Puun rikkomista Chin avulla

31 12 2008

Tässä videossa Mike Capaldi niminen sensei näyttää rikkovan pinon puulaattoja mielensä avulla. Aitoa mielenvoimaa vai taidokas huijaus?

Vodpod videos no longer available.

Lisää Chi-videoita näet tästä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

47 responses

31 12 2008
Ada

wau… tota ei voi sanoo feikiks, koska toi voi olla mahollista niinkun se mielenvoimalla lyöminen

31 12 2008
gg

Kyl tätä tuli vähä skeptisesti katottua :I

31 12 2008
ta-da

Ei Chi ole mielenvoimaa

31 12 2008
Wespa

ta-da, mitäs se sitten on? Jotain universaalista voimaako? Tästä on tietääkseni montakin eri käsitystä…

31 12 2008
syyllinen

wou, that was amazin’ ;o alkaa kiinnostaa enemmän chi ja muutenkin mielenvoima. 😮
en usko feikiksi, niinkuin ada sanoi. olisi kyllä aika taitava feikki ;o

31 12 2008
gh0stb0y

O.O

31 12 2008
jehabi

ois todella taitava feikki, mutta oisin halunnut nähdä olivatko puut miten kestäviä joku katsojista olisi saanut kokeilla :=

31 12 2008
aquafortis

Ei mitään ihmeellistä.
Ei tarvitse olla kuin 1.5 tason lavataikuri (tai muuten vaan osaa tempun) niin tuollaisen tekee niin helposti.
Hiukan ylempänä olevat taikurit tekevät ruuminosien irrotuksia ym. ja jos ne eivät olisi niin pöyristyttävän hienoja, niin täälläkin olisi muutama tyyppi sanomassa niitä aidoiksi.

Ihan kiva näytös joo. Ei muuta.

31 12 2008
Tapani.

Taikuria, joka ei tunnusta huijjaavansa katsojaa, kutsutaan huijjariksi.

31 12 2008
Wespa

Olisi mukava kuulla myös teorioita miten tuo huijaus on sitten toteutettu?

31 12 2008
cursedmind93

aika jänskä video harmi ku kuva vähä tökkii mut ei siinä mitää tuota vastaan en kyl haluis tapella iha heti 😀

31 12 2008
A-E

Todella cool:!D Pakko kokkeilla tässä uuden vuoden jälkeen:D

31 12 2008
Enstep

Jup Jup.
Ei ensin natsannut 5 levyllä mutta 4 rupes rokkaamaan : 0 olen äimänkäkenä ! ja siirryn katselemaan PALJON parempia temppuja esim.

31 12 2008
zakker

olisin halunnu nähdä vaikka yhden ”halkaistun” puun kappaleen, koska jotenkin nuo puut menivät ainakin epä luonnollisesti poikki, aivan kuin puut olisivat jo valmiiksi sahattu, tietysti jos puun syyt olivat pystysuorassa tuo voisi olla mahdollista mutta repaleita pitäisi tulla jos puu halkeaa syyt poikittaissuunnassa.

31 12 2008
ta-da

Wespa, Sori jos kommentti oli hieman töksäyttävä. En todellakaan ole mikään ekspertti alalla, mutta mun käsitys ja kokemus on, että qi/chi on energiaa joka on meissä jokaisessa. Totta on, että vaaditaan mielenvoimaa jotta sen voi valjastaa ja käyttää. Kyseistä energiaa käytetään myös joissakin budolajeissa ja itse uskon energian olemassa oloon. Olen sen kokenut ja sitä voi kuka tahansa harjoitella. En sitten tiedä onko se energia mitä itse tunnen tätä Qi:tä vai mitä, mutta mielestäni samalle energialle on vain monta nimeä eri koulukunnilla.

Tästä tullaan aina kiistelemään onko ylipäätänsä mitään näkymätöntä energiaa olemassa ja voiko sitä valjastaa itsenäisesti käyttöön. Keskusteluja on paljon aiheesta käynyt ja inttäminen on turhaa. Yleensä ihminen uskoo vasta kun itse näkee ja kokee (poislukien uskonnot? okei, provo.;) ) Simply put: ”i cant prove it exists, but you cant prove it doesn’t”.

Vähän out of aiheesta, mutta oon viime aikoina miettinyt miksi ihmiset tyrmää kaiken ”paranormaalin” heti väärinä ja olemattomina. Ei vaadita paljoa, että pitää mielen avoinna. Joskin helpointahan on uskoa että mitään ei ole olemassa. Kuka haluaisi uskoa, että joku voisi näkymättömällä energialla (just because you cant see it, it doesnt mean it doesnt exist) kaataa toisen kaverin kumoo tai, että emme ole yksin tässä universumissa. Sehän olisi todella pelottavaa, ehkä jopa uhkaavaa.

31 12 2008
Totuus

En tiedä oiken uskonko mielenvoimiin.
Uskon kuitenkin että kun oikein tuolla tavalla uskoo johonkin. esim. Mielellään yrittää pysäyttää kellon, niin tuleeko jotenkin aivoista signaaleja jotka sotkevat kellon toiminnan…?
Oon kyl ittekkin yrittäny tehdä Chi palloa mut en tiedä tuliko siintä mitään, ei mulla tommosia voimia kuitenkaan ole.

Voi olla taidokas huijaus kun kaikki on nykyään mahdollista. MUTTA olisi minun mielestäni hyvä jos tuo mies vietäisiin jonnein näyttämölle tai muualle oikein kunnolla todistamaan tuo.

Jos joku oikeasti pystyy tuohon niin julkisuuteenhan siintä tulee

31 12 2008
Tapani

Taikurit eivät paljasta temppujaan. Siksi toiset taikurit osaavat usein selittää ”paranormaalit” ilmiöitöt luonnollisella tavalla.

Maailmassa on vaikka kuinka paljon skeptikköjärjestöjen lupaamia palkintoja odottamassa ensimmäistä todistettavasti paranormaalin ilmiön esittäjää.

Tietenkin maailmankaikkeudessa voi olla elämää muuallakin. Ei siihen liity mitään paranormaalia. Vierailevatko ne täällä? Sitä en tiedä, ei ole todisteita. Paitsi erilaisia salaliittoteorioita.

Mutta mielenkiintoistajan näitä asioita on seurata ja katsella tämänkin blogin antia.

31 12 2008
KP

Epäilempä että olisi aito. Jo herran esiintymis paikka, hänen liikehdintä jne viittaavat enemmänkin humoristiseen kuin totiseen ”chi-mestariin”

31 12 2008
Wespa

Minkälainen on totinen chi-mestari? Minkälaisia ovat oikeanlaiset chi-liikkeet? Minkälainen on esiintymispaikka, jossa saa esiintyä?

1 01 2009
aquafortis

Eli Wespa.
Kommenteistasi saa käsityksen, että olet enemmän sillä ”ei feikki” puolella?
Care to defend your opinions somehow?

1 01 2009
Mephistopheles

ta-da kuvaili chitä oikein loistavasti! Itse olen leikkinyt chi’llä jo parisen vuotta ja parannellut eri kehon vaivoja sillä yms. Sitä hyödynnetään siis taistelulajien ohessa myös parantamiseen ja on itämaisissa uskonnoissa hyvin keskeinen.
Siitä, onko sitä olemassa, voidaan kiistellä, sillä esim parantamisessa placebo-ilmiö on mahdollinen, mutta paperin sytyttämistä tai esineiden liikuttelua on paha kiistää.

1 01 2009
Zoltan

MIND CRUSH!

1 01 2009
555+111

Tossa on vähän osviittaa, kaveri on Kiai mestari (ei nyt ihan samaa ku chi, tämä korjaus teille pilkunn****jat) mut japanilainen versio mielen ja ruumiin voiman käytöstä. Rohkee ukko ku ottaa 5000 vedon vastaan et kumpi voittaa, hän vai vapaaottelija. Mitenköhän käy???

1 01 2009
Wespa

Eli Wespa.
Kommenteistasi saa käsityksen, että olet enemmän sillä “ei feikki” puolella?
Care to defend your opinions somehow?

Voi saada, mutta olen monesti vähän molempaan suuntaan (niin myös nyt), koska olen molemmille mahdollisuuksille avoin. Siksi haluankin kuulla molempien puolien mielipiteitä ja siksi mm. esitin kysymyksiä, koska haluan myös ymmärtää mahdollisimman tarkasti kaikkien mielipiteitä. Se voi olla feikki, mutta voi olla myös todellinen. Juurin nyt olen taas muutaman prosentin enemmän feikin puolella (jos ihan perstuntumalla mennään), joka tulee siitä, että mm. mielestäni videossa näyttää siltä, kuin ekassa laudassa olisi pieni viilto keskellä (en ole varma). Toisaalta taas vaikka laudat olisi valmiiksi pilkottu keskeltä kahtia ja liimattu jotenkin heikosti yhteen, niin en keksi järkevää mekanismia/tapaa, jolla sitten nuo saataisiin rikkoutumaan kun hän ohjaa energian… It may be either way.

PS. En nähnyt mitään järkevää syytä puolustaa mielipidettäni. Miksi sitä pitäisi jotenkin puolustaa? Se nyt vaan on mitä on, niin kuin muillakin ja kaiken lisäksi sekin voi vaihtua. Mielestäni on järkevää muuttaa mielipidettä (oma tapani, koska yleensä lähtökohtani on 50/50) todisteiden ym. tullessa kohdalle ja lukiessa toisten kommentteja. Siksi tämä blogi onkin itselleni hyvä kehitysalusta. Avoimilla mielin mennään.

PPS. Tein tästä leikkimielisen blogauksenkin tuonne paranormaalin yhteisöön.
http://paranormaali.ning.com/profiles/blogs/olen-aina-oikeassa

1 01 2009
aquafortis

Hyvä hyvä.

Mutta uskon löytäneeni huijauksen. Rämpytin kohtaa, missä se rikkoo laudat yhä uudelleen ja uudelleen.
Katsokaa kohtaa 0:31 erittäin tarkasti. Siinä näkyy (ei aivan vertikaaliset), että kaikkiin lautoihin on tehty ”halkeama” keskelle. Ne ovat juuri romahtamispisteessä siinä vaiheessa, juuri ennen kuin tämä ”chi-mestari” tekee energiansiirtonsa (mikä ikinä onkin).

Ajoitus taas kaikki kaikessa. Tietysti hän on harjoitellut tämän tempun ja oppinut tarkkaileemaan ja arvioimaan aikaa, jolloin laudat menevät, tai sitten siinä on jokin laukaisija/vaikuttaja, joka vaikuttaa lautojen käyttäytymiseen.

Mutta kuitenkin, kohta on 0:31 ja tehkää omat päätelmänne siitä sitten.

1 01 2009
Tonza

Mutta nämä halkeamat jotkut selittävät tietysti sillä, että aikaisemmat yritykset rikkoivat niitä lautoja.

1 01 2009
Wespa

Sama tuli itsellenekin mieleen Tonza. Olit nopeampi. Aikaisemmilla yrityksillähän kuuluu myös naksahteluja (naksahtelut viittaavaat osittaiseen rikkoutumiseen). Mielestäni myös tuo lopussa kuuluva ääni on vakuuttava, sillä laudat menevät äänen perusteella todellakin katki, eivätkä vain tipu toistensa päälle kasaan.

5 lautaa taisi myös olla liikaa, sillä viimeiseen yritykseen on yksi laudoista poistettu.

Näyttäisi myös, että tuossa ennen kunnon energiasiiroa hän toisi aluksi valmistelevaa energiaa kehiin, jonka aikana/jälkeen näitä halkeamia alkaa näkymään ja sitten pistää kunnon niitin.

1 01 2009
Tonza

Näistä videoista on aina vaikea sanoa, kun ei itse ole paikalla ja videoiden laatukin jättää useasti toivomisen varan.

1 01 2009
Wespa

Jep, näin se on. Olisi hienoa olla ollut itse paikalla. Silti monissa tapauksissa silminnäkijähavainnot jätetään ottamatta huomioon ja monesti heitä pidetään jopa hulluina (tästä tosin ei voi niin sanoa). Tästä tapauksesta olisi kyllä mukava kuulla paikalla olijoiden kommentteja yms.

3 01 2009
Idefix

Kyllä tämä aidolta vaikuttaa.. 😮

3 01 2009
J Fox

Totuus! Jos aivoista tulee ns singaaleja, ni eikö se ole mielenvoimaa?? Ei se kyllä lihasvoimaakaan ole.

3 01 2009
J Fox

Vaikka ihminen näkis mitä, niin aina se keksii jonkun ”luonnollisen” selityksen. Vaikka mistä… Ja ihan typeriäkin selityksiä. Kun ei vaan haluta uskoa niin ei haluta.

3 01 2009
Cernunnos

Voi elämä =D Jos edes yrittäisin analysoida näin selvää pilavideota, tuntisin itseni… Ei siitä sen enempää. ”Päivän piristys” olisi ehkä piirun verran osuvampi tagi.

3 01 2009
aivomato

onhan jo löydetty aivoista sähkö- ja magneettikentät. miksei niillä voisi olla myös muunlaisia kenttiä?

3 01 2009
Kermaperse

Voi herranjumala. Pitää olla erittäin lapsellinen mieli jos uskoo tuon todeksi. Ihminen ei pysty tuohon, sillä emme ei osaa mitään noin yliluonnollista. Ihminen ei lähetä mitään sähkö- tai magneettikenttiä, jotka pilkkoisivat puun tuolla tavalla. Tälläisissä asioissa pitää olla skeptinen, sillä tuollaisia huijareita on paljon. Hyvä yritys tosin.

4 01 2009
Eric

”Voi herranjumala. Pitää olla erittäin lapsellinen mieli jos uskoo tuon todeksi.”
Ei muuta lisättävää.

4 01 2009
cursedmind93

oikeestaan itämaissa on kauta aikojen tiedetty ihmisten erillaisten energioiden olemassa olosta (chakra) ja ovat jo vuostuhansii harjotelleet energian kanavointia periaatteessa tuo ”temppu” ei ole muuta kuin energian kanavointia ja minun mielestä tuohon samaa pystyy kuka vaan joka saa riittävän hyvää harjoitusta ja aikaa. ei tuo ole mitenkään yli-inhimillinen temppu minun mielestäni energian hallintaa vaan 😀

4 01 2009
Eric

^ Uskomatonta miten joku nykypäivänä uskoo näihin ”kautta aikojen” vanhoihin uskomuksiin. Ihminen ei lähetä ympärilleen mitään voimakasta energiaanne, jolla olisi mahdollista pilkkoa puita. Järki käteen, tosin teillä, apinalaumalla, sitä ei ole.

Tiukka fakta ja hyväksykää se tosiasia, että olette samalla tasolla kuin nuo pilkottavat puupalikat.

4 01 2009
Wespa

Mielestäni on paljon ihmeelisempiäkin asioita. Miten ihminen pystyy muuttamaan esim. ruan ja juoman energiaksi, jonka avulla hän pystyy liikkumaan ja tekemään fyysistä työtä. Ihmisen sydämmessä on myös elktroninen virta. Ihmiskehon toiminnot ovat myös jollain tavalla todella ihmeellisiä (verenkierto yms.). Ehkä kyseisessä tapauksessa tai Chi:ssä käytetään tätä imisen sisäistä energiaa tai sitten jotenkin varastoidaan ja ohjataan ulkopuolista energiaa (aurinkoenergia, lämpöenergia tms.). Japanissa nämä asiat eivät ole niinkään uskomuksia, kun länsimaissa. Japanissa näitä pidetään suuriltaosin faktoina ja mm. osittain Japanin lääketiedekkin perustuu erilaisille ihmiskehon energiapisteille, joissa ymmärretään verenkiertoa ym. Millä tasolla pilkottava puupalikka on?

5 01 2009
Eric

^ Uskomattoman hienoja asioitahan nuo ovat… mutta voi sentään, voi ihme miten ihminen voi olla noin pihalla asioista.

5 01 2009
Wespa

Välillä täytyy olla pihalla, että näkisi ulkomaailman todellisuuden. Jos olet kokoajan sisällä, niin et näe koko todellisuutta. Olen siis ihan mielelläni välillä kvuainnollisesti pihallakin. Jokaisen ihmisen tietoisuus on myös erilainen ja jokaisella on omat uskomuksensa. Jokaisella on oikeus uskoa ja olla uskomatta. Silti mielestäni on hyvä ainakin edes koittaa ymmärtää molempien näkökulmia. 🙂

Miettikäämme esim. vuotta tai aikakautta, jolloinka ei ihmisen elintoiminnoista tiedetty mitään. Jos olisit silloin pyytänyt laittamaan korvan sydämmen kohdalle ja kuuntelemaan tytkytystä ja sitten selittänyt, että sydän kuljettaa verta/energiaa ihisen joka ruumiinosaan, täten mahdollistaen mm. fyysisiä suorituksia, niin sinua olisi pidetty noitana tai hulluna. Nykyaikana onneksi tiedämme paljon enemmän ihmiskehosta ja sen toiminnoista, mutta en silti usko, että tietäisimme kaikkea varsinkaan länsi/pohjoismaissa…

5 01 2009
Hexaa

ei herran jestas- viestejä lukiessa kyllä väistämättä tulee se tosia asia mieleen miten ihmiset Voi olla sokeita jostain syystä 90% ihmisistä ei voi hyväksyä mitään yliluonnollista vaikka itse näkisivät- olen tullut siihen tulokseen että on melkeimpä turha kommentoida videoita kun joka kerta jotkut ”10v” lapset ottavat tehtäväkseen pilata keskustelun olette varmaankin huomanneet tämän.

5 01 2009
Marie

Olkoon jotkut sitä mieltä, että eivät usko, mutta chi voidaan todistaa. Olen Hexaan kanssa tismalleen samaa mieltä. Jos jotkut eivät usko, niin siitä ei tarvitse sanoa, ellei ole mitään todisteita sen feikkiydestä. Turhaan pilata hyvät keskustelut.

5 01 2009
Eric

^ Höpöhöpövoimien todisteiden puuttuminen puhuu jo puolestaan. Kunnollista tietoa kehiin, ei videoita, koska niitä on mahdollista feikata pienellä panostuksella.
Tutkimuksia kenties? Ai niin, itse tiede on kaikkea teidän kertomaanne vastaan.

6 01 2009
Wespa

Kyllä niitä titeteellisiä kokeita ja tuloksiakin on. Vähän aikaa sitten postasinkin videon, jossa kerrottiin mm. telepatiatutkimuksesta, jota oli tehty koirilla ja ihmisillä. Kiinnostavia tuloksia olivat eri tahot saaneet aikaan.

6 01 2009
Jorma

Tietysti tuo on kusetus…Helppo temppu.
Tajusitteko, Että Chi on kiinaksi Yhtäkuin ”CHUCK CHING” Kassakoneen kilahdus, Helppoa rahaa ihmisten kustannuksella..

6 01 2009
Nimi

mies meditoi ankarasti saadakseen yhteyden emoalukseen, itsestäänselvää. sieltä sitten ammutaan mystinen laudankatkaisu-säde joka pistää laudat siististi poikki. miettikää vähän ennenku feikiksi haukutte
%d bloggers like this: