PIIRI alkaa tänään Subilta!

5 10 2008

05.10.2008 klo 22.30
SARJA ALKAA! Saija-Reetta Kotirinta ja meedio Marja Pennanen tutustuvat paikkoihin, joissa kummittelee. Mustasaaressa sijaitsevan Grönvikin kartanon pihalla vaeltaa valkoinen rouva.

Jos et ehtinyt katsoa sarjan ensimmäistä jaksoa tänään, uusintana jakso tulee 09.10.2008 klo 01.05.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

53 responses

5 10 2008
Totuus

Hyvä että alkaa tulemaan tätä. Mut yritetäänkö tässä teknologialla todistaa kummittelu vai ihan tunteiden ja kokemuksien perusteella?

5 10 2008
Jonizz

ohjelma kyllä vaatisi paremman juontajan kuin jonkun salkkareiden näytteliä..

Muuten ohjelma vaikuttaa hienolta =)

5 10 2008
Kristhor

vaikuttaa most hauntedin suomalaiselta versiolta… katoin ekaa kertaa eilen most haunted… voi hitto mitä p***aa… just tollaset tyypit pilaa parapsykologian maineen, lopulta kukaan ei ota näitä asioita todesta. pitäis olla ainakin yksi skeptinen tyyppi sarjassa mukana

5 10 2008
Wespa

Täytyypä katsoa tänään millainen sarja on kyseessä. Toivottavasti ei mennä suomalaiseen tapaan pilaamaan hyvää formaattia. 😀

5 10 2008
perseniemelä

pitää kai ohjelma katsoa josko näkyisi jotain suurta ja mullistavaa

5 10 2008
Totuus

Niin kyllähän sitä olis voinu juontajaks pistää jonkuu muun kun salkkari näyttelijän. Antaa huonon esikuvan. Mistäs sitä tietää näytteleekö se sitte kokoaika

5 10 2008
joku

tuskimpa tää on parempi kuin riivatut talot- sarja

5 10 2008
vje

heheheh, itkin veet silmissä sille mainokselle. Siis sille meediolle joka ” aistii ” ne jutut. nimittäin tämä on näytellyt salkkareissa :D:D:D

5 10 2008
Huttu

taitaa tulla muute subin nettitv:stä jälkikäteen, elikkäs huomenna.

jotenki en oikein jaksais valvoa tän takia jos sit vaik pettyykin. ja sit o töis huomenna iha puolkuollu

5 10 2008
callahan

..joo tuttu paikka..grönvikin kartano mustasaares..meen sen ohi aina ku mökille meen.. 🙂

5 10 2008
Karvalakki

Omg omg omg tämä pitikin kattoa, oon taas tunteella oottanu tätä hyvän aikaa 😀

5 10 2008
Kek

Vaikka olenkin skeptinen. Tykkäisin jos olisi edes yksi sellainen ohjelma missä vaikka lapsinero ja A-luokan hihhuli menis johonkin ”kummittelevaan” taloon. Siinä tutkittaisiin talo läpikotaisin ja lopuksi molemmat antaisivat oman diagnoosinsa. EIKÄ mitään sellaista että joku jengi tulee rakennukseen ja heti kun ovikin narahtaa niin herkimmät jo itkee ja kovimmat väittää niinkuin joku olisi kävellyt vierestä. Tai toisin, jos mitään ei olisi tapahtunut niin se olisi ollut hallituksen salaliitto. Kunnon ohjelma missä saisi erilaisten ihmisten mielipiteet,kiitos.

5 10 2008
Kristhor

yhdyn Kekiin, ei tota ohjelmaa voi ottaa vakavasti jos kukaan ei kritisoi ilmiöitä…

5 10 2008
KP

”ohjelma kyllä vaatisi paremman juontajan kuin jonkun salkkareiden näytteliä..”

TODELLAKIN ! Itse en kylläkään aio seurata koko sarjaa, tuntuu sen verran huuhaalta. Normaalisti en tuomitse ilman katsomista mitään, mutta tämän ohjelman suhteen teen poikkeuksen.

5 10 2008
lajala

pakko kattua ^^

5 10 2008
Dala

Minäkin ajattelin katsoa tuon.

Monille tuntuu juontajan salkkari tausta olla liian kova pala, miksi ihmeessä? Eihän sillä ole mitään väliä mitä on aiemmin työkseen tehnyt.

5 10 2008
KP

”Monille tuntuu juontajan salkkari tausta olla liian kova pala, miksi ihmeessä? Eihän sillä ole mitään väliä mitä on aiemmin työkseen tehnyt.”

Ei minulle ainakaan sillä olekkaan väliä, vaan sillä että eikö ohjelman juontajaksi olisi paremmin käynyt joku, jolla on jonkinlaista aikaisempaa OIKEAA kokemusta tämän tyylisestä tutkimisesta, esim, voiko jokin asia johtua jostain luonnollisesta asiasta jne. Eikä vedettäis jotain julkkista vaan että ” tule sie nyt vaikka meille juontajaksi ” * Aistin tässä yksinäisyyttä * jne jne, ihan varmasti. Kertoo vain jonkun tarinan talosta ja pistetään juontaja sinne niin varmasti alkaa mielikuvitus laukkaan ja varmasti aistii vaikka mitä.

5 10 2008
STEMU

Kattelen tässä just.. tä oli aka surkea esitys.

5 10 2008
Anon

No olipa turha jakso, tuskin tulen katsomaan tätä enää jatkossa.

5 10 2008
Karvalakki

Hieman laimea oli mutta kyllähän tuota huveikseen kattelee. Oli tuo vakuuttavampi ku riivatut talot koska se on puhdasta dramatisointia, tää tuntu jotenkin… Hmmh… Sellaselta rennolta, se akka puhu niistä asioista ku ne ois sille arkipäivää 😀

5 10 2008
julle

Pakko sanoa, että tämä meedio, Pennanen, vähän epäilyttää.

5 10 2008
Dala

Kyllä mie vähän petyin, vaikka meedio itsessään vaikuttikin osaavalta. Tuo ”tutkimus” oli vain onneton pintaraapaisu, olisin katsonut mielelläni useamman päivän tapahtumia ja ois niillä voinu olla jotain välineistöäkin mukana… Nii ja miksi ne kuvaajat kuvas vaan juontajan naamaa.. Pöh.

5 10 2008
Infrequentia

Olis se voinu olla huonompiki! Mulla harmittaa tuo ohjelman pituus, 30 minuutin sijasta sais olla 60 minuuttia ja vähän syvällisempää käsittelyä eikä pelkkää pintaraapaisua. Juontajan haahuilu kynttilän seurassa oli naurettavaa.

5 10 2008
Kek

Todella nerokasta palkata näyttelijä ohjelmaan joka perustuu tuntemuksiin ilman sen kummempia perusteita. Jos ei lasketa ”ammattilaisen” lausahdusta ”siellä saattaa olla sellanen sotilas joka tekee koputuksia”.

5 10 2008
RockHill

Hyvin kämänen jakso kyl tuli ja samaa jatkoa varmaan.

5 10 2008
villeje

Paha pettymys…

a) Salkkareiden näyttelijä juontajana = Uskottavuus meni
b) ” Täällä on joku sotilas joka koputtelee ” jes, kuten aina
c) ” Jäimme taloon kuvaajan kanssa kahdestaan yöksi taloon ” ja sit seuraavan päivänä sitä meediota haastatellaan ni ” Nukuin tos viereises huonees viime yön ”

: ” D

5 10 2008
j

Vai niin. Oli aika pettymys, kiehtovaan tarinaan olisi voinut syvemmällekin mennä.. Puoleen tuntiin ei paljon mahdu. Lisäksi tuon ”tutkimukse” olisi tuollaisena joutanut jättää vaikka kokonaan pois.

5 10 2008
Thqn

Ei kiitos.

5 10 2008
Jase

Muistaako kukaan sitä amerikkalaista sarjaa jokin aika sitten, jossa joukko nuoria ”suljettiin” johonkin paikkaan, jossa tapahtui yliluonnollisia asioita? Loppuun asti kestäneet voittivat rahapalkinnon…

Anybody?

6 10 2008
Dala

Jase, minä muistan!! Shokkihoitoa eikö ollutkin?

6 10 2008
Dee

No kyllähän ton katto mutta todellakin oli pettymys. :/

6 10 2008
jeppis

Dala (00:07:41) :

Jase, minä muistan!! Shokkihoitoa eikö ollutkin?
————————————————————–

Jep, Shokkihoitoa se oli, itsekin katsoin kyseistä sarjaa, hyvä sarjahan se oli.
Piirin juontaja oli kyl sit niin maksimi hyvännäkönen ku voi vaan olla, ketään joka pystyis kanavoimaan mulle sen puhelinnumeron ja osoitteen?
Mitään muuta hyvää Piiris ei sit oikeestaan ollutkaan.

6 10 2008
julle

/Offtopic Shokkihoitoa oli kyllä ihan helmi sarja.

6 10 2008
Totuus

Ai ai. Kyllä huonompaa ohjelmaa saa etsiä. Siis eihän tuossa sarjassa tehty pääosin yhtään mitään

6 10 2008
Synti

Jahas jahas, itse en ensimmäistä jaksoa ehtinyt katsoa, näemmä ei kannatakkaan 😀 .. Näytteiljät näyttelevät työkseen, miksi salkkari-inka oli äärimmäisen huono valinta (ainakin uskottavuutta vie)

ps. Shokkihoitoa oli mahtavan viihdyttävä sarja, liian teennäinen tosin kyllä

6 10 2008
Gamma

Aivan kehityskelpoinen avaus Suomen olosuhteissa. Olihan se tiedossa, että ohjelman formaattiin ei sisälly tutkimuksellista lähestymistapaa, juontajan fiilistelyä ei sellaiseksi voi oikein laskea, meedion osuus oli lähempänä, mutta tulkinnat jätettiin katsojille. Ei juontajakaan suuri pettymys ollut, jos ei häneltä nyt paljon muuta kuin juontoja ja haastatteluja odottanutkaan.

Parempikin tulos olisi voinut olla, esimerkiksi konsultoimalla parapsykologian harrastajia, olisivat varmasti löytäneet tarvittaessa käyttöönsä laitteistoakin. Meedio Pennasta ovat monet pitäneet Suomen parhaana ja hän vastasikin haasteeseen esittämällä erinomaisen tarkkaa tietoa paikan historiasta, ehkäpä epäilyttävänkin tarkkaa…

6 10 2008
Skauris

Itselleni tuli todella feikki vaikutelma tästä ”meediosta”. ”Tässä on tapettu ihmisiä, tässä on käynyt sitä ja tätä ja nyt mä sain tän hengen tähän paikalle ja pälä pälä..”.

Oli todella vaikea ottaa tosissaan. Tämä ”meedio” varmasti tiesi mihin rakennukseen he olivat menossa, joten hänellä oli varmasti mahdollisuus hankkia historiallista tietoa ko. paikasta.

6 10 2008
Stuge

Jep jep perus kuraa. Sellasta kylää tai paikkaa ei ole olemassakaan missä ei olisi omaa ”kummittelevaa” paikkaa tai taloa, jokaisella kylällä on omat urbaanilegendat. Ei sentään ollut yhtä häikäilemätön ihmisten huijausohjelma niin kuin TAPS, missä hotellin/ravintolan omistaja kertoo yliluonnollisuuksista kameralle ja jokaikinen kerta vieressä on kyltti missä on kissankokosin kirjaimin paikan osoite nimi ja puhelinnumero. Se ohjelmaa ei ole mitään muuta kuin häikäilemätöntä mainostamista, missä kaiken maailman haamujen avulla yritetään saada lisää uteliaita asiakkaita…Tää piiri nyt vaan oli tosi tylsä, puoltuntinenkin oli tosi vaikeeta katteltavaa…tuskin tulee toista tuotantokautta.

6 10 2008
Ja taas

öh… katoin sen ekan jakson, en tiädä mitä sanoa siitä >; )

6 10 2008
litsari

siis eihän tässä ohjelmassa ollu mitään järkeä.
Huvitti kun se Meedio selitti ”mulla on sellainen tunne, että tässä on tapettu joku”, tai ”tässä on ollut sotilaita”.
ja kaikkein eniten että se juontaja sanoi: ”Meedio ja Talon asukkaat eivät olleet tavannut vielä”. Varmasti oli, oli monta kertaa varmaankin jankattu että ”tässä sitten sanot että joku oisi kuristettu jne”.
Apteekinhyllyltä tuli melkeinpä samanlailla ne lauseet, niinkun tämä mies sanoi.
Muutenkin ihan klisee ohjelma. Mitään todisteita ollut koko kummittelusta, ja näyttelijänä juontajan oli aika helppo vaan esittää, että tunsi kylmiä väreitä ja ahdistusta ja etc.

-litsari

6 10 2008
Totuus

Kaipa sille meediolle jotain maksetaan? Niin miksikös helppoa rahaa ei hankkisi?

6 10 2008
litsari

No jep.

6 10 2008
hg

Roskaa, TAPS paljon parempi!

6 10 2008
Juudas

Parhaat naurut vähään aikaan sai tuosta sarjasta.

7 10 2008
j0int

jos multa kysytään niin riivatut talot ja toi piiri on roskaa. ne meediotkin selviä huijareitä, niist huomaa että nelukee, ainavälil kattoo juontajaa ja sit samaa paikkaa, kuvais sen mihi ne kattoo nii sit vast olis uskottavampaa, mut yllättäen aina jää piiloon.. televisio meediot ei vaan jotenki tee mitenkää vaikutusta, mutta ainoot probsit niist että kuulee uusii juttui

7 10 2008
Gamma

Perusteita nyt kehiin väitteelle, että meedio on huijannut yhteistuumin talon asukkaiden kanssa! Mielestäni meedion puheissa ei ollut ainoatakaan sepittelyyn viittaavaa ristiriitaa, vain epäilyttävän tarkkoja tietoja, mutta kuten on yleisesti tiedossa, hänhän on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia meedioita – eikä tiettävästi syyttä.

Ohjelma ei tietenkään yltänyt kansainväliselle tasolle ja on kummallista jos joku sellaista odottikaan, esimerkiksi jotain tutkimuksia. Meedion kertomiin yksityiskohtiin on kuitenkin helpoin tarttua ja paranormaalista osuudesta se olikin parasta antia, jota paikan historiallinen tausta täydensi. Henkilöiden kokemat ja kuulemat kummittelut olisi voinut jättää ehkä vähemmälle, koska oleellisia yksityiskohtia ohjelmassa ei kuitenkaan tullut esille jos niitä oli edes tiedossa. Vaihtoehtoisesti pitäisi selvittää yksityiskohdat, mutta niitä on vaikea tällaiseen puolen tunnin formaattiin tiivistää.

Ymmärrän kyllä jos ohjelmalta suurta viihdearvoa odottaneet ihmiset pettyivät. Juontajan osuus lopussa oli vähintäänkin väkinäistä, johtuen luultavasti hänen asiantuntemattomuudestaan. Itse en kaipaa lainkaan sellaista ilmapiiriä ja dramatiikkaa jollaista tällaisiin ohjelmiin on yleensä tapana hakea, oikeanlaisilla laitteilla ja kenttätutkimuksella sen sijaan täydentäisi paljonkin ohjelman antia.

7 10 2008
joku

mutta jossainhan luki että niissä kahessa ekassa jaksossa ei tapahdu paljoo mitään tai että niissä ei tulla vie näkeen kauheesti mitään paranormaalia tai jotain

7 10 2008
joku

ja se vie että sais kuvata sellasella kameralla ´kun on siinä riivatut talot sarjassa että vois kuvat pimeessä ettei tartte olla kynttilän valossa

8 10 2008
R.R

katoin sen jakson, mut ei kyl ollu mitenkää erityisen ihmeellinen… 🙂

8 10 2008
Mry

Olen ollut Marja Pennasen meedioistunnossa ja tiedän, ettei hän ole ”huijari”. Piirin ekassa jaksossa ainakin oli paljon turhaa, mutta aion seurata sarjaa.

8 10 2008
PEntskuu

Huoh miten naurettavaa soopaa.
Täähän jotain 10x huonompi esitys ku Riivatut Talot.
Aivan samanlainen ”juoni”, ainoo vaan et Derek osaa kutsuu sen meediovoimilla henkioppaan apuun.
Sitte ne vähän koputtelee pöytää ja se on yliluonnollista.

Surullinen jakso oli, pitää kattoo sit, jos parin jakson pääst alkaa tapahtuu jotain.

13 10 2008
Draven

Komppaan Gammaa. Itse en usko meedioihin, kanavointiin tai muihin vastaavien alojen todenperäisyyteen, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että ohjelmassa esiintyvä meedio Marja Pennan olisi valheellinen. Päinvastoin, hänen eleensä ja käytöksensä puhuvat rehellisyyden ja avoimuuden puolesta. Ainakin hän itse siis uskoo kykyihinsä ja niiden paranormaaliin luonteeseen. Se ei tietenkään vielä tarkoita, että hän kykynsä olisivat, mitä niiden väitetään olevan.

Mitä tulee sarjan juontajaan, on mielestäni ennakkoluuloisuutta jäävätä hänen uskottavuutensa ammatillisen taustan pohjalta. Ennakkoluuloisuus on usein tiedostamatonta ehdollistuneisuutta stereotypioihin ja siten täysin subjektiivinen ja epätieteellinen lähestymistapa. Piirissä esiintyvien henkilöiden ja tarinoiden todenperäisyyttä on kotisohvalta käsin melko vaikea kumota tai vahvistaa. Puolen tunnin tiivis formaatti ei yksinkertaisesti anna tarpeeksi aikaa yksityiskohdille, joita sitten voisi tarkemmin tutkia.

13 11 2008
Arja Knuutila

Olen koko ikäni joutunut seurustelemaan näiden henkien tai ”kummitusten”
kanssa, usein se on vain epämiellyttävä tunne mutta myöskin näköhavaintoja on. Pakokauhuakin olen tuntenut ja paennutkin keskellä yötä. Tuskin kamera tallentaa haamuja ja tuskin ne ilmestyvät yleisön eteen noin vain.
%d bloggers like this: