Nasan robotti löysi Marsista vettä

3 08 2008

Vesi on ollut maapallolla yksi elämälle tarpeellisista aineksista ja nyt sitä on löydetty myös Marsista. Jää, sekä nyt löydetty vesi mahdollistaa sen, että Marsissa on voinut olla elämää ja mahdollisesti sitä voi olla siellä nytkin.

Ennen maasta on löydetty jäätä, mutta nyt Nasan Phoenix-luotaimen robottikäsi on kaivanut maaperästä näytteen, jossa maan seassa on vettä.

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA tiedotti veden löytymisestä perjantaiyönä.

Marsin vettä on nyt kosketettu ja maistettu ensimmäistä kertaa, kertoi Arizonan yliopiston tutkija William Boynton.

Lähde: iltalehti.fi

Lue myös nämä Marsin elämään liittyvät artikkelit:
Mars-planeetalta on löydetty lisää elämään viittaavia merkkejä
Mars-planeetalta on löydetty lisää elämään viittaavia merkkejä Osa 2

Kiitokset vinkistä TomiS:lle.

Mainokset

Toiminnot

Information

10 responses

3 08 2008
Tontodc

itse lisäsin pari Mars uutista sivuilleni http://discloseblogger.wordpress.com/

uusin, valkoista taloa briiffattu uuteen isoon tulevaan mars paljastukseen (ei veden löytö). Sekä marsin kuvat aidoissa väreissä.

kuvat aidoissa väreissä on varsin mielenkiintoinen aihe kannattaa katsoa kuvat ja video sivuilta.

cheers!

3 08 2008
nörääjä

eikö se ollu niin että se mitä löydettiin oli myös jäätä mutta se sulatettiin luotaimen sisässä olevassa laboratoriossa?

3 08 2008
gh0stb0y

MAISTETTU!?!? En usko että ovat maistaneet!!! Jos koulun kemian tunnillöa ei saa laittaa suuhun mitään niin tuskin viisaammat professorit tajuavat että toiselta PLANEETALTA saatua vettä ei todellakaan kannata maistaa!!!

4 08 2008
Satunnainen vieras

Veikkaan että maistaminen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että ko. vettä on tutkittu ja että sen on todettu olevan puhdasta vettä tms. Ei niinkään että joku tutkija sitä olisi kulauttanut kurkkuunsa. Maistamisen ympärillä voisi toki olla heittomerkit.

4 08 2008
tontodc

ei vettä ihmisen tarvitse maistaa että sitä on maistettu. kuten myös marsin ilmakehää on hengitetty.
molekyylit jne sen tarkemmin kertoo mitä on maistettu.

Luulen että tuo seuraava suuri paljastus mikä on tulossa voisi olla öljyn löytyminen marsin maaperästä=?

4 08 2008
calico jack

Marsista löytyy todennäköisesti jotain mineraaleja ym. jotka mahdollistavat yhdessä veden kanssa elämän syntymisen. Tuskin kyseessä on muinaisen sivilisaation löytyminen tai mikään muukaan sen ihmeempi asia – jonkinmoisena ihmeenähä voisi pitää jo tuotakin uutista 😉

4 08 2008
rezaR

Kuten jo mainittiin veden maistamisella tarkoitettiin sen tutkimista. Mikseipä vettä voisi juoda toiselta planeetalta, kunhan se on tutkittu ja todettu ettei siinä ole mitään tuntematon tai haitallista ainetta tai mikrobeja.

4 08 2008
Totuus

Räkä, nyt puhutaan vedestä joka on löydetty marssista… Ei maapallolta

5 08 2008
Ridna

Mahtavaa että marssista on nyt löydetty vettä, ovat saaneetki Nasan tyypit tehä kovasti töitä tän eteen. Ei oo varmasti kovin helppoa rakentaa robottia joka lentää eri planeetalle, ottaa näytteen maaperästä, kuumentaa näytettä minikokoisessa uunissa ja sen jälkeen vielä tutkii sitä. Mitähän seuraavaksi löytyy? Kenties bakteereja tai arvomineraalia 😮

7 08 2008
TheMagician

Tontodc: Miksi? Miksi harrastat tuota? Tiesitkö, että Phoenix, tai mikä tahansa NASA:n avaruuteen lähettämä vekotin, ja jopa jokainen maan päällä oleva digikamera, ottaa MUSTAVALKOISIA kuvia?

Phoenix landerin maahan lähettämiä kuvia voi selata täältä, jossa on jokaisen päivän kaikki vastaanotetut kuvat RAW muodossa: http://fawkes1.lpl.arizona.edu/imageCategories_lander.php

Ja koska Phoenix lähettää paljon kuvia niin hyvin moni kuva on samanlaisia.

Kyseiseen landeriin on asennettu värisuodin, joka näyttää tältä: http://fawkes1.lpl.arizona.edu/images.php?gID=84&cID=2

En tiedä miten kyseinen laite toimii, mutta sellainen on oman ymmärryksen mukaan jokaisessa digikamerassa ja ne väriarvot, joita tuo kyseinen laite lähettää maahan käytetään värikuvissa AIVAN samalla tavalla kuin sinunkin digikamerasi.
%d bloggers like this: