Hakkeria uhkaa 60 vuoden linnatuomio

28 07 2008

Brittiläinen Gary McKinnon tunkeutui vuosina 1999-2002 mm. USA:n puolustusministeriön, sekä NASA:n tietokantoihin ja etsi käsiinsä tietoja ufoista. Lopulta kuitenkin vuonna 2002 hänen tietomurtonsa huomattiin ja hänet jäljitettiin ip-osoitteen avulla.

Normaalisti tällaisesta voisi tulla puolen vuoden linnatuomio Briteissä, mutta Garya uhkaa jopa 60 vuoden vankeustuomio Yhdysvalloissa.

Vuonna 2002 USA:n syyttäjäviranomaiset tarjosivat McKinnonille 3-4 vuoden linnatuomiota kotimaassaan, jos hän suostuisi luovutetuksi ja tunnustaisi syyllisyytensä.

Gary McKinnon kuitenkin torjui sopimuksen, jolloin häntä uhkailtiin jopa Guantánamoon joutumisella. Tapaamisia koskeneet muistiinpanot, jossa tiedot olivat ovat kadonneet McKinnonin asianajajien toimistosta. Samat tiedot sisältänyt kannettava tietokone varastettiin garyn puolustustiimiin kuuluvan juristin autosta.

McKinnon uskoo myös, että hänen puhelintaan salakuunnellaan ja että häntä seurataan.

Gary McKinnon uskoo, että amerikkalaisviranomaiset salailevat tietoja avaruusolennoista ja kertoo nähneensä salaisen dokumentin, jossa Nasan työntekijä toteaa, että satelliittikuvia on muokattava kuvankäsittelyohjelmalla, koska niissä näkyy useita ufoja. McKinnon löysi Nasan koneelta myös dokumentin, joka oli otsikoitu ”non-terrestrial officers” eli ”maapallon ulkopuoliset virkailijat”.

Se oli outo otsikko. Ehkä se oli salaisen avaruusaseen suunnitelma. Avaruus on seuraava rintama, ja sitä jo aseistetaan, McKinnon kertoo.

Uskon, että tapaukseeni suhtaudutaan vakavasti, koska heitä pelottaa, mitä olen nähnyt

Lähde: iltalehti.fi

Katso myös Gary McKinnonin haastattelu tästä.

Lisää Gary McKinnonista voit lukea tästä blogista, joka taistelee Garyn vapauttamisen puolesta.

Kiitokset vinkistä Tontodcille, Jyrkille, Miikkalle ja Heikkuheille.

Mainokset

Toiminnot

Information

38 responses

28 07 2008
Tonza

Mielestäni tämä henkilö teki ihan oikein. muuten aika hyvin jos ei kolmeen vuoteen huomattu mitään.

28 07 2008
ToniM

Ansionsa mukaan sai mutta tämä ei miusta ole kovin paranormaali uutinen 😛

28 07 2008
Felix

”Ansionsa mukaan sai mutta tämä ei miusta ole kovin paranormaali uutinen ”

Kyllähän tämä UFOihin liittyy.

28 07 2008
Wespa

Kannattaisi ToniM lukea teksti vähän tarkemmin. Kyseinen henkilö löysi siis tietoa mm. Ufoista ja siksi tämä uutinen sopii ihan hyvin tälle blogille. 😉

Boldasin nyt vielä pääpointin tuosta uutisesta.

28 07 2008
Sissijuusto

raiskaajatkin selviävät pienemmällä rangaistuksella.

28 07 2008
Satunnainen vieras

Gary McKinnonin tuomiota perusteltiin aikaisemmin mm. sillä että hän olisi tuhonnut hallituksen korvaamattomia tietoja tietomurtonsa yhteydessä sekä aiheuttanut jopa materialistista vahinkoa (kuulostaa oudolta). Kannattaa lukea lisää aiheesta mm. wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_McKinnon (sisältö on siis englanniksi, suomalaisessa wikipediassa vastaavaa artikkelia ei taida ollakaan). Youtubesta löytyy myös Project Camelotin tekemä pitkä haastattelu: http://www.youtube.com/watch?v=_fNsah-0vpY .

28 07 2008
Tonza

Niin ja tuo 60 vuotta kertoo jo, että USA:n hallituksella on jotain ufoihin liittyvää.

28 07 2008
Tontodc

Mielestäni se viittaa sekä tuohon Hallituksen salailuun sekä viestiin kansalaisille = ÄLKÄÄ yrittäkö tunkeutua hallituksen tietoverkostoihin 🙂

28 07 2008
Haukka

Ihmetyttää miten ne amerikkalaiset mukamas pitävät itsellään tätä yksinoikeutta salata maan ulkopuolinen elämä jos sellaista on löytynyt. Tässä muutama juttua joita kannattaa miettiä:

1) Euroopassa toimii tämä NASA:n vastine, ESA. Luulisi ESA:n tietävän samat asiat jos esim. satelliittikuvia muokataan. ESA on muuten monien Euroopan maiden hallitusten yhteinen projekti, MYÖS SUOMEN. Kiinakin on ottamassa kiinni Eurooppaa ja USA:ta avaruustutkimuksen saralla, kenties kiinalaisetkin vaiennetaan ties kenen toimesta? Epäilen.

2) Miksi esim. SETI-projektiin tuhlataan valtavia summia rahaa jos meillä on jo yhteys maan ulkopuoliseen elämään? NASA:n ylläpitoonkin kuluu miljardeja dollareita joka vuosi. Mitä NASA:lla enää tekisi jos avaruusolennot voisivat kertoa meille kaiken sen mitä niillä miljardeilla yritetään selvittää.

3) Mikseivät avaruusolennot ota yhteyttä meihin näyttävällä tavalla jota ei voisi kieltää? Kaksi vaihtoehtoa: he eivät halua tai he eivät voi ottaa yhteyttä. Jos he eivät halua ottaa yhteyttä niin teidän pitäisi kunnioittaa sitä päätöstä ja jos he eivät voi ottaa yhteyttä, ihmettelen mistä se voisi johtua. Tuskin esim. Bush voisi kieltää avaruusolentoja ottamasta yhteyttä Venäjään, Eurooppaan tai minne tahansa USA:n ulkopuolelle. Tai sitten he eivät voi ottaa suoraan yhteyttä, koska he eivät ole koskaan käyneet täällä.

4) Salaliitto olisi yksinkertaisesti niin valtava, että sitä ei voisi peittää ja siitä ei ole kunnon todisteita, paitsi tämän Gary McKinnonin kaltaisten miesten katteettomia väitteitä. Oli muuten melko outo mies tuo Gary kun ei kolmen vuoden aikana ottanut mitään tietoja muistiin piioon tai edes näyttänyt niitä toisille ihmisille, jos hän nyt mitään erikoista edes löysi.

28 07 2008
KeyWay

Haukka, mua mietityttää nuo samat asiat. Mul poksahti viel päähän että, mitä jos se suosittu luku 2012 muuttuukin helvetiksi ellei maailmanlopuksi? Esim jos Kiina tai joku saakin selville mitä Nasa tietää tai ESA niin jos Kiina onkin sitä mieltä että pitäisi kertoa koko mailmalle totuus, ja NASA ei, niin voisikohan siitä syttyä raju sota? Kun meillä nykyään on ihme teknologiaa ja ihme pommeja ja atomipommeja.. niin sitten ei tulisi hyvää jälkeä. Jos joku osaa vastata vielä että miksi noi v***n NASApellet haluu salaa jotain tollast? Että muka ihmiset ei ole valmiina? phyhhh mä ainakin toivon tapavani UFOja.

29 07 2008
Haukka

On lähes 100% varmaa, että maailmanloppu ei tule vuonna 2012 ellei sitten joku/jotkut hullut lähde sitä itse toteuttamaan, kuten eräässä Tokioon kohdistuneessa terroristi-iskussa, jossa erään kultin jäsenet yrittivät aiheuttaa maailmanlopun päästämällä sariinikaasua Tokion metroon.

Jos USA lähtisi sotaan Kiinan tai Euroopan kanssa, niin USA kyllä kerjäisi verta nenästään. Eurooppa ja Kiina ovat molemmat väkiluvultaan paljon suurempia kuin USA ja sitten on tietysti vielä sellaisia tekijöitä kuin YK ja NATO.

Täytyy kyllä myöntää, että USA:n osuus koko maailman puolustusbudjetista on noin 47-50% mutta sillä ei näytä olevan paljoa väliä kuin näkee miten huonosti amerkkalaisilla menee Irakissa, mikä ei taida olla ihan kehittynein vastustaja.

Tietysti sodan syttyminen sinänsä on jo erittäin epätodennäköistä. Onkin todennäköisempää, että jos avaruusolentojen olemassaolo paljastuisi, niin se yhdistäisi ihmiskuntaa.

29 07 2008
fender

”Esim jos Kiina tai joku saakin selville mitä Nasa tietää tai ESA niin jos Kiina onkin sitä mieltä että pitäisi kertoa koko mailmalle totuus, ja NASA ei, niin voisikohan siitä syttyä raju sota?”

Ei, tuota epätodennäköisempää asiaa saa hakea

29 07 2008
Elli

Hmm.. en tiedä McKinnonin todenpuhumisesta sen enempää kuin muukaan täällä, mutta eipä olis ensimmäinen tällaisia asioita selville saanut, joka leimataan sekopääksi/julkisuushakuiseksi/valehtelijaksi.
Kuulostaa tietty aikamoiselta salaliittotarinalta, mutta 60 vuoden tuomio on todellakin varoitus muille. Ihan liikaa tän sortin rikoksesta.

Haukka
2) En tiedä kuinka paljon SETI-projektiin kuluu esim. vuodessa..(luultavasti pisara valtamerestä) SETIn jokaisen ladattavana oleva(tai ainakin joskus oli) ”kotietsintä”-ohjelma on ideana hauska, mutten tiedä miten toimiva… Tai siis kun asuin vanhempieni luona, meillä oli se ja joskus se löysikin jotain poikkeavaa avaruudessa(saattoi olla avaruusromua) joka sitten lähetettiin SETIlle analysoitavaksi. Vastauksia siihen mitä oli löytänyt ei kuitenkaan koskaan saanut(ymmärrettävää, varmaan saivat näitä ilmoituksia satoja päivässä). Noniin se siitä.
Mutta, se mitä piti sanomani, niin uskon kyllä että tällaisiinkin projekteihin ollaan kyllä valmiita satsaamaan salailun takia. Se summa lienee kuitenkin arvioijien mukaan pienempi, kuin mitä KOKO UFO-totuuden paljastaminen KOKO maailmalle maksaisi. Itse uskon, että jotain salaillaan. Ei ehkä mitään villeimmistä Sci-fi saduista, mutta jotain joka useimmille olisi liikaa. Totuutta odotellessa;)

4) Ehkä Gary tiesi liikkuvansa vaarallisilla vesillä kun ymmärsi mitä oli löytänyt, ja toi tietoa vain hiljalleen julki.(?) Maailmallehan on jonkin verran levinnyt näitä NASAn satelliittikuvia, joista NASA itse ei ole uutisoinut.. Tai mistäs sitä tietää vaikka joku huomiota haluava nörä niitäkin olisi väärennellyt toiseen suuntaan.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen uutisointi, itselleni uusi tapaus! Näitä lisää parablogi.

29 07 2008
J.T

Sanottakoon heti, että suhtauduin todella skeptisesti kaikkiin UFO-väittämiin ja -havaintoihin.
Mutta JOS, korostan, JOS näin olisi, että NASA:lla olisi joitain tietoja tällaisesta niin miksi se salataan?
Mielestäni jokaisella Maapallon asukkaalla olisi oikeus saada tietää jos taivaallamme heiluu tuntemattomia lentoaluksia.

29 07 2008
Tonza

Jos Gary ei olisi paljastanut mitään, niin hän olisi luultavasti kuollut johonkin ”sydämenpysähdykseen” tai muuhun vastaavaan.

29 07 2008
Ammo9

Tuli vaan mieleen noista (UFO-)elokuvista, että jospa ne sitten on jonkun näköstä ihmisten valmistelua siihen, mitä on tulossa, sillä nyttemmin, ku alkaa oikeen miettimmään, niin UFO-elokuvia on tullunna aikas lailla viime aikoina….

29 07 2008
ninjani

J.T (10:52:18) :

Sanottakoon heti, että suhtauduin todella skeptisesti kaikkiin UFO-väittämiin ja -havaintoihin.
Mutta JOS, korostan, JOS näin olisi, että NASA:lla olisi joitain tietoja tällaisesta niin miksi se salataan?
Mielestäni jokaisella Maapallon asukkaalla olisi oikeus saada tietää jos taivaallamme heiluu tuntemattomia lentoaluksia.

Ne salataan, jotta vanhat mummot ei tule hulluksi ammu itseään. No en minä tiiä sitä kyllä, mutta jotain tämmöistä olettaisin.

29 07 2008
Elli

Mielestäni on niitä tapauksia, jotka ovat selkeästi huijauksia, mutta myös niitä joita ei voi selittää muuten kuin aitoudella. Mistäs sitäkään tietää jos on ns. väärän tiedon levittäjiä, joiden tarkoitus on saada massan huomio isoista ja oikeista asioista..

Myönnetään, olen katsonut X-failini;)

29 07 2008
Elli

J.T niin varmaan kaikkien muidenkin parablogin lukijoiden mielestä kaikilla olisi oikeus tietää. Mutta miksei NASAn ja lukemattomien muiden tahojen kaikki raportit sun muut ei sitten ole auki koko kansalle? Tietoa on alettu ripotella hiljalleen, ehkä tavoitteena saada ihmisten mielet avoimemmiksi kyseisiä tapahtumia kohtaan.. Esim Ranskan ja Englannin uforaporttien julkaiseminen.. (joista varmaan kuumimmat vielä näkemättä)

29 07 2008
Ammo9

Niin, ja miettikäähän sitten tämmöstä, että nyttemmin, tai minun silmiin on ainakkii sattunu sellasta, että on ruvennu paljon tulemaan noita UFO- ja ulkoavaruus-ohjelmia ja -elokuvia. Onko joku huomannu samasen asian?

29 07 2008
Larty

Todella typerää touhua tuo hakkerointi. Saattaa olla hyvinkin mahdollista, että hän keksii valheita, etää saisi mahdollisimman paljon huomiota ja ettei häntä rankaistaisi niin pahasti. Mutta melko outoa, jos hän valehtelisi ja jopa kieltäytyi 3-4 vuoden tuomiosta. Ei kukaan suostuisi valheen pitämiseksi tekemään tuollaista.

Luulen että tämä tyyppi on hyvin itsepetollinen, ja hän vain luulee että hän on saanut tietoa jostain salaliitosta, mutta oikeasti hän on väärässä.

29 07 2008
Assassin

Haukka (22:52:41) :

Ihmetyttää miten ne amerikkalaiset mukamas pitävät itsellään tätä yksinoikeutta salata maan ulkopuolinen elämä jos sellaista on löytynyt. Tässä muutama juttua joita kannattaa miettiä:

1) Euroopassa toimii tämä NASA:n vastine, ESA. Luulisi ESA:n tietävän samat asiat jos esim. satelliittikuvia muokataan. ESA on muuten monien Euroopan maiden hallitusten yhteinen projekti, MYÖS SUOMEN. Kiinakin on ottamassa kiinni Eurooppaa ja USA:ta avaruustutkimuksen saralla, kenties kiinalaisetkin vaiennetaan ties kenen toimesta? Epäilen.

2) Miksi esim. SETI-projektiin tuhlataan valtavia summia rahaa jos meillä on jo yhteys maan ulkopuoliseen elämään? NASA:n ylläpitoonkin kuluu miljardeja dollareita joka vuosi. Mitä NASA:lla enää tekisi jos avaruusolennot voisivat kertoa meille kaiken sen mitä niillä miljardeilla yritetään selvittää.

3) Mikseivät avaruusolennot ota yhteyttä meihin näyttävällä tavalla jota ei voisi kieltää? Kaksi vaihtoehtoa: he eivät halua tai he eivät voi ottaa yhteyttä. Jos he eivät halua ottaa yhteyttä niin teidän pitäisi kunnioittaa sitä päätöstä ja jos he eivät voi ottaa yhteyttä, ihmettelen mistä se voisi johtua. Tuskin esim. Bush voisi kieltää avaruusolentoja ottamasta yhteyttä Venäjään, Eurooppaan tai minne tahansa USA:n ulkopuolelle. Tai sitten he eivät voi ottaa suoraan yhteyttä, koska he eivät ole koskaan käyneet täällä.

4) Salaliitto olisi yksinkertaisesti niin valtava, että sitä ei voisi peittää ja siitä ei ole kunnon todisteita, paitsi tämän Gary McKinnonin kaltaisten miesten katteettomia väitteitä. Oli muuten melko outo mies tuo Gary kun ei kolmen vuoden aikana ottanut mitään tietoja muistiin piioon tai edes näyttänyt niitä toisille ihmisille, jos hän nyt mitään erikoista edes löysi.

1) Onko kukaan väittänyt etteikö ESA tietäisi samat asiat. Sitäpaitsi mitä Suomen kuuluminen asiaan kuuluu tähän yhtään? Tämän p*ska hallituksen aikana kaikki on mahdollista.

2) Kuka tietää tapahtuuko SETI- projektissa yleensäkään mitään? Ehkä se on vain silmän lumetta kok touhu. Kyllä ne helposti maksavat muutaman miljardin salaillakseen ulkopuolista elämää jos se nyt on pakko.

3) tiKuulemani avaruusolennot eivät halua näyttäytyä tai ottaa yhteyttä suoraan

4) Ja näitä samankaltaisia miehiä on aikas paljon jo tullut esille. Sekään ei riitä jos he lyövät dokumenttia pöytään vaan sekin suoralta kädeltä tuomitaan feikiksi tai sitten hallituksen miehet tulevat vierailulle…

Sinäänsä itsekään en usko tähän hommaan, mutta aina on aika ja paikka muutamalle vastaväitteelle. Pitää vaan saada ihmiset ajattelemaan ja miettimään omia mielipiteitä.

29 07 2008
Yasirotta

Tiedättekös muuten miten eri tahot puolustautuvat tälläisiä juttuja vastaan ? –> Tekemällä siitä vielä uskomattomamman. Kuvitelkaas että jotakin olisi oikeasti löytynyt ufoista, niin kuinkas moni uskoo jos tapauksesta tehdään 100 kertaa uskomattomampi ?

Juuri nämä ”useita ufoja näkyy sateliittikuvassa” sun muut jutut lisäävät tarinan epäuskottavuutta. Mitä enemmän vettä heitetään myllyyn, sitä enemmän ihmiset pitävät tätä perinteisenä ”ufojuttuna”.

29 07 2008
köhmä

hmh,60vuotta, eikös jenkit pääsis vähemmällä itsekkin. Antamalla sen perus 1vuosi tai jotakin, ja päälle sanois että jannun horinat ufoista on keksittyjä.

Elikkäs näin tavallisella järjellä ajatellen ne jenkit haluu, että ihmiset uskoo niillä olevan tietoo elämästä ulkoavaruudessa. Jota nillä ei ehkä todellisuudessa ole, jotain muuta salattavaa operaatiota on ehkä käynnissä.

uskottelemalla sakille että joo meillä on avaruudesta peräisin olevaa huipputeknologiaa, he saavat muut ”pelkäämään”heitä. Ne haluu vain valtaa,eikä ne salaile mitään vaan teeskentelevät salailevansa… Voin toki olla väärässäkin!

29 07 2008
astr

kaveri oli puhunu jotain haastattelussa että usa:lla olis hallussaan painovoima teknologiaa ja että muka markkinoille syydettäis sellasta 7 vuoden pääästä? no huhhuh.

30 07 2008
TheMagician

”Niin, ja miettikäähän sitten tämmöstä, että nyttemmin, tai minun silmiin on ainakkii sattunu sellasta, että on ruvennu paljon tulemaan noita UFO- ja ulkoavaruus-ohjelmia ja -elokuvia. Onko joku huomannu samasen asian?”

Joo, Suomen TV-yhtiöt on mukana tässä salaliitossa.

Ei, vaan taitaa johtua siitä, että aivan piakkoin tuo X-Files: I Want To Believe tulee maailmanlaajuisesti teattereihin, kuten olet varmaan Subilla nähnyt mainoksen.

30 07 2008
Wespa

Aina veikataan ties mitä elokuvaa, syyksi ihmisten havaintoihin, mutta ei nämä kyllä mitään mainoskikkoja ole olleet. Drone kuvistakin veikattiin, että ne olisi uutta Alien vs. predator tms. leffaa varten tehty, mutta eipä näin ollutkaan.

30 07 2008
Wespa

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2008/07/30/brittikrakkerin-luovutus-yhdysvaltoihin-vahvistettu/200819745/12

Luovutus yhdysvaltoihin varmistettu. henkilö voi valittaa vielä EU:n ihmisoikeusistuimelle…

30 07 2008
jeppis

onkos muuten niistä droneista kuulunut mitään pitkäään aikaan?

30 07 2008
Wespa

Eipä ole ja juttu on jäänyt aika mysteeriksi. Osa väittää niiden olevan taitavia CQI-teoksia (3D-mallinnus), joita osa niistä onkin. Sen jälkeen, kun ne dokumentit julkaistiin asiasta, niin pari tyyppiä innostui tekemään niistä CQI-jäljennöksiä…

Mysteereiksi on silti jäänyt mm. se alkuperäinen dokumentti (paperiversio) asiasta.

31 07 2008
Wautsi!

Oho! Onhan järjettömän pituinen tuomio. Koto-Suomessa ensi kertaa raiskannut taitaa päästä kolmessa vuodessa ulos. Noh, enpä ala hehkuttamaan liikaa..

31 07 2008
kabanossi

en halua olla pilkun nussia wespa, mutta iltalehden sivuilla lukee, että kyseinen herra saattaa saada jopa 70 vuoden kakun.. 🙂

http://www.iltalehti.fi/digi/200807318030871_du.shtml

31 07 2008
Tontodc

Aiemmissa uutisissa oli arvio (60v), nykyisissä uutisissa on USA:n vaatimus rankgaistus 70v.

31 07 2008
j0int

en oikeen usko et olisi onnistunu löytää mitää ufoihi liittyvää koska ne on kai niin tärkeetä pitää salassa että se olisi hallituksen omassa verkossa johon ei olis kytketty internetis olevaa konetta, vai mitä kautta onkaa haettu,
ja on toi laki ihan perseestä, raiskaajat ja pedofiilit pääsee liian vähällä ja esim graffiti maalaajat miljoonien arvoset sakot, ei näin:(

2 08 2008
Veera

Ihan oikein teki. Esim. nyt katselen tätä JIM:in dokumenttia tästä sängyltä (kannettava sylissä) niin minusta tuntuu että hallitus salaa kaiken! Uskon, että niitä UFOja on, mutta hallitus vain valehtelee ja haluaa salata tiedon. Miksi näin?

18 08 2008
deux

”2) Miksi esim. SETI-projektiin tuhlataan valtavia summia rahaa jos meillä on jo yhteys maan ulkopuoliseen elämään?”

En ota itse asiaan kantaa, mutta tuo esittämäsi kysymys olisi se vastaus. Kulissi.

18 08 2008
hauntedhead

Kuten ylemmissä kommenteissa lukee jtn tieteisleffoista, niin miksi niitä tulee juuri yhdysvalloista? Miksei vaikka kanadasta?

Ja tohon salaliittoo sellane juttu et jos USA ois saanu käsiinsä jonku eeteen (kato ET elokuva) joka huutaa jatkuvasti ”eeteefounhoum” nii hitsit ne sen mahaa aukoo vaa hyväksi käyttää. Tyrkkää puhelimen ötökän käteen ja sanoo ”founhoum then.” eikä antais edes tsoots bussille tietoon et ”hei kato, me saatii uus kamu, se on marssista” koska se hiton nevarinevada ei anna niitten paljastaa.

Huh, nyt on sormet kipeet.

27 01 2009
Grandimies

“2) Miksi esim. SETI-projektiin tuhlataan valtavia summia rahaa jos meillä on jo yhteys maan ulkopuoliseen elämään?”

Vasta muutama viikko sitten näin jossain dokumentin missä sanottiin että SETI-projektiin ei NASA lahjoita enää pennin hyrrää, koska se on ihan ”huuhaata”.. Kuulemma lahkoitukset tulee nykyisin yrityksiltä.
%d bloggers like this: