Toiminnot

Tietoja

48 responses

8 10 2008
villeje

Jo oli aikakin! : D

8 10 2008
Inka

Pitääpä alkaa luonnosteleen, ku haluun tommosen hienon t-paian 🙂

8 10 2008
A-E

Tulipa loppu viikoksi hommia:D

8 10 2008
Wespa

Jos tulee kysymyksiä kilpailuun liittyen, niin pistäkää tulemaan. 🙂

8 10 2008
A-E

Kysymys: Voiko tehdä pienen FLASH-animaatio bannerin?

8 10 2008
Wespa

FLASH-animaation teko on kiellettyä, sillä bannerissa ei saa olla animaatiota. Selvennän vielä sen verran, että kyseessä ei ole siis mainosbanneri, vaan tuo sivun yläosan banneri. Muistakaa myös tehdä bannerista oikean kokoinen. Mitat on annettu säännöt -kohdassa.

8 10 2008
villeje

Hömm, mihkä asti on akaa tehdä tätä banneria? 😮

8 10 2008
Jonizz

Lisätietoa:

Kilpailuaikaa on marraskuun viimeiseen päivään saakka, jolloin voittaja valitaan.
Lähettämällä kilpailutyösi annat meille kaikki oikeudet muokata sitä, sekä käyttää banneria sivustollamme.

Tossa lukee että marraskuun viimiseen päivään saakka.

9 10 2008
Nabu

Mites tämä kilpailu ratkeaa? Ylläpitäjät yksimielisesti päättävät minkä valitsevat vai käyttäjät äänestävät?

(Ekan bannerin jo lähetin… :P)

9 10 2008
Cernunnos

”Jos teet logon esim. paintilla, niin silloin riittää esim. pelkkä jpg tai gif.”

Paintilla ei kannata tallentaa kummassakaan muodossa sillä Paint käyttää JPEG-tiedostomuotoon tallennettaessa melko tiuhaa pakkausta ja se vähentää kuvanlaadun käyttökelvottomaksi. Giffissä taasen on 256-värin raja, joka hiemankin monimutkaisemmassa kuvassa on liian vähän. Ainakin Windows Vistan Paint osaa tallentaa myös .png-muodossa (jota itse suosittelen). Toki epäilen, että harvapa alkaa Paintilla banneria ylipäätään tekemään =)

9 10 2008
Hassuklovni

Hauskasti sanottu tuo ”laitonta materiaalia, esim julkkiksen kuvaa” :D. Asiahan menee niin ettei kenenkään kuvaa saa käyttää mainoksessa ilman henkilön omaa suostumusta, eikä mitään kuvaa ilman kuvaajan/tekijän suostumusta tekijänoikeuksien vuoksi. Muuten paikoissa jotka eivät ole kotirauhan suojaamassa paikassa kuvattuja valokuvia saa julkaista kunhan ne eivät ole tulkittavissa halventaviksi. Ei ole tarkoitus päteä, mutta pitää näin vanhana kuvajournalistina kuitenkin ottaa asia esille koska tästä on uskomattoman paljon harhakäsityksiä liikkeellä.

Joskus kun kuvaan katunäkymiä tai tapahtumia niin tullaan valittamaan siitä että saatetaan mahdollisesti näkyä jossain kuvista ja aletaan vaatimaan kameraa tutkittavaksi kuvien poistoa varten ”tekijänoikeuksien” nojalla tulee mieleen sanoa että kuvien tekijänoikeudet ovat kyllä minulla, ja sinun tekijänoikeutesi korkeintaan äidilläsi.

Tiukan tulkinnan mukaan joku voisi nostaa foorumin kuvamateriaalista riidan tekijänoikeuksia loukkaamisen perusteella, mutta onneksi tämä taidetaan tulkita yleisesti sitaattioikeuden piiriin kuuluvaksi. Lait kun ovat tuolta osin vanhempia kuin internet ja sen ominaispiirteet.

9 10 2008
Ylilaho

Meinaatkos ”laitomalla materiaalilla” sitä, että kopiosuojattua matskua ei sää käyttää? 😀

9 10 2008
Saagai

”Meinaatkos “laitomalla materiaalilla” sitä, että kopiosuojattua matskua ei sää käyttää?”

Sitähän se laiton materiaali minun käsittääkseni on. n__n

___

Voiko kuvan ladata esim. Imageshackiin, Photobucketiin tai Tinypiciin? Toimiiko tietokoneellasi kaikkien noiden sivujen hostaamat kuvat(esimerkiksi itse olen kuullut, ettei kaikkien tietokoneet hyväksy Tinypicin kuvia, eikä kone voi niitä jostain syystä näyttää)? Vai pitkäisikö kuva lähettää jonain tiedostona yms. sinulle?

9 10 2008
Hassuklovni

Ylilaho, tuosta kirjoitin aiemmin selvityksen mutta se näköjään poistettiin. Mutta olen sanojeni takana vaikka moderaattori ymmärsi ne väärin. Wespa, yritin siis sanoa että on asiallista että jälkeenjäänyttä lainsäädäntöä ei tulkita liian fasistisesti. Mutta vielä kerran, perseennuolenta-asenteella, tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa myös banneri-kisassa ja tämä hyvä blogi kiinnostavista aiheista menee käsitykseni mukaan sitaattioikeuden piiriin.

9 10 2008
Nabu

Katoppas ne ohjeet vielä kerran.

”Lähetä työsi sähköpostilla osoitteeseen yhteys[ät]paranormaaliblogi.net ( [ät] = @ ) Viestin otsikkona pitää olla Bannerikilpailu.”

Eiköhän tuossa aika selkeästi sanota, miten pitää lähettää.

9 10 2008
Saagai

Niin, en kysynyt, minne kuva lähetetään, vaan miten se lähetetään. Hostataanko kuva nettiin ja lähetetään kuva sähköpostiin annettujen ohjeiden mukaan vai pitääkö se lähettää jotenkin koneelta suoraan tiedostona sähköpostiin? Vai käykö ihan miten vain?

Anteeksi, jos selittelen epäselvästi.

9 10 2008
Karvalakki

Pakko kokeilla 😀

9 10 2008
Nabu

Oletko tietoinen sähköpostien liitetiedostoista? Eiköhän tässä sitä haeta…

9 10 2008
Wespa

Hassuklovni puhut ihan asiaa. Kommenttiasi ei poistettu, mutta Akismet suodatti sen jostain syystä roskakoriin. Viestisi on nyt palautettu. 🙂

Saagai ihan sähköpostin liitetiedostona lähettäminen riittää. 🙂

9 10 2008
Wespa

Periaatteessa mitään materiaalia ei saisi käyttää ilman lupaa. En tule hyväksymään voittajaksi esim. banneria, jossa olisi Billy Meierin kuvaama ufo ellei sitten bannerin tekijä ole saanut sen käyttämiseen lupaa.

9 10 2008
Kissansilmä

HEii, mä en tiiä et minkä kokonen, en tajunnut tosta jostain kokojutust yhtää mitää ;/

9 10 2008
Nabu

Ihan rehellisesti ottaen tuskin sinun kannattaa kilpailuun osallistua, jos et tiedä mitä pikseli tarkoittaa.

Pikseli on yksi kuvapiste, josta kaikki tietokoneen ruudulla näkyvä koostuu. Tuo koko tarkoittaa siis 780 kuvapistettä vaakasuunnassa ja 95 kuvapistettä pystysuunnassa.

Paintissa voit määrittää kuvakoon valitsemalla valikosta Kuva ->_Määritteet… ja asettamalla pikselimäärät oikeisiin kohtiin. (Oletan että ajattelit käyttää painttia 🙂 )

10 10 2008
gh0stb0y

Hahaha… Haluisin osallistua kisaan mutta jos paint ohjelmalla saa tehtyä huonoja kuvia niin en sitten taida osallistua 😀 On mulla myös photoshop mutta en osaa tehdä sillä oikein mitään… 😀 😦 En osaa paintillakaan 😀

11 10 2008
Katti

Okei, oon tämmönen tietämätön pikku likka, niin kysyn tosta koosta… Käytän painttii, niin mitä laitan niihin leveys ja pituus juttuihin? :S

11 10 2008
Katti

Oho, ei tarvikkaa vastata toho äsköseen… Nabu autto jo 8>

11 10 2008
Katti

Ups :S
Ehin just lähettää sen bannerin, kun huomasin että otsikoksi piti laittaa ”Bannerikilpailu”
Minun aiheenani on sitten bannerit, että ei kai se sitten haittaa? :S

11 10 2008
Nomi

Tosin olisi mukava nähdä myös hylätyt bannerit sitten kun kisa on finaalissa. Ettei Wesu saa nauraa ihan yksin ;).

11 10 2008
Jonizz

totta =D

11 10 2008
Wespa

Tosin olisi mukava nähdä myös hylätyt bannerit sitten kun kisa on finaalissa. Ettei Wesu saa nauraa ihan yksin ;).

Tarkoituksena olisi näyttää kaikki kilpailutyöt jonkinlaisena kokoelmana (viimeistään kun voittaja on valittu). Vielä en ole päättännyt miten voittaja valitaan. Joko ylläpidon kanssa päätämme kolme parasta, josta käyttäjät saavat äänestää parasta tai sitten päätämme keskenämme ylläpidon kanssa voittajan.

11 10 2008
Wespa

Ups :S
Ehin just lähettää sen bannerin, kun huomasin että otsikoksi piti laittaa “Bannerikilpailu”
Minun aiheenani on sitten bannerit, että ei kai se sitten haittaa? :S

Ei haittaa, kunhan otiskosta käy selväksi (tuosta kävi), että kyseessä on bannerikilpailuun työ. 🙂

11 10 2008
Santsa

pistin juuri oman bannerini kisaan 😀

11 10 2008
Nabu

Just lähti toinen banneri kilpailuun.

Minäkin kyllä haluan nähdä muut bannerit kisan loputtua. 🙂

11 10 2008
Santsa

joo, olis kiva sit nähä muidenki aikaansaannokset 😀

12 10 2008
Katti

”Ei haittaa, kunhan otiskosta käy selväksi (tuosta kävi), että kyseessä on bannerikilpailuun työ. :)”

Hyvä 🙂

12 10 2008
Wespa

Tässä joitain kilpailuun lähetettyjä bannereita:

12 10 2008
Manki

vasemmal alhaalla on kiva ja tuo harmaa keskellä oikealla puolella on kanssa makee. tuo vihree ja sininen banneri jotka on tehty samalla tyylillä on muuten tosi hienoja, mut mun mielestä huonot fontit.

12 10 2008
A-E

Aika hienoja bannereita on jo lähetetty.

12 10 2008
gh0stb0y

En olis saanu vastaavia 100 vuoden harjoittelullakaan 😀

13 10 2008
Sisar Surmattu

Okei.. Nyt jo alkaa hävettämään alkukantaisuuteni 😀 Ajattelin kokeilla tämän bannerin piirtämistä paintilla (kun koneella ei ole photoshopia tai mitään muuta vastaavaa). Katotaan nyt viittiikö sitä osallistua paint töillä 😀

13 10 2008
Saija

Osallistuinpahan huvikseen, T-paita ois kova 🙂

20 10 2008
TeMuZi

Eipä mulla oo mitää jakoa noiden kanssa 😀

21 10 2008
tvi

mikä on banneri ?

1 11 2008
Jaarno

Hmm. Tästähän voisi jonkin äänestyksen kehitellä? Ylläpitäjät valitsisivat esim. 10 omasta mielestään parasta jonka jälkeen parablogin käyttäjät äänestäisivät niistä parhaimman.

1 11 2008
Jaarno

tvi (17:27:00) :

mikä on banneri ?

Kuten esim. tuo sivun ylälaidassa oleva ”kuva” jossa lukee ”Paranormaaliblogi -Ei ihan normaali blogi-” ja sitten ”EVP, viljapeltokuviot” yms.

15 11 2008
Wespa

Kilpailuaikaa vielä 15 päivää jäljellä. Muistkaa, että jos olette lähettäneet jo yhden bannerin, niin teillä on mahdollisuus tehdä vielä toinenkin. Toki on myös mahdollista tehdä enemmän kuin kaksi banneria, mutta tällöin vain kaksi viimeisintä hyäksytään mukaan kilpailuun.

16 11 2008
Gnosis

Säännöissä sanotaan, että Photoshop filut .psd tiedostona, jotta niitä voidaan tarvittaessa muokata…Tarkoittaako tämä sitä, että kaikki kuvat ja tekstit on oltava omilla layereillä?

Itsellä kun on pieniä kokonaisuuksia tuossa photarin filussa, osa kuvista jotka banneriini laitan ovat 3d-rendereitä eli banneri on kasattu kuin leikekirja ja tämän vuoksi jotain tiettyä aspektia kuvasta voi olla hankala muokata…

16 11 2008
Wespa

Ei tarvitse olla omilla layereillään. Mennään ihan niissä rajoissa, kun käyttäjä kuvan/tiedoston lähettää. On tullut paljon pelkkiä jpg-tiedostojakin, joita voi olla vaikea muokata, mutta ovat olleet silti jo sen verran hienoja, että suuri muokkaaminen ei ole tarpeellista.

20 11 2008
Kissansilmä

Mä lähetin sinne sen bannerin. Tulihan se? 8–) Toivon, että tuli. Ja ois kiva jos se näytettäisi tääl, vaikkei se ookkaa parhaimmistoa..
%d bloggers like this: