Isojalka löydettiin

19 08 2008

Kaksi Yhdysvaltalaista miestä väittää, että he ovat löytäneet Isojalan. Heillä on todisteena valokuvia, sekä pakastettu Isojalan ruumis, joka lähetetään luultavasti tutkittavaksi.

Matt Whitton ja Rick Dyer kertoivat löydöstään heinäkuun alussa nettisivuillaan, sekä mm. youtubessa. Whitton ja Dyer pitivät Palo Altossa lehdistötilaisuuden, jossa he pyrkivät todistamaan kertomansa todeksi. Jornalistit ja Isojalka-harrastajat olivat kuitenkin hieman epäilevällä kannalla.

Miehet törmäsivät ihmisapinalta näyttävään ruumiiseen Pohjois-Georgian metsässä, mutta eivät suostuneet paljastamaan muille tarkkaa löytöpaikkaa.

Video aiheesta:

Lähteet: iltasanomat, iltasanomat (toinen uutinen) ja searchingforbigfoot.com (lähteissä kuvia).

Kiitokset vinkistä calico jackille, RedMeatille ja muille asiasta ilmoittaneille.

EDIT: Isojalkalöytö on varmistunut huijaukseksi. Kiitokset TheMagicianille ja muille huomautuksesta.

Katso video jossa kerrotaan huijauksesta iltasanomien sivuilta.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

35 responses

19 08 2008
hauntedhead

Tuskin he mitään isojalkaa ole löytänyt. Pikemminkin kuollut karvainen pummi.

Jos minä olisin kaverini kanssa isojalan löytänyt, olisin ottanut edes pari kuvaa ;D

19 08 2008
Wespa

Kyllä niillä kuvia siitä on ja sitä voi kuulemma käydä katsomassakin, kun niillä on se pakkasessa.

19 08 2008
calico jack

Vaikee noista kuvista on sanoa.. Toki voidaan sanoa, että apina-asu ihan selvästi, mutta se on vaan mielipide. Miksei tuo voisi olla totta, mutta luulen, että jälleen kerran HOAX. Olisinpa joskus näissä asioissa väärässä 😀

19 08 2008
peelo

Hienoa jos ois löytäny, kauan sitä on etittykki ja vihdoin löyty – jos löyty

19 08 2008
hauntedhead

Joo anteeksi.

Katoin kuvat >.<

mut sääli et se on löydetty, ois ollu kiva hyppii metäs kiväärin kaa ja kun kytät tulis ni sanois ”isojalkaaha täs metsästämäs.” 😀

19 08 2008
shakaali

Tässähän on se hyvä, että kyseessä ei ole mikään suttuinen valokuva, vaan jonkinlainen ruumis (aito tai feikki). Jos se todetaan aidoksi tuntemattomaksi lajiksi, niin asiasta kuullaan varmasti. Ainakin käsitin että se on viety tutkittavaksi.

19 08 2008
Lukija

Pressitilaisuudessa tuli jo selväksi, että miehillä ei ollut antaa mitään todisteita (DNA-testissä toinen näyte tuli opossumista, toinen ihmisestä) ja koko homman tarkoitus oli rahastaa ihmisiä miesten nettisivujen oheiskrääsällä. Se siitä.

19 08 2008
666beelzebub666

samaa mieltä shakaalin kanssa. voihan täs käydä sillainki niiQ kävi ”ranta hirviöllekkin” eli ilmeni pesukarhuksi…. en siis sitä meinaa, että toi olisi pesukarhu 😀

19 08 2008
Hmpf!

Paitsi että se ei suomeksi ole isojalka, vaan lumimies. Kansan kielitaito hupenee vuosi vuodelta. Bigfoot, sasquatsh ja jeti suomennetaan kaikki lumimiehiksi.

19 08 2008
Vanha tietäjä

Hmpfl faktat kuntoon. Isojalka on isojalka, ei lumimies. Nää on 2 ihan eri asiaa.

19 08 2008
TheMagician
19 08 2008
19 08 2008
Hmpf!

Vanhalle tietäjälle tiedoksi, että vielä 1980-luvulle asti bigfoot-havainnot uutisoitiin Suomessa lumimieshavaintoina. Jos se on ihmistä isompi, ruskea- tai valkeakarvainen, etukenossa kahdella jalalla kulkeva ja apinan oloinen, niin se on suomeksi aina lumimies, riippumatta siitä, miten sitä kotimaassaan kutsutaan.

19 08 2008
Wespa

Lumimies on tietääkseni se, joka liikkuu Himalajalla, kun taas Bigfoot / Isojalka on se, jota nähdään yleisimmin Yhdysvaltojen metsissä, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä. Toki Lumimies on yleisempi nimitys, mutta Isojalka on myös nimitys tälle otukselle. Vielä kun ei ole virallisesti tuota lajia tunnistettu ja rekisteröity, niin montaa eri nimeä on ilmoilla… Vähän sama kuin väittäisi, että avaruusolentoa ei voi kutsua ET:ksi tai alieniksi.

19 08 2008
Yasirotta

Sama se mitä tänne laitetaan, vaikkapa video WTC:n romahtamisesta. Se mitä saadaan, on kasa feikki-kommentteja. Ei edes riitä että tunnistamaton lajike on pakkasessa, sekä jopa suurelta medikanavalta eteenpäin levitetty. Itseasiassa video näytti erittäin mielenkiintoiselta, ja jopa kuuntelin tarkkaavaisesti nuo kommentit.

Uusia lajikkeita löydetään joka ikinen vuosi. Löytyy niitä valtameren pohjassa esiintyviä kaloja jota ennen ei ole löydetty, taikka joitakin risteytyksiä tai uusia muotoja evoluution johdosta (tai merkkejä siitä). Media-arvoa ei jutuilla ole, koska uuden lajikkeen ulkonäkö ei ole shokeeraava. Viimeisin, joka sai kauhean kohun oli juuri tämä kala jolla roikkuu edessään se valoa hehkuttava pallo jolla houkuttelee pienempiä kaloja.

Juuri kun se muutama vuosikymmen sitten löydettiin, niin sillekkin tuli ”feikki feikki feikki” kommentteja 😀 Että siihen malliin rakkaat fanit 😀

19 08 2008
hannu

Silti vaikuttaa että feikki taitaa olla. Jos oikein ymmärsin jopa itse raato on kateissa. No legenda elää, niin kauan kun saadaan seuraava havainto ja raato näytille.

Sellainen seikka tuli mieleen että ei bigfootitkaan elä loputtomiin: kuolleisiin elukoihin varmaan törmättäisiin jossain vaiheessa. Toki käymättömiä korpia löytyy jonne kadota..

19 08 2008
gh0stb0y

Mutta kun tua video missä näytetää isojalan kävelevän on otettu jo montakymmentä vuotta sitten (kuten varmaan tiesitte) niin eräs mies on tunnustanut että hän oli pukeutunut apinapukuun ja kavereidensa kanssa kuvanneet sen… Niin miten se nyt liittyy tähän?!
P.S Mies joka väitti olevansa siinä videossa apinana kävelee vieläkin samallatavalla kuin tuo ihmisapina.

20 08 2008
DiscloseBlogger

*********CASE CLOSED’*****************
ATLANTA, Georgia (CNN) — The Bigfoot in the freezer is made of rubber, a Web posting asserted Tuesday.
The frozen creature reputed to be Bigfoot turned out to be made of rubber, an enthusaist reports.

paljastunut että on tehty kumista!

http://www.disclose.tv/forum/viewtopic.php?f=28&t=325 style=

20 08 2008
Antti

Aina näissä epäselvissä tapauksissa on kyse enemmän tai vähemmän rahastuksesta.

Bigfootin ruumis varastossa meillä! Emme tiedä mihin se on siirretty! Emme voi paljastaa ruumista kenellekään… Noista kommenteista voi melkein jo haistaa kusettajan.

20 08 2008
TheMagician

Yasirotta, mutta kun (lainattua linkittämistäni artikkeleista):

”One of the two samples of DNA said to prove the existence of the Bigfoot came from a human and the other was 96 percent from an opossum”

”This ’body’ has little to do with Bigfoot and everything to do with a Sasquatch costume that someone developed after watching too many gorilla movies,” warned Loren Coleman , who runs the influential Cryptomundo blog devoted to strange and unknown animals. ”The teeth that seem to have been placed in the mouth could be my late mother’s false teeth.””

”None of this was likely to dissuade skeptics, even among Bigfoot experts, who questioned Biscardi’s past ventures and noticed that the body in the freezer looked a lot like a Sasquatch Halloween costume available on the Internet .

”It definitely looks like our costume,” Jerry Parrino, owner of TheHorrorDome.com, told FOXNews.com.”

http://www.msnbc.msn.com/id/26298733/

”Turns out Bigfoot was just a rubber suit. Two researchers on a quest to prove the existence of Bigfoot say that the carcass encased in a block of ice was slowly thawed out, and discovered to be a rubber gorilla outfit.”

Oliko vielä jotain?

20 08 2008
calico jack

No mutta tästähän saa vielä salaliittospekulointia aikaiseksi. Usan hallitus haluaa salata Bigfoot-löydön koska se järisyttäisi ihmiskunnan maailmankuvaa. Koulu- ja tietosanakirjat pitäisi uusia joka söisi budjetia asevarustelusta ja vaikeuttaisi Usan harjoittamaa imperialismia.. öööö.. XD

20 08 2008
TwisteD

Haha, loistavaa spekulointia. : D

20 08 2008
Wautsi!

Mielenkiintoinen juttu. Toivottavasti nyt tulee jotain järkevää todistetta sen sijaan että tämä on ”yet another” huijaus.

20 08 2008
shakaali

jännää kyllä, että tuolla kaverilla oli pokkaa tulla telkkariin asti mainostamaan naama peruslukemilla löytöä, jonka jo itse tietää feikiksi, ja joka voidaan todistaa helposti.

20 08 2008
Näinköhän

Enpä sanoisi, että ”naama peruslukemilla.” Yhden aionan esiintymistaito- ja puheviestintä-kurssin käyneenä osasin niilläkin vähäisillä tiedoilla sanoa, että videolla löydöistään puhunut mies hapuili tarinansa kanssa ihan liikaa, että se olisi ollut uskottava. Ei mennyt enää edes jännityksen piikkiin. Silmät haahuilivat ja puheessa oli paljon että ”öö, öö, öö.”

Ehkä voidaan ihan rauhassa unohtaa hirmuiset USA:n hallituksen salaliittoepäilyt.

(…VAI MISTÄ SITÄ TIETÄÄ öhhööhhöö…)

20 08 2008
gh0stb0y

” calico jack (11:13:22) :

No mutta tästähän saa vielä salaliittospekulointia aikaiseksi. Usan hallitus haluaa salata Bigfoot-löydön koska se järisyttäisi ihmiskunnan maailmankuvaa. Koulu- ja tietosanakirjat pitäisi uusia joka söisi budjetia asevarustelusta ja vaikeuttaisi Usan harjoittamaa imperialismia.. öööö.. XD”
Miten asevarastot littyvät tähän?!

20 08 2008
Lukija

Yasirotta: Kyllä kai sitä tervettä järkeä ja pientä skeptisyyttä saa osoittaa, eikä vain hyväksyä kaikki suoralta kädeltä? Bigfoot-tapaus oli toki uutisoimisen arvoinen, joskin olisi hyvä, jos samassa yhteydessä tuotaisiin myös ilmi, että kirjoitushetkellä oli jo tullut ilmi, että koko homma on mitä ilmeisimmin huijausta.

Yksi kiva ominaisuus tässä blogissa olisi mahdollisuus antaa merkinnöille tähditys (kuten joissakin blogeissa voi arvostella merkinnän), tässä vain tähdet ilmaisisivat sitä, kuinka paljon lukijat uskovat kyseessä olevan aidon tapauksen. Alimmillaan yksi tähti = huijausta, viisi tähteä = täysin uskottavalta vaikuttava tapaus.

20 08 2008
shakaali

minusta lukijan ehdotus on aika hyvä…

20 08 2008
Wespa

Lukijan ehdotus on hyvä, mutta kun ei ole worpressiä asennettu omalle palvelimelle, vaan se sijaitsee wordpress.com:in ilmaispalvelimella, niin tuon lisääminen on tällä hetkellä mahdotonta. Aina aika-ajoin lisätään kuitenkin uusia plugineja wordpressin valikoimaan ja toivotaan, että tuollainenkin lisätään tälle ilmaispalvelimelle.

Samankaltaista arvostelusysteemiä olen itsekkin miettinyt ja olisi kyllä toivottu lisä.

20 08 2008
maukka

isojalka=ihmisapinako? meristä on tutkimatta 75% ja uusia lajeja löytyy varmaan 1000 kuukaudessa.Mikä ihme tuollainen apina on näille palstoille?Nyt laajakatsoisuutta ja Wespalla lukemista maapallon eläinlajeista,nisäkkäistä kaloihin ,katoavista aina uudelleen löydettyihin.Hyvä lähde esim.tieteen kuvalehti.

20 08 2008
Totuus

Eikö joku gorillan tapainen voisi kasvaa noin isoks? Tai no tuolla paikoissa ei gorilloja taida olla. Mun omii juttuja taas nääkin.. Muuten miksi tageissa ” feikki ” kun ilmeisesti tämähän ei ole feikkiä,vai kuinka?

20 08 2008
GHOSTHUNTER

on feikki se olikin gorillapuku

21 08 2008
RockHill

Ei helvatta nyt tää on jo täällä ja joku viel varmaa uskoo noita pummeja jotka haluu julkisuutta varmaan jonku kuolleen liikakarvasen spurgun ruumis vähintää.

1 09 2008
kärmes

toi oli niin epäselvä et yhtä hyvin ovat voineet löytää jonku iso kyrsäsen…..

28 09 2008
Pena

Tavallista pitempi mies juoksee apinapuvussa kylillä, mitä ihmeellistä?
%d bloggers like this: