Gnostinen seura

28 10 2008

”Gnosis on kosminen oppi, joka pyrkii saattamaan entiselleen jokaisen meidän sisällä olevan kapasiteetin elää tietoisella ja älykkäällä tavalla”
– Samael Aun Weor

Gnostinen seura

Gnostinen seura on Jyväskylässä toimiva esoteerinen ryhmä, joka pyrkii välittämään transendentaalista tietoa kaikille ihmisille sukupuoleen, ikään tai rodulliseen taustaan katsomatta. Gnostinen seura on osa kansainvälistä AGEAC järjestöä (Gnostinen Seura Antropologisille, Kulttuurisille ja Tieteellisille Tutkimuksille), jolla on toimipisteitä ympäri maailmaa.

Seuran kursseilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Itsetutkiskelu
  • Meditaatio
  • Unityö
  • Antropologia
  • Symbolismi
  • Numerologia
  • Shamanismi

Lisätietoa aiheesta löydät seuran kotisivuilta: gnostinenseura.fi


Toiminnot

Tietoja

17 responses

28 10 2008
Totuus

Kuulostaapa oudolta

28 10 2008
Haukka

Taas jotain new age-hömppää josta ei vakavaa tieteellistä tutkimusta löydä etsimälläkään. Ei näin, ei näin…

28 10 2008
Jonizz

Samaa Mieltä Haukan Kanssa…

28 10 2008
joakim

gnostilaisuus oli hyvinkin mielenkiintoinen suuntaus joskus alkukristillisyyden hämärissä. gnostilaiset sentään ymmärsivät metaforien päälle eivätkä ottaneet kaikkea niin ylettömän kirjaimellisesti kuten kristityillä (ja vaikka muslimeista nyt puhumattakaan) tuppaa olee tapana. gnostinen seura sensijaan kyllä hiukan new age -hapatukselta vaikuttaa…

28 10 2008
Haukka

Otsikossa lukee muuten ”Gnostisen seura”. Eikö sen pitäisi olla ”Gnostinen seura”?

28 10 2008
takioni

H.P. Blavatskyn Salainen oppi -kirjat taitavat sisältää aikas samaa.
Onko kukaan tutustunut niihin ja teosofiaan? Paljon hienoja vaikeita sanoja ja määritteitä asioille, jotka voisi ilmaista yksinkertaisemminkin. Perusteita taitaa löytyä lähes kaikkien valtauskontojen alkuajoista. Kristinuskollakin on nykyäänkin tahonsa, joissa asiat otetaan henkisemmin kuin ihan peruskirkko opettaa. Muslimien suufeilla on varsin kiinnostavat näkemykset ja kokemukset. Ja juutalaisilla on kabbalah. Hinduilla ja buddhalaisilla hengellinen aspekti tulee selkeämmin esille.
Itseasiassa suurin osa nyky new age jutuista juontaa juurensa tuonne historian hämärään. Ne ovat vain saaneet epäilyttävän maineen, kun hommasta on tullut bisnestä (rahan vaikutus) ja jotkut ovat valjastaneet asian omaksi hyödykseen (halutaan olla ihailtuja guruja ja kanavoijia).
Tutustukaa kaikkeen, mutta olkaa kriittisiä avoimin mielin.

28 10 2008
Ruby

”Vakavaa” tieteellistä tutkimusta ei useimmista paranormaaleista ilmiöistä voida vielä käydä, koska tiede itsessään ei ole kehittynyt riittävästi eikä keinoja kunnolliseen tutkimukseen ole käytössä toistaiseksi.

28 10 2008
Cernunnos

Ruby:
Mitä tarkoitat? Paranormaaleiksi väitettyjä ilmiöitä on tutkittu enemmän kuin tarpeeksi. Esim. taikavarpuja ja parapsykologisia ilmiöitä kuten selvänäkö tai telepatia voidaan tutkia puhtaasti tilastollisin menetelmin: tulokset eivät ole poikenneet kontrolloiduisssa kokeissa tavallisista tilastollisista todennäköisyyksistä.

28 10 2008
Ruby

Ainakin psykologi Joseph Banks Rhinen zener- korteilla suorittamat kokeet osoittivat melko yksiselitteisesti, että osa PSI- kykyjen testiryhmän kokelaista saivat jatkuvasti tilastollisesti keskimääräisiä parempia tuloksia. Eräs kokelaista (Hubert Pearce) suoritti selvänäköisyystestin jonka tulos ällistytti ainakin testaajat:Kahdeksan kuukauden aikana suoritetuissa 1850 yrityksessä Pearce saavutti niin monia oikeita arvauksia, että todennäköisyys tällaisen tuloksen saavuttamiseksi sattumanvaraisesti voitiin ilmaista yhden suhteella lukuun, jossa luvun 10 jäljessä oli 21 nollaa. Jopa skeptisimmät myöntelivät tuohon aikaan, ettei sitä voitu pitää pelkkänä yhteensattumana.

Mutta totuus on, että paranormaalit ilmiöt kuten selvänäköisyys ovat usein sekä koehenkilön että kokeensuorittajan mielentilasta riippuvaisia, jonka vuoksi niitä on hankala suorittaa tai uudelleensuorittaa jatkuvasti tiukoissa koeolosuhteissa. Ilmiöt ovat silti hyvin todellisia.

28 10 2008
Zodium

Plääh.. mua ärsyttää ku en enää melkein koskaan muista näkemiäni unia :/

28 10 2008
Wespa

Aika kiinnostava seura kyseessä. Kiitos Calemran artikkelista. 🙂

29 10 2008
Cernunnos

Ruby:
Valitettavasti nuo luvut eivät merkitse mitään, jos kokeita ei ole toteutettu kunnolla. Rhine itse todennäköisesti toimi täysin hyvässä uskossa, mutta silti hän sortui toistuvasti erilaisiin huijauksiin ja virheisiin. Rhinen kokeita ei ole onnistuttu toistamaan kertaakaan, ja osa Rhinen parapsykologisista kokeista, kuten telepatia Lady Wonder hevosen kanssa pystyttiin osoittamaan suoraan vääriksi. Esim. Lady Wonderin tapauksessa eläin reagoi omistajan pieniin liikkeisiin.

Minulle jäi edelleenkin epäselväksi, että miten tieteen kehittymättömyys vaikuttaisi asiaan. On myös mielenkiintoista, että sanot että ”kokeensuorittajan mielentila” vaikuttaa asiaan. Mitä tarkoitat tällä? Jos viittaat ns. EE-ilmiöön, siihen on kaikesta kokeellisesta psykologiasta tuttu selitys: http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/ee-ilmio.html ”Mielentilan” syyttäminen kuulostaa minusta lähinnä epätoivoiselta käsienheiluttelulta.

29 10 2008
Ruby

Cernunnos:
Kyllä tiede vielä kehittyy, eikä jää paikoilleen polkemaan. Kvanttifysiikassa on monia hyviä esimerkkejä siitä mihin suuntaan todennäköisesti ollaan menossa. Suosittelen katsomaan dokumentin What the bleep we know täältä paranormaaliblogista, ellet sitten pidä sitäkin tieteenmuotoa pelkkänä pseudotieteenä. Täytyy muistaa että kehitystä ei tapahdu ilman uusia ideoita, näkökantoja ja uskallusta. Ja kyllä, uskon EE- ilmiöön, sillä näin asiat vaikuttaisivat olevan. Käsittääkseni Rhinen tapauksessa kukaan muu ei sortunut huijauksiin kuin ehkä osa koehenkilöistä (vaan eivät suinkaan kaikki) ja yltiöskeptiset Rhinen vastustajat, jotka suorastaan kusetuksella olivat valmiita todistamaan miehen saamat tulokset hölynpölyksi.

29 10 2008
Cernunnos

Ruby:
Niin, tarkoitin että Rhine sortui huijausten kohteeksi =) Rhine vaikutti koemenettelyissään kyllä täysin vilpittömältä, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa että koemenettelyt olivat puuttelliisia.

Mutta mistä uskot EE-ilmiön johtuvan?

Kvanttifysiikkaa pidän kyllä tieteellisesti toteutettuna erittäin mielenkiintoisena ja lupaavana tieteenalana. Mutta new age-piirien väärinkäyttö, valehtelu ja sen käyttö puolivillaisen virheellisesti oman oppinsa tukena taasen on lähinnä oksettavaa: http://en.wikipedia.org/wiki/What_the_Bleep_Do_We_Know#Academic_reaction

30 10 2008
Dissu

Eikä tuollainen kurssi maksa paljoo….. Turhaa rahastusta

18 11 2008
pauli

Taitaa sivustolla lukea että kurssi ei ole maksullinen, mikä on positiivinen asia kun katsoo nykytarjontaa.

8 12 2008
Nekku

Gnostisella seuralla ei ole mitään tekemistä oikean gnostiikan kanssa. Se on
Samael Aun Weorin kirjoihin perustuva henkilökultti. Englannin kielistä kriittistä
materiaalia löytyy netistä runsaasti.
%d bloggers like this: