Hääkuvasta löytyi kummitus

27 08 2008

12 -vuotias Jordan Martin otti kuvia hääparin tanssiessa parketilla Englannissa. Hän kuitenkin jäi sanattomaksi selattuaan kuvia ja huomatessaan, että yhteen kuvista oli tarttunut joitain ylimmääräistä. Kuvassa nimittäin oli naisen pää ja yläkroppa leijumassa muutamia senttejä parketista.

”Huomasin kuvan vasta muutamien päivien päästä, kun aloin selaamaan kuvia tietokoneellani”, Joe sanoo.

”En uskonut näkemääni. Pidin sitä todella omituisena, sillä näyttää, kuin kuvassa todella olisi kummitus”

Hänen äitinsä sanoo, ettei usko kummituksiin, mutta ei voi selittää kutsumatonta vierailijaa kuvassa.

Minä järkytyin kuvan nähtyäni. Se näyttää niin selvältä ja aidolta.

Asiasta uutisoi Telegraph

-Regendos

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

65 responses

27 08 2008
TheMagician

Kummitukset taitaa nykypäivänä olla pelkkiä tahroja kameran linssissä. Enkä nyt tätä tahraksi väitä vaan pareidoliaksi. Toisille se näyttää ihmishahmolta, toisille oravalta, toisille ei miltään.

Ja mikä ihmeen aihe tuo 10765 on olevinaan? 😀 Kiireessäkö tuli tehtyä? Vai onko tämä joku salakoodi? 😀 Kaikki nyt miettimään mitä se voisi tarkoittaa.

27 08 2008
Masteri

Mistäköhän johtuu, että kun minä kävin kuvaamassa paria vanhaa taloa tuossa yksi yö, niin kuvissa ei ollut mitään erikoista. Ei vaikka kuvasin ikkunoita, peilejä ja avoimia ovia. Kumma juttu.

27 08 2008
Wolland

Taisit unohtaa hologrammivalot tai muuten vaan kuvankäsittely opit jonnekin, sen kuvan ulkopuolelle. Veikkaan että siitä.

Itseäni kiinnostaisi myös että miksi ihminen, ja vieläpä nainen, käyttää tuollaista mekkoa häissä. Katsokaa nyt, tietenkin ei hääpuvun ole pakko olla valkoinen. Mutta kyllä se luultavasti jotain muuta on kuin seppälän 20euron kukkamekko, no ei välttämättä, mutta miehellä taitaa olla isän vanhat liivit, päällä. Entä tuo ihminen tuolla takana ilmeisesti kameran tai kokakola pullon kanssa, on siinäkin hääihin valittu iskemätön pukuvaihtoehto! Muutenkin, mielestäni aika surkea valaistus, tottakai täytyy olla tunnelma valaistusta hieman, mutta harva sitä kuitenkaan kellarissa keltasen valon alla haluaa hää tanssiaan tanssia. Entä tämä tyhjä tuoli parhaalla hääparin ihastelu paikalla kuvassa, mahdollinen kyllä, mutta hieman epätodennäköinen, vaitsi jos kyseinen, hiukahkon sivistymätön puvuton kaljamaha herra omistaa kyseisen istumapaikan. Ja eniten mietityttää se että miksi helekatissa tuo nainen on melkein tuossa keltaisen valon kohalla, tai no juuri sen verran siitä oikealla, mitä on dj pöydäntakana olevan henkilön käsiliikahtanut. No tämä nyt ei ollut mitenkään oleellista, mutta mielestäni ei vaan kuva näytä yhtään oikealta hääkuvalta, varsinkin kun ajatellaan vielä helevetin huonoa kuvan laatua, entä ne muut jotka ovat räpsineet samalla kuvan. Tietenkin kyseessä vai olla pienet sala häät tai muuten vaan pienet ja halvat. Mutta oisivat nyt edes ostaneet kameran eikä kännykällä räpsiny näitä kuvia.. Ja miksi tämä kummitus puolikkaanna leijuu, ei taija hääppöstä hälläkään olla.

27 08 2008
Napu

Jos se halusi tulla hääparin kanssa bailaamaan. 😀

27 08 2008
hg

Mitä ihmeellistä tyhjässä tuolissa ja noissa pukuvalinnoissa on? Ei tuo tarkoita, että kyseinen morsian olisi käyttänyt juuri tuota asua mennessään vihille eikä sitä että jokaisella pitäisi olla kallis puku päällä. Ja sitäpaitsi kukin tykkää mistä haluaa.

27 08 2008
Triks

Onks kummituksia näkyny kuvissa ennen kun on ollu mahdollista muokata kuvia? Et joskus 50 vuotta sitten niin ei varmaan ollu yhtäkään kuvaa kummituksen kanssa vai oliko?

27 08 2008
Wolland

hg aivan totta. Lähinnä analysoinkin kuvaa vain sen mikä tuli ensimmäisenä mieleen. Elikkä kun päästään tilastoista niin päästäänkin sitten itse henkilöntutkimiseen, mutta kun siihen ei ole mahdollisuutta. Ja tuo näyttää niin Siltä naiselta Sweeney Toddista, että maailman kuvani vääristyisi liikaa ja kaatuisin järkytyksestä, jos jonkin häihin olisi tullut kummittelemaan, Helena Bonham-carter oman hienon tukkansa kanssa, ja vieläpä valkoisessa mekossa ja kuitenkin vain puolikkaana. Ja kaiken sen jälkeen pitäisi vielä syödä hääkakkua ja mikä vielä pahempaa jotain lihaleivonnaista mitä tämä Sweeney Todd:in surman kokki -hurmaavan ovela mutta julma- olisi päässyt leipomaan. Kuten taisin itsekkin ylempänä jo mainita, ei mahdotonta, mutta epätodennäköistä.

27 08 2008
Kamerafetisti

”Ja tuo näyttää niin Siltä naiselta Sweeney Toddista”

—Ajattelin tismalleen samaa ensisilmäyksellä 😀

Kuvamanipulaatiota on ollut olemassa niin kauan, kuin on ollut valokuviakin. Nykyään vaan saadaan helposti aikaan ”selvempiä” ja ”aidompia” ihka-aitoja kummituksia. Valokuvan alkutaipaleella oli enemmänkin sumeita kohinaotoksia, joista ihminen pystyi hahmottamaan (halutessaan) ihmishahmon, ”kummituksen.”

Myös kameran valotusajoilla ja esim. erilaisilla heijastuksilla saa helposti kummituskuvia aikaiseksi sellainen, joka vähänkään tuntee kameran toimintoja. Itsekin olen näitä ottanut, ja äitimuoria niillä suuresti järkyttänyt 😀

27 08 2008
calico jack

Savua johon heijastuu valo(huomaa spottivalo taustalla). Oisko tilaisuudessa käytetty savukonetta, vai onko Korsten mahdollisesti kiskomassa norttia kuvan ulkopuolella? Paradolia rules o.k. 😉

27 08 2008
Lizard

Jälleen tehty juttu aivan turhasta. Pelkkää suttua, jokainen näkee siinä mitä on näkevinään. Ei innosta.

27 08 2008
Jay

Ja jälleen kerran skeptikot lyttäävät tämänkin jutun 🙂 eikös tää sivusto ole pääasiassa tarkoitettu semmosille jotka uskoo yliluonnollisiin asioihin?

27 08 2008
calico jack

No et kai tosiaan usko savua kummitukseksi – ei tohon tartte olla edes skeptikko.. ainoa vaihtoehto on lytätä tuo homma. Skeptisyydessähän ei ole asioiden lyttäämisestä muuten kyse – enemmänkin oikean ratkaisun löytämisestä. Savua tuo on.. piste.. en punctum.

27 08 2008
Gamma

Tämäntapaisia kuvia otettiin jo valokuvauksen alkuaikoina. Monet eivät tietäneet silloin vielä kaksoisvalotus on (jos eivät kaikki vielä nykyäänkään)…
http://www.photographymuseum.com/mumler.html

27 08 2008
Ruby

Savuahan tuo. Aika vainoharhaista kuvitella, että kuvaa olisi muokattu, mutta ei siinä kyllä mitään haamuakaan esiiny.

27 08 2008
Gissa

Tämä sivusto on kai kuitenkin paranormaaleista asioista kiinnostuneille, jos yliluonnolliseen uskoo, ei se tarkoita että kaikki pitäisi heti niellä. Skeptisyys kannattaa näissä asioissa.

Hienon näköinen kuva kyllä 🙂

27 08 2008
Wespa

Tuo ei nyt todista mitään, että hääparilla on tuollaiset asut. Joillain on tapana häiden jälkeen vaihtaa jatkotilaisuuteen rennomat kuteen tanssimista varten. Miksi tarina häistä olisi edes keksitty ellei se olisi totta, miksi ei voitaisi vaan sanoa, että tansseista? Tuo ei siis vielä todista mitään, sillä vieläkin ”hahmo” on kuvassa. Itse tosin veikkaan, savukoneen ja valon yhdistelmää, mutta ei sitä koskaan tiedä. Pitäisi tietää, että oliko tilaisuudessa käytössä savukone.

27 08 2008
j0int

mut toi puku sekptinen ajatus otti silmiin ku nopeesti selailin ja kyl oli nii kaukaa haettu et pisti hymyn kasvoille:) ja jotkut ei tahdo isoja häitä ja noikin on saattanu olla maistraatti häät nii tuski sinne mitää erikoisuuksii kaikki tahdo pistää ja ei häävaatteis oo tiettyä kaavaa, ja eri valtio erikulttuurit ja mieltämykset, sitä on vaatteista turha alkaa mitään johtopäätöksiä vetämään sillä ei ne ihmisestä pahempaa tee tai muuta vastaavaa

27 08 2008
DiscloseBlogger

”kuolleet”(haamut) eivät tallennu kameralle. Eikä ihmissilmällekkään ellei kyseinen henkilö ole vastaanottavassa tilassa(=transsi, meditaatio)

27 08 2008
DiscloseBlogger

Joten kaikissa näissä kuvissa on looginen selitys kameran temppuiluille/ valaistuksille. Vaikka kuinka naamalta se näyttäisi niin sitä se ei ole, ellei ole heijastus tietty.

27 08 2008
domino

minulle tuli mieleen Saksikäsi Edward tuosta kummituksesta. :S

27 08 2008
Peku

Ompas ruma

27 08 2008
Ninyo

”minulle tuli mieleen Saksikäsi Edward tuosta kummituksesta. :S”
Minulla myös! =D

27 08 2008
Raubtier

Tuo muuten näyttää siltä leidiltä Sweedney Toddista… No mutta vaikka tuota ei olisi muutaku napsastu tuo kuva,niin miks se sit leijuu ilmassa ja on vartalaton… Vaikka kukaan ei 100% varmuudella pysty sanomaan mitä ne kummitukset todella on saatika näyttää,niin jossain teoriassa voisi kuvitella että kun ihminen delaa niin kait se näyttää kokonaiselta hahmolta eikä puolikkaalta… Niin tai ehkä se on sahattu/katkaistu keskeltä??? : )

27 08 2008
discloseblogger

Raubtier, miten pystyt 100% varmuudella sanomaan ettei kukaan tiedä? 100% varmuudella voit sanoa että julkisesti kukaan ei tiedä (ainakaan todistetusti).

28 08 2008
TheMagician

Tieteellisesti voi 100% varmuudella sanoa, ettei aaveita ole olemassa. Minä en ainakaan ole nähnyt yhtään tutkimusta, jossa on pystytty todistamaan, että aaveet ovat olemassa 😉

28 08 2008
Ruby

Tieteellisesti voi 100% varmuudella sanoa ettei koko maailmankaikkeutta ole olemassa, jos todennäköisyyden lakeihin vedotaan. Nykyinen ”tiede” alkaa homehtua jo lähivuosikymmenien aikana, ja pian sille jo nauretaan.

28 08 2008
Kerttu

Kuudes aistini sanoo, että tuo kummituskuva on hölynpölyä.

28 08 2008
gh0stb0y

Jaaha? Perusteluja yhtään?

28 08 2008
Assassin

Skeptikkojen ei tarvitse antaa perusteluja, (ainakaan mitään hyviä yleensä), kuudes aisti riittää hyvin…

28 08 2008
bruce dickinson

kertul on aika huono perustelu 🙂 veikkaan vähä samaa kyl ku wespa. voi olla että savu- ja valokoneen ydistelmää..

29 08 2008
j0int

kun jotkut vetoo tieteellisyyteen niin enmä luottaisi täysin siihenkää, sillä sekin on ihmisen keksimää, ja ihminen yksi maapallon tyhmimmistä eläimistä, mut en itsekkään uskoisi et niitä pystyisi kuvaamaan, mut emt, nää on näit jos on avoimia jokaiselle vastaukselle

29 08 2008
jeje

Joint:”ihminen yksi maapallon tyhmimmistä eläimistä”

Vaikka ihminen ei osaa puhua ”alieneiden” ja ”haamujen” kanssa kuten opossumit ja kultakalat,voin silti ilman tunnontuskia sanoa
että ihminen on maapallon älykkäin eläin. Eihän muut eläimet osaa edes paistaa ruokaansa.

29 08 2008
gh0stb0y

Lol Assassin! 😀

30 08 2008
nalle karhu

miks himputis se kummitus oli jus sen valon keskellä? Sitä paitsi nyt kun aloin kirjottaa tätä ni mulle tuli mielee skeeri moviesta yks oksentava nainen
ainaki se näytti silt. mun mieli pide:)

30 08 2008
Jeje:lle

Tiedoksi, että maapallon VIISAIMMAT eläimet eivät tuhoaisi omaa, ja muiden elinympäristöä saasteilla ja omalla tyhmyydellään.

31 08 2008
shakaali

älykäs ja viisas eivät ole sama asia. kyllä se jeje on ihan oikeassa.

31 08 2008
Wiips

Savukone.

On se hauska vekotin tuo savukone.

1 09 2008
joda74

tuollakin on aika hyviä kuvia ja varmaan löytyy täältäkin sivustolta

http://www.ghostresearch.org/ghostpics/Man%20with%20a%20Derby.html

2 09 2008
Malin

Joo saksikäsi edwarttia toi kyllä muistuttaa… 😀

3 09 2008
Ox fan 4ever

Kummitus hääkuvassako?Tuon minä kyllä uskon.Aika vakuuttva mielestäni.

3 09 2008
J

Kappas, anoppikin on eksynyt hääkuvaan. Pelottavaa.

3 09 2008
maukka

Mää pelästyin anoppia kanssa!

4 09 2008
Wautsi!

Kuokkavieras?

8 09 2008
RandomGuy11

katos perkule,anoppi heräs,kyl mää saisin slaagin tos tapauksessa

9 09 2008
Zodium

Menee rajoille, että uskonko tämän.
Laatu on niin huono, että hahmo voi olla tulos jostain heijastusilmiöstä tms.
Anyway, löytyykö sitten loppujen lopuksi kuvaa joka on kaikkien ihmisten mielestä muokkaamaton ja todiste haamusta tai jostain vastaavasta? 😀

9 09 2008
Echostar

Juu, kummitus on suoraan sweeney toddista tai saksikäsi edwardista. Jospa johnny deppi on heittäny lusikan nurkkaan ja on alottanu uuden uran tuonpuoleisessa?

10 09 2008
STEMU

No mistä sitä tietää että savuista ei tule vahingossa tuollaista? vai mikä nyt höyry onkaan. 😉

-stemu

13 09 2008
Nuuskamuikkunen

Minä uskon todellakin kummituksiin, mutta valitettavasti useimmat kuvista (90%) ainakin on mielestäni täysiä feikkejä :S itselläni on omanlaisia kokemuksia yhdestä talosta jossa olemme kamujen kanssa käyneet.. Useammankin kerran, koska jostain syystä aina sinne haluaa mennä uudestaan ja uudestaan ja sitten ei saakkaan enää yöllä unta. Joka kerta en ole ollut siellä mukana, mutta minun ollessa siellä ollaan otettu (siis hylätty autio talo) kuvia ikkunoista ja yhdestä ikkunasta näyttääkin että siinä olisi joku hahmo.. no jos niin ajattelee 😀 tuota en sanoisi kyllä tarkaksi havainnoksi !! Oltiin sitten siellä talon luona ja hiippailtiin sen ulkopuolella seinän viertä. Jäin vähän jälkeen ja hipsin kamujeni perässä. Yksi kamuistani oli pitämässä kauempana ettei kukaan tulisi sillä siellä ei olisi edes saanut olla :S Yhtäkkiä minun päälleni tippui jostakin kivi.. semmonen 15×15 kokoinen suunnilleen. Uskoo ken tahtoo mutta ei ollut onneksi kukaan tappomielellä. Jostain syystä mulle tuli semmonen olo että en missään nimessä halunnut olla enää siellä, joten juoksin äkkiä pois ja kamuni perässä. Oli mikä oli, mua pelotti ihan kaameesti koko loppu päivän. Niinkuin jo sanoin niin en ole aina ollut kamujeni matkassa. No kamuni ovat siellä aiemmin nähnyt harakan päästään naulattuna seinään. Seuraavalla kerralla se ei enää ollut siellä. Ovat myös kuulleet siellä vähän niinku semmosta lappalaista joikaa. Otin koirani mukaan yhellä kerralla kun kamujen kanssa sinne mentiin… Koirani oli ihan seko, se hyppi sen talon seiniä vasten ja säntäili miten sattuu! Sitten se lähti äkkiä juoksemaan pois päin. Eipä siinä muu auttanut kuin häipyä. Taloa on koitettu tuhopolttaa useammankin kerran ja sieltä on löytynyt ruosteinen sytkäri. Sen kuisti on romahtanut kuulemma monta kertaa, mutta on sillä näyttänyt tunne arvoa olleen kun se on aina korjattu… No (vaikka toistankin itseäni) uskoo ken tahtoo. itse olen yö-uneni tuosta menettänyt, ihan sen takia että mietityttää mistä tuo kaikki johtuu.. Kaverinikin on nähnyt siellä harhoja.. Kukaan muu ei mitään nähnyt, mutta kamuni meni ihan sokkiin.. Ihan kun se ois kiljunu, mutta mitään ei kuulunut. Se vaan seisoi paikallaan ja katsoi siihen ikkunaan suu auki, sit se vaan lähti juoksemaan hulluna..

Siinä oli tällanen tarina. En tiiä kiinnostiko ketään, tai pitääkö kaikki mua ihan friikkinä, mutta siitä en välitä. Kertokaa tekin jos teillä on mitään omia kokemuksia asiasta, toivottavasti en oo ainut spyko :DD en kyll usko, mutta silti^^

13 09 2008
Nuuskamuikkunen

että sillä lailla.. tuo kuva ei kyllä erityisen aito välttämättä ole :S

18 09 2008
tyttönen

no hyi olkoon >:o

25 09 2008
päläpäläpälä

Pelottava¨

10 10 2008
XblackxdawnX

Ohhoh…onkohan toi feikki? Ainakin luulisin niin….feikkikuvia on niin paljon netissä

11 10 2008
tinke

olen itse nähnyt haamun mutta se ei ole selvä ja se meni todella nopeaa ohi voi olla että se oli vain silmän lumetta mutta se kulki ihan silmieni edestä jokin tumma varjo… pelästyin niin että oli todella vaikeaa saada unenpäästä kiinni, muuten en ole aaveita nähnyt… :O

17 10 2008
Kuolonuhri

” Tämäntapaisia kuvia otettiin jo valokuvauksen alkuaikoina. Monet eivät tietäneet silloin vielä kaksoisvalotus on (jos eivät kaikki vielä nykyäänkään)…
http://www.photographymuseum.com/mumler.html

Mielestäni näitä kuvia ei voi verrata toisiinsa pätkääkään. Vanhoissa kuvissa on selvästi erotettavissa hahmon koko vartalo, kun taas hääkuvassa… Noh, yksittäisiä osia yläruumiista.

Mitenkä on mahdollista, että kuviin saadaan tallennettua henkiä, kun ei kaikki ihmisetkään niitä näe?

3 12 2008
lapamato

mä kyl uskon tohon! jotenkin musta tuntuu että toi haamu on vaan oikeesti tossa kuvassa. se näyttää niiiiiin todelliselta ja jotenkin mä arvelen sillä olevan joku tarkotus tässä telluksen sysimustassa valokuva maailmassa. surrealististä mutta totta. loppuun lainaaaaaaaaaaaaa

12 12 2008
Hupsista

hyi hitto kun mä peläsyin kun näin ton kuvan. Mutta tota ”hääparin” vaatetusta en nyt ihan tajua. Mutta tuo haamuhan on kuitenkin puolikas… eikä näytä naiselta minun silimääni. Se näyttää minun silimää enemmänki… ehkn jtn. oisko nyt 8-12-vuotiaalt tytölt

18 12 2008
willehoo

Naisen ”vartalo” on täsmälleen samassa linjassa valonheittimen valokiilan kanssa. Naisen ”vasen käsi” on tosiasiallisesti osa lattiaa ja siis eri tasossa. Kasvoille ei löydy heti selitystä, mutta eipä tuo hahmo paljon miltään enää näytä kun siitä poistetaan kaikki kasvoja lukuun ottamatta.

Hauska kuva kyllä!

25 12 2008
J Fox

Ja taas täällä nuolette toistenne p******ä!!! Yks ku sanoo sitä kuvamanipulaatioks, ni kaikki muutkin tulee ja sanoo perässä kun ei uskalleta olla erimieltä, kun pelätään jos vaikka nolaakin itsensä!!! Minä sanon että siinä saattaa olla kummitus, tai sitten vain joku vahinko/heijastuma. En usko että on ainakaan tahallaan tehty väärennös. Olisi siitä paremmankin saanut jos väärennöksen olisi halunnut tehdä.

1 01 2009
Kuolonuhri

J Fox, tai entäs jos ihmiset ei vaan oikeesti uskotuohon kuvaan? 😀

1 01 2009
Jiat

Seksikäsedward!

Saksikäsi Edwardhan siellä.
http://www.alivenotdead.com/attachments/2008/02/41408_200802102107461.thumb.jpg <- ihan kuin tuota kuvaa vähän käsitelty ja laitettu tuonne. No onhan se ihan seksikäs lisäys tuohon kuvan. (:

4 01 2009
looolllipoppiii

hui nään painajaisii ens yönä : ’ (

5 01 2009
looolllipoppiii

olin oikees, näin täst painajaisii… vaik tää saattaa olla feikki mut silti.

5 01 2009
space ace

tälläsestä painajaisia ? :D:D

5 01 2009
space ace

näyttää muuten aivan saksikäsi edwartilta..

5 01 2009
kuisu

lol vähä turha kuva! näyttää ihan leikatulta… sitä paitsi se ”kummitus” oli ihan nätti 🙂
%d bloggers like this: