Venäläinen mies elää ilman sydäntä!

27 10 2008

Venäläisen Nikolai Mikhalnichukin sydän lakkasi yhtäkkiä toimimasta, kun hän sai sydänkohtauksen. Hän elää kuitenkin normaalia elämää. Nikolai on Venäjän ensimmäinen ihminen, joka elää ilman sydäntä.

Sydänkohtauksen saatuaan Nikolai soitti ambulanssin paikalle. Kun lääkärit tutkivat sydäntä erilaisilla laitteilla he huomasivat ihmetyksekseen, että hänen sydämensä ei lyönyt ollenkaan, mutta silti verisuonet pumppasivat verta. Nikolain ruumis toimi täysin tuntemattomalla tavalla. Monet eri lääkärit olivat ihmeissään ja eivät voineet olla kuin samaa mieltä siitä, että hänen sydämensä ei lyönyt.

”Kun tohtorit kertoivat minulle sydämestäni, olin shokissa. En uskaltanut kunnolla edes hengittää. Panikoin kokoajan ja ajattelin, että veri lopettaa virtaamisensa ja kuolen. Pian kuitenkin totuin siihen. Nyt jopa välillä unohdan sen” Nikolai kertoi.

Maailmalla on tiettävästi kaksi muutakin Nikolain kaltaista tapausta, toinen Brasiliassa ja toinen Japanissa. Ensimmäistä kertaa samankaltainen ihme havaittiin jo vuonna 1950 Itävallassa.

Lähde: Pravda.ru

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

79 responses

27 10 2008
A-E

?:D Mielenkiintoista…

27 10 2008
Wespa

Lainaampa kataista IRCistä:

Olis mielenkiintoista kuulla mielipiteitä tuosta näiltä jotka elää nykytiedettä ramattunaan pitäen. Kertokaa mulle miten ihminen voi elää ilman sydäntä?

27 10 2008
hannu

Olisi kiva nähdä todisteita asiasta. Kait näitä sydämettömiä kavereita on sairaaloissa tutkittu?

Kyllä verta pitää jollakin konstilla pumpata. Ei veri itsestään kierrä ylhäältä alas.

27 10 2008
KP

”Kyllä verta pitää jollakin konstilla pumpata. Ei veri itsestään kierrä ylhäältä alas.” näinhän se on, eikä verisuonet eivät voi kirjaimellisesti ”pumpata” verta ainakaan.

27 10 2008
tsoikkeli

Niinpä! tästä jutusta tekisi mieli lukea lisää juttua.

27 10 2008
Wespa

Valitettavasti lääkärit eivät yleensä julkaise mitään röntgenkuvia ym. todistusaineistoa. Uskon kuitenkin, että mikään huijaus ei ole kyseessä, sillä Pravda on sen verran luotettava lehti Venäjällä.

Lähteestä, sekä googlella voi etsiä myös Nikolaista lisää tietoa.

Tuossa lähteessä kerrottiin jotain siihen tyyliin, että Nikolai elää, koska jostain syystä hänen sydämen verisuonet pumppaavat verta, vaikka itse sydän ei toimi.

27 10 2008
tsoikkeli

Tämä on hyvä kommentti! ”Olis mielenkiintoista kuulla mielipiteitä tuosta näiltä jotka elää nykytiedettä raamattunaan pitäen. Kertokaa mulle miten ihminen voi elää ilman sydäntä?”

27 10 2008
hannu

Laitoin ketjun aiheesta ATS:lle, oli sen verran mielenkiintoinen juttu:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread405404/pg1

27 10 2008
hannu

Mietin sitä että kuinka luotettava lähde Pravda on?

Kun amerikkalaiset kertoivat pienistä vihreistä miehistä joilla iso pää, niin yllättäen Neuvostoliitossa tehtiin havaintoja erittäin pitkistä, pienipäisistä alieneista.

27 10 2008
Henkonen™

Kummallista ettei moista ole huomattu edellisissä lääkärintarkastuksissa. No toisaalta Venäjällä saattaa läkkärintarkastuskin olla eri kansimissaan kuin Suomessa

27 10 2008
Zodium

Elääkö hän vieläkin?

27 10 2008
Kerttu

Olisipa kiva saada todisteet asiasta. Kyllähän toki maailma on ihmeitä pullollaan.
Jospa sen tutkineen lääkärin stetoskooppi oli rikki. Ehe hehe.

27 10 2008
Wespa

Kummallista ettei moista ole huomattu edellisissä lääkärintarkastuksissa.

Mies oli siis aivan terve, mutta sai sydänkohtauksen, jolloin sydän lakkasi toimimasta ja vietiin lääkäriin, jossa tämä huomattiin. Miestä tutki useampikin lääkäri ja kaikki tulivat tulokseen, että sydän ei lyö.

27 10 2008
hannu

Siis se kai selitettiin että jokin stressitila (naisen vuoksi) on laukaissut systeemin päälle. Jutussahan kaveri kertoo että ei oikein uskaltanut alkaa uudestaan seurustelemaan – positiiviset ja negatiiviset jutut saattaa aiheuttaa kuoleman.

27 10 2008
XD Mixeri

No ohhoh!.. En tiennytkään, että verisuonetkin pumppaa verta. Eihän ihminen sitten periatteessa tarvi sydäntä..

27 10 2008
Eric

Nykytiedettä raamattua pitäen tämä tapaus pitää tutkia tietellisesti ennen kuin minkäänlaisia johtopäätöksiä voi heittää ilmoille.
Jos minkäänlaisia tutkimuksia ei ole tulossa, voisin veikata kyseistä tapausta valheelliseksi.

27 10 2008
Tanja

Eipä tätä tapausta nyt mitenkään yliluonnolliseksi voi sanoa. Eiköhän se ole ihan ihmisbiologiasta eikä mistään hengistä kiinni elääkö ihminen ilman sydämen toimintaa vai ei. Muutoin kyllä todella mielenkiintoinen juttu. Ihmettelen kyllä, miksei asiasta ole tehty suurempia tutkimuksia.

27 10 2008
JFK

Täytyy miehellä olla kova suonten tykytys, että voi ilman sydäntään elää. Mitenhän toi systeemi on toiminut silloin kun kaverilla viel oli sydän toiminnassa? Tai eihän tuo tainut toimia kun pumppu sanoi sopimuksen irti.

Uskomaton juttu jotenkin kyllä rohkenen epäillä tarinan paikkaansa pitävyyttä. En aineskaan näillä tiedoilla mitä tuosta irti sai lähtis aidoksi väittämään.

Jospa se kaveri on zombi tai vastaava 🙂

27 10 2008
Totuus

Hmm… Tosi outoa kyllä. Ehkä jotenkin kummiskin veri vaan silti kiertää…?
Myös sekin on outoa että mitään röntgen kuvia. Kun kerrankin on jotain ihmeellistä tapahtunu. Mut en kummiskaan usko että huijausta.
Milloon tää on sitte tapahtunu? Elääköhän sitten mies kuinka kauan…
Kai sitten jotenkin ihmisen elimistö voi kierrättää verta ilman sydäntä.

Mut eniten se mua ihmetyttää että mitään röntgen kuvia ei voida julkaista :O

27 10 2008
jeppis

Totuus (15:18:24) :

…Mut eniten se mua ihmetyttää että mitään röntgen kuvia ei voida julkaista :O…
—————————————————————
Röntgenkuvat taitavat kuulua potilaan yksityisyyteen, jolloin niitä ei ilman potilaan lupaa julkaista.
Korjatkaa virheeni, jos olen väärässä.

27 10 2008
gg

Oikeassa olet mut eiköhän näin harvinainen potilas luvan suostuisi antamaan 🙂

27 10 2008
lääkäri

mut sanon vaan että hulluja ootte jos uskotte oikeesti tuohonkin juttuun! Olen nimittäin itse lääkäri ja nykylääketiede tunne sydämettömiä ihmisiä ,että tuskin koulutukseni hukkaan on mennyt..

27 10 2008
Juudas

”With all due respect…actually forget that here is the song and it goes like this, wake up and smell the coffee its Pradva —> fantasy enters left stage and doesn’t leave until you click the X that closes your browser.”
-Mazzroth @ abovetopsecret.com
Että eiköhän se ollu siinä.

27 10 2008
Isla

korjaahan minnuu Lääkäri jos olen väärässä mutta ei kai röntgenkuvissa näy sydämmentoimintaa??eli pikkasen vaikiaa on todistaminen.
En kyllä muutenkaan usko pätkääkään tähän juttuun;)

27 10 2008
gh0stb0y

Kyllä olis helppoa elää ilman sydäntä!! O.O Tuo on ihan sairaan outo tapaus! O.O En ehkä edes usko siihen… Ihminen on muovailtu kummallisesti: kaksi munuaista siltä varalta että toinen lakkaa toimimasta, kaksi silmää siltä varalta että toinen sokeutuu, kaksi korvaa siltä varalta että toinen lakkaa kuulemasta, kaksi keuhkoa siltä varralta että toinen puhkeaa… Mutta sitten ihmisellä ei ole kun yksi maksa, yksi vatsalaukku, yksi aivo, yksi umpisuoli jolla ei tee mitään, yksi sydän… Eikö ihmisen luoneella ”hepulla” ollut ollenkaan järkeä? Miksi ”hepulla” tai evoluutiolla ei ollut senvertaa järkeä että olisi khittänyt ihmiseltä turhat elimet pois?

27 10 2008
Sinaira

Wau.
Olisikin totta. Ja saataisiinpa todisteita meillekin näkyville : )

27 10 2008
Picard

Itseasiassa kaksi silmää on sen takia, että yhdellä ei hahmottaisi kolmiulotteisuuksia.
Ja kaksi korvaa ainakin sen vuoksi, että pystymme paikallistamaan ääniä.
Ja eiköhän niitä muitakin syitä löydy. Tämä siis ghostille.
Mutta mielenkiintoinen tarina.

27 10 2008
Totuus

Jeppis, aika moni varmaan julkasis ne? Se pistää epäilemään feikiksi.

27 10 2008
Assassin

Venäjällä nuo lehdet ovat aika tarkkaan sensuroituja ja uutiset valikoidaan, joten jos tämä ei olisi totta niin se ei tuskin pääsisi lehtiin ainakaan Venäjällä.

Ja jep, röntgenkuvat ovat hyvinkin salaista tavaraa. Ne pidetään pois heitettäessäkin lukollisissa roska-astioissa, ja ne pidetään vielä tietosuojahäkissä, niin kuin kaikki potilaisiin liittyvät dokumentit.

27 10 2008
jerq

melko varmasti vamppyyri kyseessä 😀

27 10 2008
akba

Tuossa on aika paljon miettimistä 😛 Saisko jostain tästä linkkejä , kiitos 😀

27 10 2008
korvapuikko

Onko tälle luotettavaakin lähdettä, vaikeaa uskoa että näin suuri ”ihme” voisi tapahtua näin hiljaisuudessa ilman että missään ”kuuluisilla” settisivuilla tai tv:ssä siitä mainittaisiin, ellei samaa tietoa rupea tulemaan suuremmilta tahoilta niin tämän voi kyllä luokitella aika nopeasti feikiksi

27 10 2008
JP

Mielenkiintoinen juttu kyllä. Kuinkahan kauan ihminen voi elää ilman sydäntä, onko tietoa koska lääkärit ovat huomanneet, että miehen sydän ei lyö.
Tuon uutisen mukaan siitä voi olla jo vähän aikaa, koska on pystynyt välillä jopa unohtamaan asian. Ihan heti se ei kuitenkaan mielestä häviä.

27 10 2008
hannu

Eipä tuosta saanut kaivettua lisätietoa. On vain Pravdan juttu ja that’s it.

27 10 2008
Wespa

Onko tälle luotettavaakin lähdettä, vaikeaa uskoa että näin suuri “ihme” voisi tapahtua näin hiljaisuudessa ilman että missään “kuuluisilla” settisivuilla tai tv:ssä siitä mainittaisiin, ellei samaa tietoa rupea tulemaan suuremmilta tahoilta niin tämän voi kyllä luokitella aika nopeasti feikiksi

Pravda on venäläinen iso sanomalehti, jolla on myös nuo sivut netissä. En ole koskaan kuullut, että he keksisivät juttuja. Itse uutinen on jo aika vanha (12.03.2005), joten voi olla hyvinkin, että siitä on jo aikaisemmin jossain ”kuulusilla” nettisivuilla mainittu.

Mielenkiintoinen juttu kyllä. Kuinkahan kauan ihminen voi elää ilman sydäntä, onko tietoa koska lääkärit ovat huomanneet, että miehen sydän ei lyö. Tuon uutisen mukaan siitä voi olla jo vähän aikaa, koska on pystynyt välillä jopa unohtamaan asian. Ihan heti se ei kuitenkaan mielestä häviä.

Selvennän hieman. Mies siis sai sydänkohtauksen ja soitti ambulanssin paikalle. Hänet vietiin lääkäriin, jossa huomattiin, että sydän ei lyö. Ilmeisesti uutinen on kirjoitettu kuitenkin ainakin viikko tuon jälkeen (mahdollisesti kauemmin aikaa), koska nyt tyyppi aina välillä unohtaakin vaivansa, eikä sitä enää hirveästi murehdi.

PS. Jos en ihan väärin muista, niin tästä mainittiin myös uusimmassa Guinnesin ennätyskirjassa tai sitten se oli Ripleys: Usko tai Älä (omistan molemmat). Pitää vielä tarkistaa asia.

27 10 2008
Ja taas

Outoa… Mikä sitten pumppaa hänen verensä ? S:

27 10 2008
Wespa

Tarkistin asian ja maininta Nikolain tapauksesta löytyy myös Ripleys Believe It or Not – Usko tai älä [Maailman kummallisimmat tosiasiat] -nimisestä tietokirjasta. En usko, että siihen olisi otettu juttua pelkästään lehtiartikkelin perusteella.

Suora lainaus kirjan sivulta 63:
Nikolai Mikhalnichuck elää tervettä elämää, vaikka hänen sydämensä lopetti tykyttämisen useita vuosia sitten. Hän sai sydänkohtauksen vaimonsa kertoessa jättävänsä hänet. Venäjän Saratovissa lääkärit kuitenkin huomasivat, että vaikka miehen sydän oli pysähtynyt, pystyivät sen verisuonet kaikesta huolimatta pumppaamaan tarpeeksi verta ruumiiseen.

27 10 2008
Foobar

Pravda on venäläinen iso sanomalehti, jolla on myös nuo sivut netissä

Siitä aidosta, ainoasta oikeasta Pravda lehdestähän EI ole kysymys, sillä kyseinen paperi heitti veivinsä jo 1991.

Pravda Online nettijulkaisu sen sijaan on kotoista Seiskaakin populistisempi tabloidi, jonka asiasisältö on about nollan luokkaa. Lehti sisältää esim tämän tasoisia aivopieru artikkeleita.

Sinänsä Pravda.ru on hyvä lähde…jos siis hakee huumorin lähdettä…Niin, tai vaihtoehtoisesti uskoo kaiken mitä netissä lukee.

27 10 2008
Hannu

”Ja jep, röntgenkuvat ovat hyvinkin salaista tavaraa. Ne pidetään pois heitettäessäkin lukollisissa roska-astioissa, ja ne pidetään vielä tietosuojahäkissä, niin kuin kaikki potilaisiin liittyvät dokumentit.”

Ja lähde? Itsekkin noissa hommissa olleena ihan tavallisissa laatikoissa kuvat kuljetetaan paikasta toiseen, tuhotaan polttamalla muistaakseni 20 vuoden päästä potilaan kuolemasta. Röntgenkuvat ei ole yksityisiä niinkään, kun ne saapuvat arkistoon, niin rohkeasti vain esille ja tarkastamaan, että ovat oikeat ja sitten potilaan omaan kansioon, jos sellainen jo hyllyssä on.

Ja ei tosiaankaan säilytetä lukollisissa tietosuojahäkeissä, tavallisissa toimistohyllyissä (joita tosin on paljon). Itseasiassa myös potilaskirjat ovat samanlaisissa hyllyissä, eri osastoilla. Näissä tietosuojana se, että niitä ei saa lukea.

Mutuilu on typerintä mitä voi tehdä

27 10 2008
Pelto

Tuskin pystyy verisuonet hirveen kovalla tahdilla verta pumppaamaan, eli ei taida miehestä enää olla hirveesti urheilemaan.

27 10 2008
Wespa

Kuinka monessa uutisessa on esitelty röntgenkuvia tai yleensäkkään mitään lääkäreiden raportteja yms. materiaalia?

PS. Ette te sitä sydämen tilaa röntgenkuvista näe.

27 10 2008
Kari Pepsi

Vampyyri kirjoitetaan yhdellä peellä. Eli vampyyri. Hiphei! Ei muuta! 🙂
T: Pilkunrakastelija

27 10 2008
maukkamma

hei selvittäkää nyt tää hulapaloo ! Soittakaa vaikka sille kaverille niin ei tarvi arvuutella !
Lisää faktaa on hommasta saatava .

27 10 2008
Assassin

Hannu (18:38:30) :

“Ja jep, röntgenkuvat ovat hyvinkin salaista tavaraa. Ne pidetään pois heitettäessäkin lukollisissa roska-astioissa, ja ne pidetään vielä tietosuojahäkissä, niin kuin kaikki potilaisiin liittyvät dokumentit.”

Ja lähde? Itsekkin noissa hommissa olleena ihan tavallisissa laatikoissa kuvat kuljetetaan paikasta toiseen, tuhotaan polttamalla muistaakseni 20 vuoden päästä potilaan kuolemasta. Röntgenkuvat ei ole yksityisiä niinkään, kun ne saapuvat arkistoon, niin rohkeasti vain esille ja tarkastamaan, että ovat oikeat ja sitten potilaan omaan kansioon, jos sellainen jo hyllyssä on.

Ja ei tosiaankaan säilytetä lukollisissa tietosuojahäkeissä, tavallisissa toimistohyllyissä (joita tosin on paljon). Itseasiassa myös potilaskirjat ovat samanlaisissa hyllyissä, eri osastoilla. Näissä tietosuojana se, että niitä ei saa lukea.

Mutuilu on typerintä mitä voi tehdä

En tiedä missä ne säilytetään osastolla, joka itsessään on jo lukittu/vartioitu, mutta itse työskentelen sairaala-alueella ja meille kuuluu mm. tietosuojapapereiden käsittely ja kun ne viedään pois osastolta, ne ovat aina lukollisissa roska-astioissa ja ne viedään lukolliseen häkkiin odottamaan lopullista poishakua. Eli siinä sulle mutuilua tarpeeksi, ja lähdekin tuli selväksi?

Kannattaisi ottaa asioista selvää ennen kuin tulee tänne kirjoittelemaan, tuskin olet edes ollut töissä ko. hommissa jos tuommoista soopaa kirjoitat.

terv. Kyseisiä dokumentteja ja röntgenkuvia tietosuojahäkissä nähneenä.

27 10 2008
aaa

Eihän niillä venäläisille muutenkaan veri kierrä suonissa, vaan vodka

27 10 2008
Tonza

”Blood vessels of the human heart are elastic and strong enough to pump blood. That is why Nikolai is still living, breathing and moving”

27 10 2008
köhmä

veikkaan että tää on jonkin sortin kompa,sydän ehkä lyö ja pumppaa mutta niin löyhästi ettei ääni kuulu ulkopuolelle, eikä tunnu. Eli uskon että sydän yhä puristaa veren liikkeelle muttei sellaisin jysäyksin kuin normaalisti.

27 10 2008
tuputhy

Onhan maailmassa myös ihmisiä, ketkä elävät syömättä ja juomatta.

Eräs nainen myös eli ja ajoi autoa, kunnes lääkärintarkastuksessa huomattiin, että häneltä puuttui suurin osa aivoja. (juttu oli joskus valituissa paloissa).

Sitten luin Hesarista kauan sitten, että eräs venäläinen mies oli saanut kyvyn nähdä ihmisen sisäelimet, jouduttuaan salaman iskemäksi.

Italiassa Rooman lähellä on paikka, missä kaikki vierii tai liikkuu ylämäkeen.

..maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..

27 10 2008
köhmä

vaikka jutusta saa kyllä käsityksen että sydän on tutkitty tarkkaan ettei lyö,varmaan ultralla yms…mutta kyllä vaan alkaa juttu äkkiä kulkeen ettei lyö lainkaan, jos ei tunnu.

27 10 2008
korvapuikko

Onhan maailmassa myös ihmisiä, ketkä elävät syömättä ja juomatta.

Eräs nainen myös eli ja ajoi autoa, kunnes lääkärintarkastuksessa huomattiin, että häneltä puuttui suurin osa aivoja. (juttu oli joskus valituissa paloissa).

Sitten luin Hesarista kauan sitten, että eräs venäläinen mies oli saanut kyvyn nähdä ihmisen sisäelimet, jouduttuaan salaman iskemäksi.

Italiassa Rooman lähellä on paikka, missä kaikki vierii tai liikkuu ylämäkeen.

..maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..

niiiiin monta asiavirhettä että tähän piti puuttua syömättä ja juomatta voi olla max. ehkä kuukauden (ei sitäkään luultavasti) joten tuo on varmasti joku väärinkäsitys.

myös siten pystyy elämään että aivoista irtoaa paljon kunhan ne ei ole elintärkeitä alueita (ja sinällään vaikka olisikin niin aivoit osaa ”uudelleen järjestellä” eri toimintoja suorittavat alueet)

se että näkee sisäelimet on varmasti lähinnä aivojen tuottama hallusinaatio joka siihen tottuneena jatkuu samanlaisena (siis että juuri ”näkee sisäelimet”)

ja nuo paikat missä ”vierii ylämäkeen” on nykyään kutsuttuja nimellä magneettinen mäki joka vaikuttaa olevan ylämäki sen takia koska tausta jota sitä vastaan verrataan on sen verran vinossa että se tekee sellaisen illuusion

27 10 2008
Jaarno

Jospa nämä ovat evoluution uusia tuloksia. Kyllähän esim. ruokatorvikin pystyy supistelemaan joten ruoka menee sinne mahalaukkuun. Mikseipä verisuonista olisi voinut kehittyä samanlaisia.

27 10 2008
lizemoi

Hei vähän lähdekritiikkiä kun luette juttuja. Ihan kaikkea ei pidä uskoa mitä netti eteen tuo 😉

27 10 2008
olliqo

Tämä on venäläisten juttuja.

27 10 2008
Frank

IRL zombi? XD

27 10 2008
Obituary

Sitä ei helposti uskokaan mitenkä ihmeellisiä/hassuja oikkuja tai virheitä luonnossa ja elollisissa olioissa voi ilmetä.

27 10 2008
reesu

Nyt sitten kasvattamaan sydänlihassoluja petrimaljoissa ja ruiskuttamaan niitä sydänsairaille ihmisille verenkierron kannalta kriittisiin paikkoihin.

Taitaa kuitenkin sydänlääkkeitä valmistavat tehtaat mielummin rahastavan ihmisiä lääkkeiden kustannuksella, kuin antaisivat tutkimusrahoja tähän tarkoitukseen.

Mielenkiintoinen aihe kuitenkin ja kuulisin tästä mielellään lisää 🙂

28 10 2008
Jonii

Silkkaa roskaahan tuo uutinen on. Ihmisfysiologia ei yksinkertaisesti salli tuollaista höpönpöppöä. Artikkeli oli mielenkiintoisella tavalla täynnä viittauksia olemattomiin faktoihin ja keksittyihin henkilöihin että vaikuttaisi kyseessä olevan lehden tietoisesti keksimä huijaus eikä niinkään toimittajan erhe.

28 10 2008
Ruby

Ihmisfysiologia ei myöskään salli muunlaista höpönpöppöä, kuten esim. fyysisten voimien dramaattista lisääntymistä äärimmäisessä kriisitilanteessa, telekinesiaa, levitaatiota yms. Kaikki edellämainitut ovat kuitenkin moneen otteeseen todistettu ja dokumentoitu (käytä googlea tai mene kirjastoon). Maailmassa on sattunut oudompiakin asioita kuin pari ihmistä jotka eivät tarvitse sydäntä, ja uskon että näille tapauksille on itse asiassa ihan luonnollinen selitys.

28 10 2008
Frank

telekinesia ois sairaan siistii. Mut tää juttu on aika epäilyttävä ku ei todisteita näytetä :/

28 10 2008
Foobar

Siis herätys nyt…

Kyseessä on TUNNETTU höpöpöpö lähde eli Pravda Online.

Jos ao. nettilehdestä alkaa uskomaan artikkeleita, niin koko paranormaaliblogin voisi täyttää Pravda.ru:n aiheilla.

Tuosta vaikka ensimmäiset 100 aihetta:
http://www.google.com/search?q=site%3Aenglish.pravda.ru+UFO&btnG=Search

Tästä sitten toiset parikymmentä:
http://www.google.com/search?q=site%3Aenglish.pravda.ru+psychic&btnG=Search

jne jne…

28 10 2008
Jonii

”fyysisten voimien dramaattista lisääntymistä äärimmäisessä kriisitilanteessa”

Tämän fysiologia antaa periksi. Riippuen toki siitä mitä kutsutaan ’dramaattiseksi’, mutta joka tapauksessa kriisitilanteessa keho tekee lukemattomia muutoksia nimenomaan lisätäkseen voimaa ja ylipäätään kykyä taistella ja paeta niin tehokkaasti kuin vain mahdollista. Kyse kun wanhoina hyvinä aikoina oli ihan oikeasti elämästä ja kuolemasta.

”telekinesiaa, levitaatiota yms. Kaikki edellämainitut ovat kuitenkin moneen otteeseen todistettu ja dokumentoitu”

Mielenkiintoista kyllä kukaan ei ole vaivautunut esimerkiksi James Randi -säätiön lupaamaa miljoonaa dollaria kuittaamaan. Tämä olisi myös kätevä tapa todistaa paranormaalit ilmiöt. En myöskään muista kovin monesta akkredioidusta yliopistosta kuulleeni joilla olisi ollut mitään löpinääsi tukevaa tutkimusta ollut. Myös suosittelemasi googlaus johti lähinnä sivuille joissa kyseltiin onko telekinesiaa/kerrottiin kuinka telekinesian testaukseen käytetyt testit voi suorittaa ilman mitään telekinesiaa ’onnistuneesti’.

Oikea maailma ei ole mikään mörkö. Älä viitsi paeta sitä jonnekkin pseudotieteen hämäräkujille.

”Maailmassa on sattunut oudompiakin asioita kuin pari ihmistä jotka eivät tarvitse sydäntä, ja uskon että näille tapauksille on itse asiassa ihan luonnollinen selitys.”

Maailmassa ei valitettavasti ole sattunut mitään niin outoa kuin mies ilman sydäntä. Fysiologia ei vain anna periksi. Ihan alkeistason fakta: Veren täytyy kiertoo tietyllä nopeudella jotta aivot eivät tuhoudu hapenpuutteen takia. Tietty verenkiertonopeus vaatii tiettyä pumppuvoimaa, eikä ihmiskehosta yksinkertaisesti löydy mitään automatisoitua järjestelmää joka yksinään kykenisi tähän. Laskimoiden läppäjärjestelmä on ainoa edes hiukan tätä muistuttava, mutta se ei yksinkertaisesti riitä.

28 10 2008
otami

no jes! kukapa tuota uskoo!!!

28 10 2008
Boriz Bvruzkoi

Pravda lähteenä? No siihen kannattaakin aina luottaa! Tämän blogin tulevaisuus on heikoissa kantimissa kun julkaisette yhä enemmän ja enemmän tälläistä sontaa. Valohuuhaata yms. Hah!

28 10 2008
Ruby

James Randi- säätiö nyt onnistuisi ”todistamaan” minkä tahansa aidonkin yliluonnollisen näytöksen huijaukseksi. James Randia itseäänkin on syytetty huijariksi epäilyttävien metodiensa takia.

Ja Jonii, mikä syy sinulla on paeta asioita, joita oma mielesi ei käsitä? Jos sinä et ole koskaan kokenut mitään paranormaalia niin turha väittää ettei kukaan muukaan ole. Ja usko pois, astraalitasoilta löytyy tiloja, jotka ovat paljon enemmän ”mörkö” kuin tämä ”oikea maailma”.

28 10 2008
Jonii

”James Randi- säätiö nyt onnistuisi “todistamaan” minkä tahansa aidonkin yliluonnollisen näytöksen huijaukseksi. James Randia itseäänkin on syytetty huijariksi epäilyttävien metodiensa takia.”

Ja tämä väitteesi nojaa… Mihin? Kyseinen säätiö antaa aika vapaasti yrittäjän itse päättää koeolosuhteista, ja näiden järjestäminen huijaukselle vaikeiksi on melko lailla koko koetilanteen idea. Tämän lisäksi tietysti voisi ihan tieteenedistämismielessä yksinkertaisesti antaa jonkun tiedepiireissä arvostetun laitoksen tutkia ilmiö. Tuosta ei toki saa samalla lailla suoraan miljoonaa, mutta välillisesti voi tuostakin hyötyä.

’Ilkeä skeptikkojen salaliitto’ ilmeisesti kuitenkin estää tämän?

”Ja Jonii, mikä syy sinulla on paeta asioita, joita oma mielesi ei käsitä?”

Hmm? Miten ihmeessä minä mielestäsi pakenen asioita joita en käsitä? Et kai vain projisoi omaa todellisuudenpakoilemistasi minuun?

”Jos sinä et ole koskaan kokenut mitään paranormaalia niin turha väittää ettei kukaan muukaan ole.”

Skeptikkona ja rationaaliseen ajatteluun uskovana en ikimaailmassa sortuisi paranormaalin tuomitsemiseen noin heppoisin perustein.

”Ja usko pois, astraalitasoilta löytyy tiloja, jotka ovat paljon enemmän “mörkö” kuin tämä “oikea maailma”.”

Ei näytä siltä, kun näemmä yrität paeta tätä todellista maailmaa astraalimaailmasi mörköjen suojiin.

29 10 2008
Wespa

Ensinnäkään ei tiedetä varmasti onko sillä edes miljoonaa dollaria ja toiseksi hän itse karsii henkilöitä pois ja ottaa vain osan testeihin, jolloin hän vois siis ottaa kokeisiin vain sellaisia henkilöitä, joille hän ei miljoonaa joudu antamaan. Ja koska viimeksi Randi on edes ottanut ketään kokeisiin?

First, and perhaps the most important, is the effect size required to win the challenge. While the JREF says that ”all tests are designed with the participation and approval of the applicant”, this does not mean that the tests are fair scientific tests. The JREF need to protect a very large amount of money from possible ”long-range shots”, and as such they ask for extremely significant results before paying out – much higher than are generally accepted in scientific research (and if you don’t agree to terms, your application is rejected). In the case of parapsychological research, however, where effect size is often small (though apparently robust), this means most researchers would have to go to extraordinary lengths to win the million dollars.

Myös testit eivät täytä kunnon tieteen kriteerejä ja ovat tarkoituksella tehty sellaisiksi, että niitä ei voi läpäistä, vaikka olisi aitojakin kykyjä:

In the ganzfeld telepathy test the meta-analytic hit rate with unselected subjects is 32% where chance expectation is 25%. If that 32% hit rate is the ”real” telepathy effect, then for us to have a 99% chance of getting a significant effect at p < 0.005, we would need to run 989 trials. One ganzfeld session lasts about 1.5 hours, or about 1,483 total hours. Previous experiments show that it is not advisable to run more than one session per day. So we have to potentially recruit 989 x 2 people to participate, an experimenter who will spend 4+ years running these people day in and day out, and at the end we’ll end up with p < 0.005. Randi will say those results aren’t good enough, because you could get such a result by chance 5 in 1,000 times. Thus, he will require odds against chance of at least a million to 1 to pay out $1 million, and then the amount of time and money it would take to get a significant result would be far in excess of $1 million.

Lisää tietoa tästä linkistä, jossa kerrotaan paljon Randin epäluotettavuudesta jne:
http://www.dailygrail.com/features/the-myth-of-james-randis-million-dollar-challenge

29 10 2008
Jonii

Sikäli tuossa tekstissä on ihan validi pointti. Pienen tilastollisen heilahtelun erottelu vaatii todella paljon testikertoja, ja tämä voi aiheuttaa käytännön ongelmia.

Tuon lisäksi tekstistä ei löytynyt varsinaista asiaa. Ongelmana oli lähinnä kirjoittajan ihmeellinen kyvyttömyys käsittää Randin haasteen tarkoitusta. Se kun ei, vastoin kirjoittajan höpinöitä, ole todistaa ettei paranormaalia ole.

29 10 2008
Ruby

Jonii:
Sinähän se herneen nenään vedin kirjoituksestani alunperin 😛
Mutta whatever, tosi skeptikkoa ei käännytä Jumalakaan.

29 10 2008
Jonii

Skeptikon käännyttää vain todisteilla. Ei enempää, ei vähempää.

29 10 2008
akba

Tämä sydämetön mies todistaa, että Maailma on täynnä IHMEITÄ, jota ei oikeasti uskoisi

29 10 2008
Cernunnos

Ruby:
Todellinen tieteellinen skeptikko vaatii yksinkertaisesti väitetyistä ilmiöistä tietoa epädogmaattisesti, arvostellusta ja julkisesti koeteltavin havainnoin. Eri asia on sitten ns. näennäisskeptikot, jotka keskittyvät ensisijaisesti kieltämään ja tuomitsemaan kaiken joka ei heidän maailmankuvaansa mahdu.

——————————————–

Itse tästä Venäläisestä kaverista en osaa sanoa mitään erikoisempaa. Mielenkiintoinen uutinen, mutta itse kallistuisin uutisankan puolelle, sillä Googlekin löytää herran nimellä vain muutaman kymmentä erillistä sivua ja kaikki viittavat ainoastaan Pravdan uutiseen. Verenpaine ei myöskään käsittääkseni kykene liikuttamaan pelkästään verta verisuonistossa, sillä verenpaineen vaihtelu tarvitsee jonkun suunnatun alkulähteen, ja itsessään verisuonistossa ei ole lihaksistoa joka verta liikuttaisi. Lääketieteilijä tosin en ole, mutta näin itse maalais- ja nörttijärjellä asian näkisin.

29 10 2008
Zoe

Itselläni on Ripleys believe it or not, eikä siellä mainita mitään tästä henkilöstä. (painos vuodelta 2006)

30 10 2008
Wespa

Sivulta 63 löytyy (Oikea yläkulma, otsikolla Ihmesydän). Painokseni on myös vuodelta 2006. Voin mahdollisesti skannata kyseisen kohdankin.

30 10 2008
Zoe

ootko varma että on sivu 63 mulla lukee siinä vaan jotain ”Kuumaa ilmaa, säätieteijät arvioivat. blaa, blaablaa…”
No katon jos löydän.

30 10 2008
Zoe

Äh, nyt tajusin mulla on siitä kirjasta joku junnnu versio minkä pikkuveli on saanut lahjaks vuonna kirves ja pottu…

1 11 2008
Synti

mmh mitäköhän tapahtuis jos herralta poistettaisiin koko sydän ja laitettaisiin jokin muovikippo vaikka tilalle =D

3 11 2008
Disse

Varsin sydämetön mies! :C

9 01 2009
JUKK@

oiskai se siistii tuntee tuntuuks toi miltää vai eikö :/

22 01 2009
Jenny

Näköjään kaikki on mahdollista 😮 Mut ihmettelen itsekin, kun tuossa yks jo kysyi että jos tää on totta niin miksei tästä tehty isoa juttua isoihin lehtiin ym… Tästä sai tietää vaan jostain paranormaaliblogista :DD Eheh ?
%d bloggers like this: