. Itse kerran olen nähnyt pallosalaman, ja kuvaus on samantyylinen.

PS. Näkemäni pallosalama muuten rikkoi myöskin mökillä varaston oven.

9 01 2009
shakaali

KP: ihmiset muistuttavat tuosta suunnilleen jokaisessa ufoihin liittyvässä keskustelussa. 🙂

9 01 2009
XD Mixeri

Lentävä valopallo voi olla ufo, mutta sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä alieneitten kanssa… On mielenkiintoista, ettei tapahtumapaikalle ole jäänyt mitään mikä kielisi siitä, että törmätesään esine olisi tuhoutunut… Sillä kuitenkin, jos miettii, niin turbiinin siivet ensinnäkin pyörivät suhteellisen nopeasti ja toisekseen ovat painavia, joten aluksen on pitänny mennä aikamoista vauhtia, tai olla melko iso, että se on onnistunut tuommosta vahinkoa saamaan aikaan… Hmm, jos selviää, että mikä oli, niin kertokaahan 😉

9 01 2009
leksa67

Taranis-häivelentokone oli siinä lähistöllä ollut harjoittelemassa ja se siihen ilmeisesti sitten osunut 😉

9 01 2009
Stuge

Jos siihen on jokin osunut ja siltä vähän näyttää, ni luulis jotain romua olevan lähistöllä ja vääntyneessä siivessä varmaankin on jotain jälkeä osuujasta ( maalia ym…)…Pallosalama ja isolintu on kyllä parhaimmat selitykset tähän mennessä LOL….8 metrinen lokki lensi päin tuulimyllyä ja jatko matkaas…normaalikin salama ennen kuin pallosalama.

9 01 2009
Tonza

Voisi tähän nyt sanoa, että se on vain jollain tavalla tuulessa irronnut, ja tou valopallo voisi hyvinkin olla pallosalama.

9 01 2009
shakaali

itseasiassa mikään ei tosiaan sano, että valo ja tapahtunut liittyisivät toisiinsa.

9 01 2009
KP

Tietääkös Stuge minkälainen pallosalama on ? Oletko nähnyt itse sellaista ?

10 01 2009
Thebel

Tämä on hieman offtopiccia, mutta kun ajoin autolla kotia päin, näin noin 6 metrin korkeudella tiestä outoa sumua tai savua, kummalliseksi sen tekee se että se pysyi paikallaan eikä ajelehtinut, eikä myöskään hälvennyt. Ja yleensä sumu on paljon matalammalla. Tämä sumupilvi oli noin 2 metriä korkea ja noin 8 metriä leveä. Olen nähnyt ennenkin samanlaisia ilmiöitä.

10 01 2009
Stuge

Tietääkös Stuge minkälainen pallosalama on ? Oletko nähnyt itse sellaista ?

– Tietää kyllä, en ole itse nähnyt enkä usko että kukaan teistä mukaan ole nähnyt ja jos joku niin väittää niin puhuu täyttä Bullscheissee. Pallosalama on erittäin harvinainen ilmiö ja niiden tekeminen on labroissakin aivan suatanan hankalaa. Sitäpaitsi pallosalamat ei aiheuta mitään kummalisia tuhoja, kuten oikea salama voi. Pallosalamien syntyä ei ole tähän menessä kukaan tiedemies/fyysikko pystynyt selittämään/todistamaan, teorioita kyllä on ja joitakin testejä.

10 01 2009
XD Mixeri

Noista pallosalamoista puheenollen.. Mitäs ne on ne tuoliinsa kärventyneet/palaneet ihmiset, joilta on vaan kengät jäänny jälelle? Eikö jotkut epäilekin pallosalamaa?

10 01 2009
JP

turbiiniin on tullut joku tekninen vika ja siellä on tapahtunut ylikuormittuminen. Sen seurauksena on sitten tapahtunut pienimuotoinen räjähdys niin että yksi siipi lähtenyt irti ja toinen vääntynyt.

10 01 2009
Cafi

Mahdollinen on ufo, joka ei havainnut edessä olevaa turbiinia, ja rysähti siihen, ja jatko matkaa, ja samanaikaisesti asukkaat näkivät sen lentävän pois.

10 01 2009
Nomi

Voimme rauhoittua !
Tapaus on selvitetty ja vaurion aiheuttajasta on saatu kuvatodiste !

11 01 2009
12 01 2009
Hot the Pot

Nyt se ”tuulipuisto” on eristetty, hmm…

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/124451.shtml

13 01 2009
XD Mixeri

Hmm, iltasanomiin tullut jotakin uutta juttua siitä (tai siis tästä). Sillä oli kuulemma lonkerot! xD Ahhahaa, nauran itteni hengiltä!! Lonkerot, voi jestas sentään…. (ja ketään loukkaamatta) On vaan jotenki niin hilpeetä, että valopallolla on lonkerot.. Ei vaan istu se asia meikän päähän, mutta mielenkiintoinen käänne. 😉

Mutta niin, vieläkään ei siis ole selvinnyt mitään?

13 01 2009
kyl

Lonkerot? Hohhoijaa, lonkerot oikeastaan paljastavat jonkinlaiseksi huomion kerjäämiseksi, koska lonkerot kuuluvat sellaisiin ufoalien-kliseisiin. Monta silmää, lonkeroita, vihreää valoa ja vielä mitä. Tarina oli uskottavampi ilman lonkeroita. Kuka tietää, ehkä se on UFOjen tekosia… Tai sitten sen alueen julkisuustemppu.

13 01 2009
Kerttu

Luulisi siipiin jääneen jotain ainetta, esim. maalia siipiin osuneesta kappaleesta. Kai ne on tehny CSI-tutkimusta siellä. Minäpä luulen, että ipanat ovat kyhänneet ihan omatekoisen tuhdin raketin ja se on osunut siipeen. Tämä selittää myös valoilmiön. On ollut kiva tähdätä tollaseen tuulihärveliin… Nyt ne penskat lymyilevät kotonaan suu visusti supussa.

13 01 2009
Wespa

Itse en usko tuohon rakettiteoriaan (vaikka on jokseenkin mahdollinen), sillä luulisi, että raketinpalaset olisi löydetty. Raketin pitäisi olla myös aika tuhoisa pommi, sillä tuollaista tuulimyllyä ei niin vaan rikota. Muistaakseni Sunin sivuilla kerrottiin, että rikkomiseen tarvittaisiin kymmentä tonnia vastaava voima.

13 01 2009
köhmä

jos propeli tosiaan on kadonnut,eika viety johonkin paikkaan tutkittavaksi.

Niin silloin sen uhvon on ollu pakko vieda se mennessaan,ellei lahistolla ole jorpakkoa johon se olisi vajonnut, tai olisikohan edes teoriassa mahdollista et se olis uponnut maan sisuksiin..hmmm.. tarvikohan ufo miehet vara osaa,vai takertuko vahingossa kyytiin.

16 01 2009
Nomi

JupJup.
ja vielä kerran jup. Taas eli TAAS kerran mystinen UFO juttu sai nolon takaiskun. Puhuttu on jos jonkinnäkösestä invaasiosta tai muusta huuhaasta. Ja taaaaaaaaas kuten aina ennenkin, se uskomaton ensimmäinen konkreettinen tapahtuma jäi tapahtumatta ja hihhulit palaavat koloihinsa ja eivätkä myönnä asiasta koskaan puhuneensakkaan !
Laitan tämän yhden linkin ja jos se ei vielä hihhuleita vakuuta niin ei tarvitse olla ruudinkeksijä löytääkseen lisää vastaavaa matskua.
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article57798.ece
PS. mahtaisikohan irronnut siipi olla syypää vääntyneeseen viereiseen siipeen vai olisikohan kuitenkin kapteeni Kirk ja Enterprise ajanut kolarin ?
Mene ja tiedä : 0

16 01 2009
Nomi

Totuus ei aina löydy tuolta ulkoa, vaan se saattaa löytyä jopa aivan vierestä 😉

16 01 2009
Wespa

Miten Nomi voit kuitata valoilmiön, joka nähtiin juuri ennen siiven irtoamista vanhalla Tanskalaisella tuulimyllyjutulla?

Tässä myös linkki, joka sinua voisi kiinnostaa:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/ufon-murjomaksi-vaitetty-tuulipuisto-eristettiin-ufoharrastajat-innostuivat/124451

Alue on myös siis eristetty. Miksiköhän?

PS. Itsekkään en usko mihinkään invaasioon, mutta jotain outoa tässä jutussa kuitenkin on.

16 01 2009
Nomi

No vaikka tuolla !
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/46386-tallainenko-oli-tuuliturbiinia-toytaissyt-%E2%80%9Dufo%E2%80%9D
Vai väitätkö että häivekone on mahdottomampi ajatus kuin vihreät menninkäiset planeetta Quatimukselta ?
LOL.
Ja mitä itse tekisit Ecotricity firman alaisena muuta kun kertoisit jostain kummallisesta ilmiöstä joka tuhosi myllymme !!!!!
En minäkään kertoisi kansalle, että valmistamani tuotteet saattavat räjähtää käsiin !

16 01 2009
Wespa

Häivelentokone on ihan hyvä selitys, mutta huomautinkin vain tuosta Tanskalinkistäsi, joka ei mielestäni asiaan mitenkään kuulunut. Haen vain oikeaa selitystä asialle. Silti näin aikaisemman kommenttisi jotenkin hyökkäyksenä niille jotka pitivät ilmiötä esim. Ufona (tuntematon lentävä kohde). Eli jos pitäydyttäisiin mieluiten niissä faktoissa, eikä käytettäisi turhaan sanaa hihhuli ym. niistä ihmisistä, joita oikeasti kiinnostaa kaikki mahdollisuudet ja yrittävät ottaa asiasta selvää. Voitkin seuraavaksi kertoa missä ovat tämän häivelentokoneen palaset, vai oliko se rakennettu jostain oudosta todella kestävästä materiaalista, joka ei tuhoudu osumasta? Luulisi myös ilmavoimien tajuavan lentää turvallisemmalla alueella.

Firma ei kertonut valoilmiöstä, vaan silminnäkijä. Firma itse tutkii tapausta omien sanojensa mukaan avoimin mielin.

PS. Ilmavoimien aikaisemman kommentin mukaan alueella ei ollut sen lentokoneita. Toki jos kyseessä oli salainen lento, niin näin oli syy sanoa, mutta häivelentokoneelle ei ole minkäänlaisia todisteita olemassa.

16 01 2009
Nomi

huomautinkin vain tuosta Tanskalinkistäsi, joka ei mielestäni asiaan mitenkään kuulunut.
Tanskalaiset tuuliturbiinit tietysti ovat ”mahdollisesti” heikompia kuin Brittiturbiinnit, ? Mene ja tiedä.

Eli jos pitäydyttäisiin mieluiten niissä faktoissa, eikä käytettäisi turhaan sanaa hihhuli ym. niistä ihmisistä, joita oikeasti kiinnostaa kaikki mahdollisuudet ja yrittävät ottaa asiasta selvää.
Hihhuli on sana joka parhaiten kyseisiä henkilöitä tietyissä tilanteissa kuvaa, eli ”hihhuli” voi haukkua jotain toista ”skeptikoksi” !
WIKIPEDIA –> Hihhuli on (jyrkästä) lestadiolaisesta tai kiihkoilijasta, intoilijasta käytetty halventava nimitys[1]. Sanaa on käytetty 1800-luvulta asti. Sana muodostui lestadiolaisten tilaisuuksissa liikutuksissa olleiden hih huh -huudoista. Lestadiolaisuuden yleinen nimitys oli 1800-luvulla ”hihhulilaisuus”
Voitkin seuraavaksi kertoa missä ovat tämän häivelentokoneen palaset, vai oliko se rakennettu jostain oudosta todella kestävästä materiaalista, joka ei tuhoudu osumasta?
Kerro itse missä on Marssilaisten raajat ja aluksen super ilmansuodattimet !!!!!
Firma ei kertonut valoilmiöstä, vaan silminnäkijä. Firma itse tutkii tapausta omien sanojensa mukaan avoimin mielin.
Luetko koskaan aikaisempia tekstejä/linkkejä ennenkuin kommentoit ?

16 01 2009
Wespa

Tanskalinkki ei kuulunut tapaukseen, koska siinä oli kyse normaalista hajoamisesta. Tässä tapauksessa taas jostain muusta mm. valoilmiön takia.

Miten voit kutsua niitä henkilöitä hihhuleiksi, jotka koittavat saada selville mitä tapahtui? Ellet sitten ole trolli. Itseasiassa itse olet maininnut marsilaiset useammin kuin minä, kun taas itse en ole maininnut sanallakaan marsilaisia tai muita ulkoavaruuden asukkeja. UFO = Unindentified Flying Object, eikä sitä pidä sekoittaa avaruusalukseen.

County councillor for the area Robert Palmer said he had seen a round, white light that seemed to be hovering
Tuosta jäi vähän epäselväksi, että oliko tuo nyt firman työntekijä vai ei. Jokatapauksessa henkilö, joka oli paikalla. (neuvonantaja/valtuutettu)

Silminnäkijöiden lausuntojen perusteella turbiiniin siis todellakin osui jokin ja tämän jonkun on pitänyt olla jokin lentävä kohde, joka ei itse ollut osumasta moksiskaan, koska ei hajonnut tai jättänyt osia. Tästä voi siis päätellä, että kyseessä on joko todella kestävä häivelentokone tai jotain muuta. Alueella on useiden muidenkin silminnäkijöiden mukaan ollut useasti armeijan aktivitetteja, josta voisi päätellä, että siellä kiinnostaa jokin armeijaa tai sitten siellä pidetään jotain harjoituslentoja tms.

Normaali turbiinin hajoaminen kuitenkaan ei ole mielestäni kyseessä.

Joku alueella kuitenkin kiinnostaa, koska se on eristetty koirapartioiden voimin. Mitä siellä ei haluta ihmisten tietoon?

16 01 2009
Nomi

Vetäsit sitten herneen nenään (hauska heppu) !
No jokatapauksessa jos et osaa muuta kuin hokea samoja juttuja kuin papukaija välittämättä muista vaihtoehdoista kuin mitä oma tunnelinäkösi näyttää, niin omapa on häpeäsi. Pidä ihmeessä pikku loma ja lähde lataamaan akkuja, ehkä pahimmat höyryt pääsisi pois ja ei tarvitsisi heitellä tänne eipäs/juupas juttuja.
. <– piste

16 01 2009
Wespa

En vetänyt hernettä täysin nenään, vaikka näinkin hihhuli sanan käytön tarpeettomana ja ehkä hieman turhana hyökkäyksenä. Itse nimittäin tykkään pitäytyä itse faktoissa ja tapahtumaan liittyvissä asioissa. Minun ei siis tarvitse käyttää haukkumanimiä tms. koska ne antavat mielestäni vain niiden käyttäjästä itsestään huonon kuvan, koska mielestäni niillä koitetaan yleensä peittää itse faktojen puuttumista yms. En kuitenkaan loukkaantunut, sillä tiedostan, että tämä on vain nettikeskustelua. Mietin kuitenkin vain realistisia mahdollisuuksia. En sulje mitään mahdollisuuksia pois ja halusin selventää asioita, sillä itseäni eniten äryttää jonkin toisen ilmiön kumoaminen jollain toisella ilmiöllä, joka ei todisteita katsottaessa ole mahdollinen tai on muuten vajaavainen teoria. Itse tykkään myös nähdä ilmiön/tapahtuman mahdollisuuksien koko spektrin ja siksi mielestäni on myös tärkeä katsoa kaikkia lausuntoja ja todisteita ja niiden avulla kumota siitä jotain pois, eikä niin, että jättää jotain asioita huomioimatta.

PS. Toki minua kiinnostaa myös sinun teoriasi ja siksi hainkin niihin selvennystä. Teoria on kuitenkin aina teoria kunnes asia saadaan selvitettyä ja siksi etsinkin teoriaa mikä vaikuttaisi kaikista uskottavimmalta kattaen koko tapauksen (valoilmiö, hajoaminen…). Ei muistella pahalla. 🙂

17 01 2009
Nomi

HUH. Kohta itse on lähdettävä lomalle . <– pisteelle lisäaikaa (ei hermo pidä).

No, mitätulee sanaan hihhuli, niin sinä olet juuri SE. Jaa miksi ?
No, jos muisti brakaa niin vilkaiseppa kommenttejasi tuolla https://paranormaaliblogi.wordpress.com/?s=10-14-08
Olit ihan mukana 100km/h tuohon skeidaan ! Ja missä on suuri spektaakkelisi ????????????????????
Nimitys hihhuli sitäpaitsi ei ole tuulesta temmattu vaan jo 1800 luvulta asti käytetty nimitys, joskin halventava kiihkoilijoista ja intoilijoista, mutta kun se nyt sattuu vain osumaan sinuun kuin nyrkki silmään.

Itse nimittäin tykkään pitäytyä itse faktoissa ja tapahtumaan liittyvissä asioissa. Mietin kuitenkin vain realistisia mahdollisuuksia. En sulje mitään mahdollisuuksia pois ja halusin selventää asioita, sillä itseäni eniten äryttää jonkin toisen ilmiön kumoaminen jollain toisella ilmiöllä, joka ei todisteita katsottaessa ole mahdollinen tai on muuten vajaavainen teoria.

Tunnelinäkö taas!
Vielä kerran. Eli, koitan selkokielellä kertoa tämän jospa hokaisit ?
Tuulimyllyissä (huomaa monikko) on ollut vikana esim. tanskassa mikä ei muka mielestäsi tähän kuulu, että siipi saattaa irrota koska kiinnikkeet murtuvat. Miksikö ?
Ei ole kovin vanhaa tekniikkaa ja sillatkin sortuivat kun niitä opeteltiin tekemään. Liittyy täysin tapahtuneeseen tietysti, koska jos yksi siipi irtoaa se saattaa aiheuttaa viereisen siiven vaurioitumisen. Tämäkin on jo edellä, mutta se dementtia kun sinua vaivaa ?
Nuo lavat eivät ole mitään pikku tikkuja ja kun ne toisiinsa törmäävät, meteli on sen mukaista ja pyörimismassa on sitä luokkaa, että jos ne toisiinsa osuvat on jälkikin sen mukaista.
Meteli tietenkin saa ihmiset etsimään syytä siihen ja jos juuri häivekone tai mikä tahansa lentää juuri silloin nököpiirissä on se ”looginen” syypää aiheutuneeseen meteliin ja niinollen tuuliturbiinin vahingoittumiseen.

Olet varmasti lukenut alan kirjallisuutta ja ainakin kerran tehtiin testi siitä kun (sana jota vihaat hihhulit) tarkkailivat erästä maastoa järjestettiin feikki ufon ilmaantuminen. Tapaus upposi kuin häkä ja asia muuttui todellisesta tilanteesta varsinaiseksi UFO spektaakkeliksi. Kun pari vuotta oli kulunut ja kyseinen temppu oli UFO piireissä jo paisunut hurjiin mittasuhteisiin, eli jokainen kertoja lisäsi oman pienen lisänsä havaintoon asia paljastettiin huijaukseksi ! Voitte varmaan uskoa kuinka monta hihhulia oli nolona.
Mitä tästä opimme ?
No ainakin sen, että mielikuvitus on kuin peitto joka peittää kaiken mikä sen alla on.
Lopuksi Wespalle. Hieno blogi, mutta et todellakaan ole puolueeton, etkä halua uskoa, että on kuitenkin olemassa se pieni mahdollisuus, että olemme
lopulta yksin täällä.

Tietämisemme on kuin pallo: mitä suuremmaksi sen tilavuus kasvaa, sitä suuremmaksi tulee myös sen tietämättömyyteen ja tuntemattomaan suuntautuva pinta-ala.

Mahatma Gandhi

17 01 2009
Wespa

Pidän tuota itsestään hajoamista jokseenkin mahdollisena (kuten montaa muutakin syytä), mutta itse jätät huomiotta valoilmiön, joka ollessaan todellinen (silminnäkijän mukaan) kumoaa normaalin hajoamisen. Tätä olen kokoajan hakenut takaa, mutta jostain syystä tykkäät ignoorata sen. Mielestäni siis sovit itse tämän tunnelinäön piiriin oman määritelmäsi mukaan.

En näe itseäni kiihkoilijana tai intoilijana, vaikka pidinkin tuota ilmestymistä jokseenkin mahdollisena (en sulkenut sen mahdollisuutta pois) ja siksi sanoinkin, että kantani oli about 50/50, eli tulee tai ei tule. Näin kuitenkin järkevänä raportoida eri kannat ja näkökulmat asiaan liityen (kanavoinnit, google earth jutska yms.) kun kerran sivuston aihealueeseen kuuluvat. Näin siis molemmat näkökannat asiasta. Olen pyrkinyt siihen tässäkin jutussa, vaikka en pidäkkään avaruusolentojen törmäämistä kauhean mahdollisena, mutta en pidä myöskään itsestään tuhoutumista mahdollisena, sillä valoilmiö ei sovi kuvaan. Jutun vetää mielenkiintoiseksi myös aluen aktiivisuus armeijan kannalta. Siksi pidänkin Ufoa (unidentified flying object) tällä hetkellä mahdollisimpana selityksenä, sillä myllyyn osunutta kohdetta ei ole vielä tunnistettu. Silminnäkijöiden mukaan kuitenkin tällainen osuminen tapahtui.

Mielestäni on muutenkin epäloogista ja väärin tuomita jotain henkilöä yhden tapauksen/jutun mielipiteen takia. Omasta mielestäni kategoriointi varsinkin loukkaavasti on turhaa, sillä se ei edistä keskustelua ollenkaan. Joidenkin mielestä laajakatseisuus on se, että näkee vain skeptikoiden kannan asiasta, mutta omasta mielestäni se on pohtia kaikkia mahdollisuuksia ja perehtyä silminnäkijälausuntoihin ja muihin todisteisiin, jonka pohjalta teen oman päätelmäni silti sulkematta muitakaan vaihtoehtoja vielä pois. Tapanani on kuitenkin kommentoida niitä asioita, jotka mielestäni ovat epäkohtia ja siksi tuo itsestään hajoaminen ei mielestäni sovi kuvaan, kuten olen kertonut.

PS. En edelleenkään väitä, että avaruusolennot olisivat osuneet turbiiniin. Tuntuu kuitenkin, että sinä olet määritellyt mielipiteeni asiasta jo valmiiksi omassa päässäsi. Toivonkin, että näet laajempikatseisesti kantani asiaan. Kiitän sinua myös omasta näkökannastasi ja toivon, että pystyt ottamaan jatkossakin kritiikkiä vastaan. 🙂

Rauhallisin terveisin
– Wespa

17 01 2009
Nomi

Mitä voin sanoa ? Olen skeptinen trolli !

Kun sormi osoittaa kuuta, typerys katsoo sormea.

17 01 2009
Wespa

Toivottavasti skeptisellä trollilla on tästä lähtien asiallisemmat jutut. 🙂

PS. Emme ole yksin. Jos näin olisi, niin emme kävisi tätä mukavaa keskustelua keskenämme.

17 01 2009
stirkkis

Näkikö kukaan Espoossa asuva jtn valoja taivaalla? Jotka pysähteli, ja teki äkkinäisiä liikkeitä, ja niissä välkky 3-4 eri valoa (keltanen, sininen punanen, vihreä).. vihreää näky harvointen. Niitä näkyi yhteensä joku 10-15, mut enimmikseen 2 samaa aikaan. Juuri kun toinen oli kadonnut puiden taakse, samasta paikasta tuli hiiren hiljaa uus, ja sekin pysähty moneksi minuutiksi, ja yhtäkkiä teki äkkinäisen liikkeen jonnekkin. MItään ääntä ei kuulunut, ja ilmiöiden näkyminen alkoi noin kuudelta, sitten josksu yhdeksältä, mm. 2 lentokonetta lensi vierekkäin / allekkain, enpä juuri saanut selvään.. voisiko olla jtn armeijan porukkaa? Ja myöhemmin aika matalalla, pörisi helikopteri, joka myös lenteli valopilkkujen ympärillä. Ilmiö loppui joskus 12 pintaan, kun predator loppui 😀 eli puhun perjantaista eli 16.1

täysin kumma juttu. Ja kaikki valo-ilmiöt näytti pyörivän, ne valot jotenki välkky eri paikoista, ja loi semmosen näkymän, että se pyörisi, ja ne valo-ilmiöt lens kaikki samaa paikkaan, ja jotkut yhtäkkiä sammuivat keskelle taivasta, ja yhtäkkiä syttyi taas jossain eri paikassa. :s näkikö kukaan muu?
otin kameralla videota niistä, mutta en oikein saanut kunnollista videota niistä, kun sen verran huono kamera 😀 Video on ilman ääniä, ku koko perhe hölisi taustalla ja katsoi samaa ilmiötä.

17 01 2009
555+111

Jos armeijalla olisikin jotain tekemistä tapauksen kanssa ja kyseessä olisi jokin uusi salainen kone mille olisi käynyt pikku vahinko, niin eikö silloin olisi parempi armeijan kannalta että porukka kiihkoilee avaruusaluksista ynnä muusta selittämättömästä. Sillä saadaan huomio pois itse asiasta, koneesta.

Alueen eristäminen mielestäni tukee tätä ajatusta.

18 01 2009
Wespa

strikkis pistä ihmeessä videota esim. youtubeen ja minitse siitä viestillä. Olisi hieno nähdä millainen tapaus on kyseessä.

23 01 2009
Riksu

Niin mikäli ymmärsin Englantilaisen uutisjutun ”villakoiran ytimen” oikein, se on se, että tuota puuttuvaa ~20metriä pitkää irrallista lapaa ei ole löytynyt mistään..

häivelentokonejuttu tuli viiveellä, eli ensin kiistettiin ilmassa olleen mitään ja sitten jostain pulpahti päivien päästä uutinen/ juttu (lähde varmentamaton) jonka mukaan armeija olisikin kertonut, että sillä on ollut ilmassa joku kauko-ohjattu pikkuruinen robottihäivekone.. Keskellä yötä ja tuulivoimalapuiston alueella.

Kriittisesti tarkasteltuna tiedetään seuraavat asiat, tuulimyllystä on yksi lapa irti ja toinen on voimakkaasti vääntynyt. Kolmas lapa on ilmeisesti ehjä.

Alueella on ollut ”kylmä ilma”, alle 0 joka tapauksessa ja irronnutta jääteliä on tarjottu myös selitykseksi. Tuolloin kyllä irronnut lapa löytyisi alueelta.

Tuulta on ollut heikosti.

Alueen yläpuolella on nähty aiemmin yön aikana jonkinlaista valoloimotusta taivaalla ja ilmeisesti valojuonteita, nämä saattavat johtua ilotulitteiden savuvanoista.. Tai jopa poikkeuksellisen etelässä näkyneitä revontulia. Tai todella korkealla lentäneen lentokoneen jättövanoja.

Pamaus joka alueella on kuultu on kuulunut toista tuntia valohavainnon näkymisen jälkeen.

Aamulla taas tunteja pamauksen jälkeen, on havaittu yhden tuulivoimalan olevan rikki.

Jääpalateoria ei sovi kuvaan koska silloin jääpaloja ja tuo irronnut lapa löytyisi alueelta.

Kauko-ohjattava häivehärveli ei myöskään tule kysymykseen, muuta kuin kömpelönä selitelmänä. Lapa ja kevlarvalmisteisen lennokin romu löytyisivät myös alueelta tai sen välittömästä läheisyydestä (1 – 500 metriä).

Valoilmiötä ei voitane liittää aikaeron takia suoraa tapahtumaan, mutta mitä tekisi ”ufo” tuntikausia alueen yläpuolella ja sitten kävisi sieppaamassa maan elämän näytepalaksi tuulivoimalan parikymmenmetrisen lavan.

Lehmän painoon vetoaminen ei ole selityksenä tai irrotusvoiman kuvaajana totta. luultavimmin tuon toisen lavan vääntymisen on aiheuttanut juuri tuo toiseen irronneeseen lapaan osuminen, lapana sen kulkulinja osuu vääjäämättä juuri irronnen lavan kohdalle. Myöskin koosta puhuminen yli 50 metriä pitkästä esineestä on haettu, eikä lavan vääntyminen ja toisen irtoaminen vaadi siipien kärkivälin kokoista esinettä, muuten kuin siinä tapauksessa, että mylly ei pyörisi ollenkaan ja irtoaminen ja taipumiset pitäisi saada tapahtumaan pelkällä painolla ylhäältä käsin ”murskaamalla”.

Alueen eristäminen tutkimusten ajaksi on hyvin perusteltu, olipa kyseessä sitten, Ilkivalta, laitevika, valmistusvirhe, tai armeijan raskas matalalentoa tehnyt massiivinen miehistökone tai helikopteri (ne voisivat jopa pysyä ilmassa ja viedä lavan runkoonsa kiinni tarttuneena mukanaan) tai se viimeinen vaihtoehto, eli UFO.

Ilkivallasta jää jälkiä, räjäytyksestä jää jälkiä.. Myös suuremman lentokoneen tai helikopterin vierailusta jää maahan jälkiä ja ne ovat nyt ensiarvoisen tärkeitä löydettäviä, todellista syytä selvitettäessä.

Itse kallistun ilkivaltaan, mylly on tarkoituksellisesti rikottu, lapa on joko ammuttu poikki, tosin kohteena on ollut itse myllyn napa, tai sitten se on räjäytetty poikki. Ilkivaltaan syyllistyneet ovat sitten kuljettaneet irronneen lavan, pätkinä ja omaa tekoaan peitelläkseen mukanaan pois.

Noh voihan olla, että selitys on vakoilulentokone tai jotain muuta, mutta kooltaan ja matalalennosta olisi kyllä kuulunut muutakin ääntä, kuin pelkkä pamaus ja kuten sanon, maassa pitäisi silloin olla joitain irronneen lavan irtopalasia. Onko niitä sitten ollut, se selviää aikanaan tai ei koskaan.

Nomin ja Wespan käymä keskustelu tuossa yläpuolella kertoo mielestäni kahden eri kiihouskonlahkon välistä tyypillistä loanheittoa parhaimmillaan. Kumpikaan ei osaa tai edes halua säilyttää objektiivisuuttaan asiaan.

23 01 2009
Wespa

Objektiivisuuden pyrin aina säilyttämään. Hyvät perustelut sinulla Riksu, mutta minkä tietojen mukaan tuulimyllyn lapaa ei ole löydetty? Ainakin Sunin jutusta sai sellaisen käsityksen, että lapaa ainakin pyrittäisiin tutkimaan (oli sitten löydetty jo tai ei).

Pamaus joka alueella on kuultu on kuulunut toista tuntia valohavainnon näkymisen jälkeen.

Aivan, mutta ei sulje pois mahdollisuutta, että mahdollisesti tällä oudolla valo-ilmiöllä voisi olla jokin yhteys. Toki tähänkin oltaisiin saatu selvyys jos paikalla olisi ollut silminnäkijä hajoamisen aikaan joka olisi nähnyt tuolloin valopallon tai sitten ei.

PS. Sunin haastatteleman silminnäkijän mukaan aluella nähtiin valkoinen valopallo. Tuohon ei tietääkseni sovi revontulet, eikä oikein mikään ilotulitekkaan.
%d bloggers like this: