Outojen kokemusten aalto

18 07 2008

Maailmalla on tällä hetkellä menossa jonkinlainen ”yliluonnollinen aalto”, joka näkyy mm. Suomen uutisissa, foorumeilla ja blogeissa. Ihmiset uskaltavat nykyään kertoa enemmän kokemuksistaan ja tuntuu, että lähiaikoina on alkanut tapahtua enemmän ja samaa pohditaan mm. Post-Mortalin blogissa. Sähköpostiinikin on tullut pari uutta ufokuvaa, sekä uusia kokemuksia, mutta niistä lisää toisella kertaa. Myös mm. aamulehti, iltasanomat ja iltalehti ovat alkaneet kertomaan mm. ufohavainnoista ja kummituksista. Bl4ckwh1t3 kertoo blogissaan miten hän koki astraaliprojektion ja Tarja keroo blogissaan miten hän näki kaksi tunnistamatonta lentävää kohdetta. Joku on taas saanut kehitettyä ”lentävän ufon”, josta voit lukea lisää wautsi-blogista. Briteissä on taas ollut iso ufoaalto ja ufoja on nähty monina päivinä eri paikoissa. Lähiviikot voitaisiin siis mielestäni julistaa vaikkapa paranormaaleiksi viikoiksi.

Tämä on Maya-kalenterin mukaan muutenkin muutosten aikaa ja uusia muutoksia pitäisi tulla tihenevään tahtiin aina 2012 vuoteen asti, jolloin alkaa mahdollisesti tämä kuuluisa ”uusi aika”. Nythän on alettu mainostamaan hirveästi hybridiautojakin ja vaikuttaa siltä, että hyvinkin pian tulee käyttöön vedellä tms. toimivat autot, jolloin pääsemme eroon tästä bensan aiheuttamasta oravanpyörästä. Tähän maya-kalenterin muutosten aikaan liittyen, oletteko muuten huomanneet kuinka aika tuntuu kokoajan nopeutuvan? Yhden teorian mukaan aika nopeutuu tihenevään tahtiin, kunnes vuonna 2012 jossain vaiheessa se saavuttaa huippunsa ja aika loppuu olemasta, joka tarkoittaa sitä, että voimme mahdollisesti mennä itsenäisesti ajassa eteen ja taaksepäin.

Itse taas näin pari päivää sitten kummallisen unen jossa sain jonkinlaisen viestin, että meitä valmistellaan johonkin tulemiseen (hyvien olentojen tulemiseen) uniemme kautta. Olisikin kiva tietää, että oletteko nähneet mitään outoja unia lähiaikoina. Lisää keskustelua unista voi käydä vaikka foorumimme unialueella.

Oletko itse kokenut jotain kummallista lähiviikkoina? Mitä ajattelette tästä kaikesta, onko muutosten aika todella tulossa?

– Wespa

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

69 responses

18 07 2008
herttaässä

pitkä kommentti, mutta:

alkuvuodesta sain melko tyypillisen unihalvauksen. seuraavana yönä kärsin valtavasta pelkotilasta, kun tuon halvauksen aikainen tuntemattoman uhkaava läsnäolo vaivasi enkä pystynyt nukkumaan.

on ehkä merkille pantavaa, että tämän kokemuksen jälkeen olen huomannut kiinnostukseni rajatietokokemuksiin, ufoihin ja kaikkeen muuhun lisääntyneen räjähdysmäisesti. myös jo vanhempi rakas astrologiaharrastukseni on tullut entistä tärkeämmäksi. samaten olen kokenut intuitioni kasvaneen – tai ehkä olen vain oppinut kuuntelemaan sitä?

loppukeväästä kiinnostuin entistä enemmän ufoista ja luin paljon aiheeseen liittyen (esim. tapani koivula: ufojen kosminen viesti, jota suosittelen kyllä kaikille!) ja kiinnostukseni kasvoi lisää..

tuo alkuvaiheen hapuileva pelon sekainen kiinnostukseni sekoittui entisestään, kun näin pelottavan todellisen ufounen, jossa minua kutsuttiin vieraaseen alukseen, tunsin että minua vedettiin sinne, mutta itse en ollut siihen vielä valmis kun en tiennyt edes, aikovatko he hyvää vai pahaa. näin myös toisen ufounen, jossa planeetallemme laskeutui ensi kertaa julkisesti vieraita, ja tämä aiheutti luonnollisesti kaaosta ihmisissä. itse pysyttelin kuitenkin rauhallisena, kun tiesin että kehityksen suunta on oikea, ja etteivät he halua meille pahaa.

kiinnostukseni kasvaessa (ja tuon kirjan edetessä) toivoin ensin jonkinlaista merkkiä mikä osoittaisi kiinnostukseni pelkästä uskosta todelliseksi asiaksi. jo samana päivänä näin taivaalla tuntemattoman lentävän esineen, ja tämä kokemus oli niin vahva ja aiheutti niin vilpittömän onnen tunteen, etten sen jälkeen ole voinut edes käsitellä sellaisia kysymyksiä kuin ”uskotko ulkoavaruuden älylliseen elämään?” – mitä uskomista siinä on, kun veljemme avaruudessa ovat todellisia! sama kuin joku kysyisi, että uskotko sisaruksiisi..

olen itsekin huomannut tiedoitusvälineiden siivittävän tätä ihmisten orastavaa kiinnostusta. hyvä juttu! uskon vuoden 2012 tekevän jonkun käänteen uuden ajan erilaisempaan (ja parempaan?) huomiseen, mutta sitä edeltävät tapahtumat ovat yhtä tärkeitä. luulen, ettei tuo 2012 itsessään tuo mitään järisyttävää (tai mistäs sitä tietää..), lähinnä uskon että nämä lähivuoden muuttavat ihmisten ikävän juurtuneita käsityksiä ja avaavat silmiä henkisyydelle. yhä useammat kokevat tälläkin hetkellä kosmisen heräämisen.

luulisin, että näinä vuosina kirkko joutuu kovalle koetukselle ja uskon, että ihmiset avaavat lopulta tämänkin suhteen silmänsä: kaikkien uskontojen perusajatus on sama – valo, jumala, luoja, hyvyys, tai miksi ikinä tahdotkaan sitä kutsua – eikä siihen tarvita mitään muuta. kaikki uskontojen rituaalit ovat turhia niin kauan kuin ihmisten oma tahto puuttuu hyviin tekoihin, esimerkiksi lähimmäisen rakkauteen ja luonnonsuojeluun. eihän jeesuksessakaan ollut todellisuudessa mitään jumalallista, hän vain antoi esimerkin ihmisille jotka ovat joutuneet väärälle polulle. itse näen raamatunkin (toki kriittisin silmin tutkailtuna, historialla on ollut näppinsä pelissä teoksen sisältöön) vain elämänohjeina joita kuka tahansa voi noudattaa. tästä asiasta oli erittäin mielenkiintoisia pätkiä tuossa mainitsemassani ufojen kosmisessa viestissä.. ihmiset ovat vastaanottaneet automaattikirjoituksella viestejä ulkoavaruudesta, ja kehityksessä paljon edempänä olevat veljemme ja siskomme ovat sanoneet, että planeettamme uskonnoista kristinusko on ehkä lähinnä totuutta, mutta siinäkin korostetaan liikaa pyhyyttä ja raamattua.. pitäisi kuulemma avata silmät ja nähdä meidän vain olevan osa tätä maailmankaikkeutta. nähdä asiat yksinkertaisemmin. nyt meidän tieteellinen kehitys on vain mennyt henkisen kehityksen edelle!

siis pointti: muutosten aikaa, henkistä kasvua!

18 07 2008
Korvapuikko

Tuosta ajan nopeutumisesta:ajan nopeutuminenhan ihmisen psykologinen/fyysinen ilmiö, ihmiset vanhemmiten tuntevat ajan kulkevan nopeampaa minäkin sen huomaan kun joka kesäloma vaikuttaa aina vain edellistä lyhyemmältä. Ja muuten vaikka aika nopeutuisikin ihminenhän ei sitä voi huomata koska ihminen on itsekkin ajassa kiinni ja ihminen ”kulkee” yhtä nopesti kuin ympäröivä aika

18 07 2008
vatipää

muutosten aika on tulossa, ite oon siitä melko varma. Itsekin näin hyvin oudon unen ja todella harvoin muistan uniani mutta tämän muistin niinkuin aidon asian. mua tultii hakemaa jollai avaruus aluksella, sit joku hyvin oudon näköne jäbä selitti kaikkee maailman kaikkeudesta ja näytti kolme rotua ja kaksi hyvin oudon näköistä planeettaa. sitäkään unta en perkele muista kunnolla mutta että huhhuh olin aamulla sekaisin kun mietin sitä kaikkee että oliko toi ny vaa sit joku uni minkä olin kehittäny pääni sisässä vai mitä ihmettä 😮 ja just se maya homma että muutosten aika on tulossa, yks kuumotus on se että loppuuko elämä vuonna 2012, koska eikös ne lupaile että kaikki muuttuu?

18 07 2008
vatipää

tohon viä tohon ajan nopeutumiseen, sen oon kyllä huomannu ja kavereitte kaa monesti puhunu et mitvit ku tuntuu että aika menis koko aja nopeempaa. ja AINA joku sanoo jotain että siltähän se tuntuu joo,mutta eikai nyt aika voi nopeutua. en tiä sitä sit mut mistä sitä tietää, kommentin oon kirjottanu ni alkaa kuiteski pia hiukset harmanee 😀

18 07 2008
-

Allekirjoittanut voitaisiin laittaa pyöreään huoneeseen ja sanoa että nurkassa on UFO.

18 07 2008
bl4ckwh1t3

Enpä nyt tiedä. Minusta astraaliprojektio liittyy enemmän harhoihin ja mieleen. Mielen temppuna minä sitä pitäisin, enkä paranormaalina ilmiönä.

18 07 2008
Judas Priest

LOL!! miks mä en nää mitää!? 😦

18 07 2008
Judas Priest

siis UFOja tai aaveita 🙂

18 07 2008
Lizard

Vuonna 2012 pitäisi Planet-X:n eli Nibiru-planeetan saapua maan läheisyyteen ja aiheuttaa apokalyptiset olosuhteet….planeetan kiertorata kohtaa omamme joka 3500.vuosi…..

Tuo on siis yksi väittämä…Tästä linkistä enemmän tietoa:

http://nibiruexposed.com/

18 07 2008
maratzu

Minun mielestä ihmisten pitäisi kumminkin olla vähän kriittisenä tota vuotta 2012 vastaan. Entä jos silloin ei tapahdukkaan mitään? Minun mielestä kaikkien pitäisi vain keskittyä tulevaisuuteen ja koittaa tehdä siitä parempi.

18 07 2008
Tonza

Tämä alkaa jo käydä pelottavaksi. Monet muutikin ikivanhat lähteet kertovat että maailma loppuu 2012 ja nyt myös tapahtuu paljon ufohavaintoja ja luonnonkatastrofeja.

18 07 2008
jeje

Toi Planet-X on täyttä soopaa josta ei ole mitään todisteita.

http://www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/science.html
Tuossa on todistusaineistoa siitä että koko nibura on valhetta. Myös Planet-X jutun keksijät olivat väittäneet artikkelin kirjoittajaa valtion ja Nasan palkkaamaksi valehtelijaksi joka asuu luxus kartanossaan. Tuokaan ei oikein pitänyt paikkansa ja siihenkin oli perustelut.

18 07 2008
Tonza

Ei yhtään ihmetyttäisi vaikka Yhdysvallat olisivat palkanneet valehtelijan, koska Yhdysvallat ovat valehdelleet ennenkin esim. alue 51

18 07 2008
Pikku Alien

yhyyy jos 2012 tapahtuu jotain mä oon sillon vasta 15 tai 14 yhyyyyy alkaa oikeesti pelottaa et mitähän tapahtuu ja tosta onko tapahtunut mitään mulle ei ainakaa oo musta mitää tapahtunut täytyy kyllä myöntää et ainakun meen nukkuun alkaa pelottaa kauheesti no se on kyl ihan normaalii mitä UFO miehillä on mielessä.

18 07 2008
jeje

”Ei yhtään ihmetyttäisi vaikka Yhdysvallat olisivat palkanneet valehtelijan, koska Yhdysvallat ovat valehdelleet ennenkin esim. alue 51”

Ja saivatko pidettyä valheen?

18 07 2008
Lizard

No ainakin tuo linkki ”badastronomy”-sivuilla ei todellakaan mitään TODISTEITA tarjoa sen puolesta, että Nibiru olisi kuvitelmaa, ainoastaan kirjoittajan esittämiä mielipiteitä….

Vuonna -84 Nasa jopa julkaisi Washington Postissa tiedotteen, että se oli löytänyt tuon ”kymmenennen planeetan” eli Planet-X:n (eli sama kuin Nibiru).
Parin päivän sisälle Nasa kuitenkin perui tiedotteen, ja väitti erehtyneensä.

Nyt kuitenkin etelä-navalle on rakennettu nk. SPT-keskus (SSouth Pole Telescope), jonka ainoa tarkoitus on nimenomaan tarkkailla lähestyvää planeettaa….

Ja näistä väitteistä löytyy ihan kuvaa ja audiota tuolta linkistä jonka aikaisemmin laitoin, ei pelkästään jonkun ihmisen kirjoittamia näkökantoja.

En väitä olevani oikeassa tai väärässä, mutta asiaan uskovien todisteet ovat kieltämättä ainakin osittain aika vakuuttavia.

18 07 2008
Motuska

Nimimerkille ”herttaässä”:

Tuonkaltaisia kommentteja on eriitäin mielenkiintoista lukea. Näitä lisää.

Ja sitten itse asiaan:

Niin ja mitä tulee ajan nopeutumiseen, olen itsekkin huomannut että tunnit ja päivät vain vilahtavat ohi. vastahan oli keskiviikko 😦
Muutosten aika on kyllä tulossa, jos ei muuta ni planeettamme kyllä muuttuu. Maanjäristyksiä on jatkuvalla syötöllä jossainpäin maailmaa. Toki ainahan niitä on ollut ja varmasti tulee olemaan jatkossakin mutta näinkin monta, voimakkaita järistyksiä lyhyessä ajassa? kertooko se jotain? Onko luonto-äiti lopulta suuttunut meille ja meidän saasteisiin? Niin ikävältä kun se tuntuukin, ihminen tulee tuhoamaan tämän planeetan ilman ulkopuolista apua. Ja sitä apua todella tarvitaan. Toivottavasti noilla ”avaruuden sankareilla” on hyvät mielessä ja pelastavat ihmisen tuholta. Vai onko ihminen pelastamisen arvoinen? Sitä voi jokainen omassa pienessä mielssään miettiä.

Ufohavaitoja en ole ikävä kyllä päässyt näkemään. Toisaalta UFON näkeminen voisi kylä aiheuttaa pelon- ja onnensekaisa tunteita. Uskon täysin maan ulkopuoiseen elämään.
Mutta aika näyttää mitä tuleman pitää.
”Go out, look at the sky, one day you find out”

18 07 2008
Anonium

Lasketaankohan masennus joksikin yliluonnolliseksi asiaksi?

18 07 2008
Tzundax

itsekin olen viime aikoina kokenut kummallisia unia.. toki liian usein tämän ja muiden sivustojen lukeminen voi auttaa asiaa.. 😀

18 07 2008
Tonza

Entä jos ”planeetta-x” ei olekkaan planeetta, vaan jotain ihan muuta.

18 07 2008
laiha

tässä sivustossa häiritsee keskittyminen kaikenlaisiin ”ilmiöihin” ja ”kokemuksiin”. eikö ihan tavallinen elämä ole tarpeeksi ihmeellistä, kunhan vain pitää aistinsa auki? mitä sillä on väliä mitä tapahtuu tai ei tapahtu joskus vuonna 2012 tai onko jossain jokin planeetta vai ei? en kuitenkaan voi havaita niitä asioita tässä ja nyt.

18 07 2008
SamaaMieltä

HerttaÄssän kanssa olen samoilla linjoilla.

Planeettamme on nyt siirtymässä kohti ”uutta aikaa” jonka alku on mayojen mukaan just tuo 2012. Se ei siis ole mikään maailmanloppu, vaan uuden henkisemmän ajan alku. No onhan se siis tavallaan yhden ajan loppu..mutta ei siis mitään tyyliin maapallo räjähtää. Eli kun tähän asti ollaan oltu hyvin materiakeskeisiä ja sotaisia niin tuo uusi aika tulee tullessaan henkisyyden ja sitä kautta rakkauden myös muita ihmisiä ja planeettaa kohtaan kun aletaan viimeinkin tajuta että me kaikki olemme kuitenkin sidoksissa toisiimme.

Ja kuten monet ovat jo huomanneet ihmiset alkavat yhä enemmän kiinnostua kaikesta rajatiedosta koska porukka henkistyy planeetan värähtelytason nousun takia. Koko meidän aurinkokunta siirtyy lähemmäs galaksin keskustaa joka vaikuttaa meidän aurinkoon ja auringon kautta maapalloon ja meihin.

Tähän liittyy myös kaikki nämä maanjäristykset sun muut ilmiöt jotka ovat planeetan puhdistumista vanhoista energioista. Maapallolla käy tavallaan omaa flunssaansa jossa hän kärsii ”kuumeesta ja aivastelee” kunnes vanhat energiat on puhdistettu. Ja samalla me ihmiset käymme läpi omia puhdistusoireitamme. Melkein joka toisella on nykyään masennusta ja muita oireita mitkä liittyy vanhoista energioista puhdistumiseen.

Eli älkää ihmiset pelätkö. Parempaan ollaan menossa, kasvukipujen kautta tosin.

18 07 2008
jeje

Toi on oikea linkki missä todisteita tuota planeettaa vastaan http://www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/nutshell.html

18 07 2008
EzS

Parempaan ollaan menossa? Ihmiset ansaitsevat saada opetuksen teoistaan ja oppia ymmärtämään asioita, nykyään ei ole juurikaan enää hyvyyttä, vaan pahuus kasvaa kovaa vauhtia eikä ketään enää kiinnosta olla hyvä… liian monimutkaista selittää tähän mitä hyvyys on. Nykymaailma harvoin auttaa ihmistä olemaan hyvä ja nykytilannetta on vaikea muuttaa ilman dramaattista muutosta, joka tulee aikanaan.
Aika nopenee, aika hidastuu? ajasta puhuminen on tyhmää, ihmisen itse keksimä asia mittaukseen. Ajatelkaa asioita ilman aikaa niin ajatus avartuu.
seuraavista vuosista vuoteen 2012 asti olen sitä mieltä että jos ihminen on niin itsekäs ettei halua luopua kehostaan uuden paremman maailman auttamiseksi niin kyllä on aikakin tulla jokin hyvin iso muutos, pahuus pitää pyyhkiä jollain keinolla pois, ja ihmiset pitää saada ymmärtämään. Kirkko, ja usko eivät enää auta muuta kuin harvoihin yksilöihin jotka eivät tajua mitä tekevät vaan luulevat sen olevan jumalan huutamista kirkossa… Jäljelle jäävä puhdistuskeino ei ole keholle vaan sielulle

18 07 2008
Maijapop

jep, olen nähnyt tulipaloja jotka ovat seuraaavana päivänä olleet lähistöllä, ja ufoja juuri tänä vuonna muutaman kerran. ja ystäväni ja hänen äitinsä näkivät unta jossa ufot tulivat jotenki tai jotai mullistavaa tapahtu ja kaikki oli paniikissa ja he rauhottelivat ihmisiä. näin itse samankaltaista unta. mutta jotain symboliikkaa niistäkin voi hakea. jotain mullistava on tapahtumassa, ja musta ainakin tuntuu että aika liikkuu nopeammin. välillä tosin tuntuu hitaammaltakin.

18 07 2008
fender

”Itse taas näin pari päivää sitten kummallisen unen jossa sain jonkinlaisen viestin, että meitä valmistellaan johonkin tulemiseen (hyvien olentojen tulemiseen) uniemme kautta. Olisikin kiva tietää, että oletteko nähneet mitään outoja unia lähiaikoina.”

Tuo on täysin normaali ilmiö jos luet ja katselet jatkuvasti aiheeseen liittyviä kirjoja/videoita. Eräs kvanttimekaniikan professori näki unia, joissa hän seikkaili kvantti maailmassa. Kemian professorit kuulemma näkevät usein unia eri aineiden molekyyli rakenteista. Itse näin joskus paranormaaleja juttuja tutkiessani unta alienien tapaamisesta. Kun kyllästyin asiaan, unetkin loppuivat

18 07 2008
Wespa

En näe yleensä yliluonnollisia unia ollenkaan, enkä muista nähneeni unessa, kuin pari kertaa ufon koko elämäni aikana. Yleensä näen ihan tavanomaisia tylsiä unia, jossa liikun jossain päin maapalloa jne. Yliluonnollinen on itselleni lähinnä harrastus, eikä mikään työ tai muu asia, joka pyörisi kokoajan mielessä, joten tästä varmaan johtuu, että en paljon yliluonnollisia unia näe jos ei lasketa jotain normaaleja lentounia yms.

Kuitenkin tuo uneni oli sen verran erilainen ja hätkähdyttävä, että herätessäni oli laitettava viesti/päätelmä muistiin. Jotain outoa siinä oli, sillä yleensä en huomioi uniani mitenkään, eikä herätessä ole mitään outoa oloa.

18 07 2008
Korvapuikko

Mnähän uskon ufoihin vaikka en mihinkään muuhun paranormaaliin uskokkaan mutta kun täälä lukee näitä super hihhuleita niin kyllä siinä roimasti jo muutenkin heikko ufo-väen uskottavuus laskee vaan entisestään. Mitä minä nyt nämä lukaisin läpi niin tuntuu tääläkin moni uskovan ufoihin vaan pelkän oman mielenrauhan vuoksi ihan niinkuin ne tarjoaisivat jonkun ratkaisun ongelmiin. Ei voi kyllä muuta sanoa että nuo hihhut vaan nakertavat minunkin uskoa/tietoa/luuloa ufojen olemassa olosta. Tässähän nousee jo itsellekkin kysymys tähänkö minä sitten uskon…

18 07 2008
Sebastian

En henkilökohtaisesti usko, että vuonna 2012 tapahtuu mitään yksittäistä asiaa, mikä mullistaa ihmiskunnan käsitteet, mutta pitemmässä juoksussa, luulisin että parempaan suuntaan ollaan menossa.

Allekirjoittanut ainakin kaipaa enemmän henkisiä arvoja kuin mat$riaa ja rikkauksia. Minulla on ainakin hemmetin huono olo, kun ihmiset ovat unohtaneet elämän tärkeimmät asiat ja sokaistuneet vallalle, valehtelulle ja rahalle.

Jos tämän aikakauden loppumiseen vaaditaan tuhoa ja hävitystä, niin olkoon niin. Ihmiskunta ei tällä hetkellä mielestäni ansaitse parempaa.

18 07 2008
Korvapuikko

Minua ärsyttää tuo asenne että ihmiset saisivat kärsiä valinnoistaan. ainoat jotka ovat tehneet väärin ovat päättäjät jotka ovat niin päättäneet, ei kaikkien tarvitse kärsiä heidän valinnoistaan

18 07 2008
totta vai tarua?

.. on toi aika ihmeellinen juttu.. ite näin just sellasen unen et ois maailmanloppu tulos, mut en tiiä liittyykkö se tähän mitenkää.

18 07 2008
micoL

ylempi taho valehtelee aina alemmalle.

18 07 2008
Ufomies

En ole lainkaan positiivisella tuulella tästä ”yliluonnollisen aallosta”.

Jokainen tehköön oman tulkintansa, mutta minusta tässä ei pelata niillä merkeillä millä tulisi. Pitää jättää vähän maavaraakin. 😉

Oli henkimaailmaa tai ei, niin ei tässä meidän ehdoilla mennä. Niin ei menty neukkulan ehdoilla silloin marras-joulukuisena yönäkään 1939… Vaikka ihmiset luulivat viellä sireenien huutaessa Helsingissä että harjoitus se vain on…

Koetelkaa heidät, jos heillä ei ole mitään muuta kuin tuota läpikulunutta hippiaatetta, niin eiköhän pistetä miehet nippuun. Lapsoseni, ennen teitä oli olemassa ilmiö nimeltä ”suomettuminen”. Lukekaa aiheesta ennen kuin flametatte näiden rakastamianne ”alieneiden” puolesta. Tuonne ylös mahtuu nimittäin enemmän porukkaa kuin yksi jätkäsakki. Jos teiltä kysytään jotain perustavanlaatuista, niin miten tulisi vastata? Miksi meille vastataan yllättäen, vaikka olemme vasta kysymyksen parissa…

Silmät auki ja pää pakkasessa. Ylikuumenemista meillä on ollut jo omastakin takaa. Konfliktin paras esto on relata ennen kuin mennään halimaan harmaita.

19 07 2008
Logitech

Eikös tuolloin vuonna 2012 joku ajanjakso vaihdu. Se tais olla että Kalat vaihtuu Vesimieheen vai oliko se just toisin päin. Näin muistelisin, kun katoin kauan sitten sen ”Zeitgeist” dokumentin ( Kannattaa muuten katsoo se! ), niin siinä oli jotain tohon liittyvää.

Ite en oo mitään unia nähny, enkä myöskään ufoja.
Kummituksen kylläkin.. o_O

19 07 2008
Haukka

Minusta tuo mayojen laskema maailmanlopun tuleminen ja uuden ajan alkaminen on täyttä hölynpölyä. Maailman loppua on ennustettu tulevaksi jo tuhansia vuosia ja aina välillä on erikoisia vuosia ja päivämääriä, joille ennustukset kasautuvat (esim. vuosi 2000, vuodet ja päivät joissa toistuvat 666…).

Jos todella luotatte mayojen tietämykseen, niin olisitteko antaneet muinaisten mayojen (mayakansoja elää muuten yhä…) hoitaa esim. syöpänne, jos sellaiseen olisitte sattuneet sairastumaan? Kouluttaisitteko/kasvattaisitteko itsenne/lapsenne mayojen parissa (mainitsen ohimennen, että mayat uhrasivat ihmisiä)? Oliko heidän tietämyksensä oikeastaan mitään nykyihmisen tietoon verrattuna? Minusta ei, mutta kyllä he melko edistyneitä omana aikanaan olivat.

Jotakin vuonna 2012 kuitenkin tapahtuu, jotain suurtakin. Maapallolla tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa ja aina kun katsoo edellistä vuotta, voi siitä tunnistaa jonkin suuremman tapahtuman, kuten sodan alkamisen, uuden keksinnön, katastrofin…

Joku kuitenkin pian väittää, että aurinkokunta joutuu vuonna 2012 outoon paikkaan linnunradassa tai planeetat muodostavat suoran linjan. Entä sitten? Planeetat eivät muodosta mitään kosmista sädeasetta joutuessaan suoraan linjaan eikä mikään linnunradan kiekon toiselle puolelle (”alapuolelle”) siirtyminen ole mikään outo juttu, sama kuin väittäisit kuolevasti jos ylität päiväntasaajan. Eivät nuo väittämät ole edes välttämättä tosia mutta niitä levitellään kuitenkin.

PS: Ajan kuluminen on muuten melko subjektiivista. Joinakin hetkinä se tuntuu (huom: TUNTUU) kuluvan hitaammin ja joskus nopeammin. Aika voi kenties tuntua kuluvan hitaammin iän karttuessa, mutta mikään ei viittaa siihen että kyseessä olisi jokin muu kuin psykologinen ilmiö.

19 07 2008
Haukka

Pieni korjaus edelliseen: ”Aika voi kenties tuntua kuluvan nopeammin iän karttuessa, mutta mikään ei viittaa siihen että kyseessä olisi jokin muu kuin psykologinen ilmiö.”

Siis nopeammin kuten väitit, ei hitaammin.

19 07 2008
Tarjuccia

Olen kerran nähnyt todella omituista unta. Kirjoitin unen näkemisen jälkeen ylös ja kun kerran tuli puhe unista, kaivoin sen koneelta esiin. Tässä uneni huhtikuulta 2005:

”Muistan unesta pojan, joka oli tuttavani, mutta en tunnistanut hänen kasvojaan. Tiesin vain tuntevani hänet. Poika oli yhtä nuori kuin minä. Hän sanoi kertovansa minulle salaisuuden. Poika kertoi, että hän ei ole oikeasti ihminen. Ihmettelin mistä hän puhuu ja hän sanoi näyttävänsä minulle. Hän otti minua kädestä kiinni ja lensimme pimeään kuusimetsään, joka taittui kaltevaksi alamäeksi isolle syvänteen reunalle saakka. Syvännettä ympäröivät kallioseinämät joka puolelta, muutamassa kohdassa oli isoja kallionkielekkeitäkin. Huomasin että päälläni oli samat vaatteet, joissa olin mennyt nukkumaan illalla, harmaat pyjamahousut ja valkoinen t-paita. Mietin vilustuvani siellä öisessä pimeässä metsässä. Poika sanoi minulle, että minun pitää pysyä piilossa puiden takana, mutta pitää siitä huolimatta silmät auki ja katsoa mitä syvänteellä pian tapahtuisi. Ensin kaukana toisella puolella rotkoa nuori tyttö ja vanha mies tappelivat fyysisesti. He muuttivat muotojaan jatkuvasti, ja ainoa muoto jonka selvästi muistan, oli se kun tämä vanha mies muutti itsensä jättiläismäiseksi krokotiiliksi lähellä kallionkielekettä. Siinä vaiheessa tyttö muuttui isoksi kotkaksi ja lensi krokotiilin hampaista pois ja pudotti krokotiilin rotkoon. Tämä taistelu ei sinänsä ollut vakava, sillä he vain halusivat todistaa toisillensa paremmuuden, ja näin ollen tyttö voitti.

Samassa metsässä kulki pieni polku, jota lähdimme kulkemaan. Polun päässä oli harjakatollinen istumapaikka. Polku muistaakseni jatkui vielä tämän istumapaikan jälkeen. Paikalla oli pojan ja itseni lisäksi muuan tyttö, joka oli myös tuttavani, mutta en tiedä siitä huolimatta kuka hän oli. Poika kertoi että tyttö on hänen kaltaisensa, muuntautumiskykyinen, ei oikeasti ihminen. Heidän katseessaan oli jotain kummaa, silmät jollain tavalla hehkuivat ja he hymyilivät silmillään, koska tiesivät kertovansa minulle suurta salaisuutta. Tyttö istuutui penkille katoksen oikealle puolelle ja minä istuin hänen viereensä vasemmalle puolelle, mutta olimme siitä huolimatta kasvotusten. Tyttö sanoi, että vaikka he kertoivat minulle salaisuutensa, heidän pitää pyyhkiä minun muistini, jotta en kertoisi kenellekään siitä eteenpäin. Kysyin häneltä sattuuko muistin pyyhkiminen ja hän vastasi, että se tuntuu jännältä, mutta ei satu. Mietin ennen h-hetkeä, että ”minun on pakko muistaa tämä kaikki, minun on pakko muistaa” ja sitten tyttö aloitti muistini tyhjentämisen illan tapahtumista. Hän jollain tavalla keskitti energiansa minuun ja se tunne mikä oli pääni sisällä oli aivan uskomaton! Aivan kuin oikeasti joku olisi yrittänyt pyyhkiä muistiani. En osaa sanoin kuvailla sitä, oliko se raskasta vai kevyttä, oliko siinä jotain magnetismia vai ei, mutta se tuntui aivan äärettömän oudolta. Muistin tyhjentämisen prosessi ei kestänyt kauaa ja mietin koko ajan ”minun on pakko muistaa, minun on pakko muistaa” ja yhtäkkiä huomasin miettiväni ”mitä minun piti muistaa? mitä minun piti muistaa?”. Pinnistin silmät kiinni muistiani ja yhtäkkiä muistin kaiken mitä illan aikana oli tapahtunut. Kerroin tytölle tapahtumista ja hän sanoi, että on erittäin epätodennäköistä ja harvinaista, että muistaminen onnistuu vielä muistijälkien pyyhkimisen jälkeen, ja että muistikalvojen tiedon poistamisessa on ollut jotain ongelmia. En todellakaan tiedä, onko ihmisellä muistikalvoja, mutta tytön mukaan tietyn muiston poistaminen onnistuu tiettyjä muistikalvoja tyhjentämällä. Siihen uni päättyy.”

19 07 2008
Lizard

Vielä tuosta vuodesta vuodesta 2012….

Mayat todella olivat valovuosia tietämyksessään edellä esim. euroopan kansoja. Vielä kun muualla maailmassa kuviteltiin maan olevan litteä, niin etelä-amerikan intiaaniheimoilla oli koko planetaarinen systeemimme tarkoin kartoitettuna. He tiesivät maapallon kiertävän aurinkoa, ja tiesivät planeettojen määrän ja järjestyksen aurinkokunnassamme. Miten he siihen pystyivät, onkin jo toinen kysymys…

Ja mayat nyt eivät todellakaan ole se ainut taho, joka on ennustanut vuoden 2012 olevan viimeinen. Sumerien kirjoituksissa se on mainittu myös kaiken loppuna, ja sama vuosiluku toistuu useissa ennustuksissa ja kirjoituksissa, mm. Kiinassa.

Usassa kehitetty tietokoneohjelma, joka tekee ennusteita maailman tilasta perustuen laskelmiin mm. talouden suhdannevaihtelujen ja ilmastokartoitusten perusteella, on antanut vieläkin tarkemman päivämäärän suurelle katastrofille: 21.12.2012.
Sama ohjelma on tähän mennessä onnistunut ennustamaan oikein esim. Aasian Tsunamin, useita maanjäristyksiä jne jne.

2012 ei välttämättä ole maailmanloppu, mutta on arveltu jopa 90% maailman väestöstä tuhoutuvan. Saa nähdä.

Ja minä en henkilökohtaisesti väitä näitä asioita todeksi, enkä edes väitä niihin itse uskovani. Mutta nämä ovat siis TEORIOITA, joita nyt viime vuosina on esitetty….

19 07 2008
Tonza

on totta että maaailmanloppumissa ollaan ennenkin oltu väärässä, mutta mayojen kalenteri ei ole ainoa lähde, joka kertoo maailman loppuvan 2012.

19 07 2008
Haukka

”Mayat todella olivat valovuosia tietämyksessään edellä esim. euroopan kansoja. Vielä kun muualla maailmassa kuviteltiin maan olevan litteä, niin etelä-amerikan intiaaniheimoilla oli koko planetaarinen systeemimme tarkoin kartoitettuna. He tiesivät maapallon kiertävän aurinkoa, ja tiesivät planeettojen määrän ja järjestyksen aurinkokunnassamme. Miten he siihen pystyivät, onkin jo toinen kysymys…”

Kyllä Euroopassakin jotkin tähtitaivasta tutkineet tiesivät maan olevan pallon muotoinen ja kiertävän Aurinkoa. Tätä ei vain saanut julkisuudessa mainita kirkon painostuksen takia. Itseasiassa taisi olla niin että jo osa antiikinajan filosofeista/tiedemiehistä tiesi maapallon muodon ja sijainnin aurinkokunnassa mutta geosentrinen maailmankuva vei tästä voiton ties mistä syistä.

Mikä muuten on planeettojen määrä johon viittasit? Planeetan käsitteen kun on huomattu olevan vaikea määritellä ja siksi Plutoa ei lasketakaan enää planeetaksi. Mayoilla tekninen kehitys oli jäljessä Eurooppaa, vaikka tähtitiedettä he ehkä tunsivatkin enemmän, he eivät esim. juurikaan käyttäneet metalleja tai edes pyörää hyväkseen eivätkä tainneet purjehtia Atlantin yli kuten Eurooppalaiset.

”Usassa kehitetty tietokoneohjelma, joka tekee ennusteita maailman tilasta perustuen laskelmiin mm. talouden suhdannevaihtelujen ja ilmastokartoitusten perusteella, on antanut vieläkin tarkemman päivämäärän suurelle katastrofille: 21.12.2012.
Sama ohjelma on tähän mennessä onnistunut ennustamaan oikein esim. Aasian Tsunamin, useita maanjäristyksiä jne jne.”

Ja ennen vuotta 2000 oltiin lähes varmoja siitä, että Y2K virus tulee ja tuhoaa kaikki maapallon elektroniset laitteet (niin ei tietenkään käynyt). Uskon kyllä, että säätilat voidaan ennustaa, koska niitä voidaan valvoa jatkuvasti mutta maanjäristysten ennustaminen on hyvin hankalaa, koska ei nähdä mitä siellä maan alla tapahtuu. Tietokoneella siis tuskin voi ennustaa järistyksen tuloa jollei siihen ole syötetty valtavia määriä tietoa oletetusta järistysalueesta.

Miten siis tietokoneohjelman avulla tiettyyn päivämäärään voidaan liittää jokin katastrofaalinen tapahtuma tietämättä tarkasti edes mikä ko. tapahtuma on? Minusta se kuullostaa humpuukilta.

19 07 2008
Jugger

Täytyy myöntää että tämä 2012 ja nämä tekstit tuovat mieleen leffan The Day The Earth Stood Still alkuperäinen versio on vuodelta 1951 ja nyt on tulossa remake 2008 vuonna jonka pääosassa nähdään Keanu Reeves. Katsokaa vaikka ihan mielenkiinnosta tämä traileri http://www.youtube.com/watch?v=Guz7rvV3IYY ja 1951 kun alkuperäinen versio tuli elokuva oli hyvin ajankohtainen liittyen sen ajan tapahtumiin.

19 07 2008
Eric

Näissä oudoissa, ”selittämättömissä” ja muissa ”yliluonnollisissa” kokemuksissa keskeisessä roolissa kulkee perus tallaajan tietämättömyys sekä lapsenomainen halu luulla johonkin yliluonnolliseen. Tietämättömyydestä kehittyy kummallisia uskomuksia ja luuloja, helppoja ratkaisuja asioihin perehtymättömille ihmisille.
Tässä näin kiteytettynä UFO-havainnot sekä kaikki muu yliluonnollinen.

19 07 2008
julle

Larry King Livessä oli juttua siitä kuinka on ollut tapauksia, joissa ufot ovat sabotoineet ydinkärkiä. Jos tässä syttyy ydinsota niin voi hyvinkin olla, että ufot tulee mitätöimään nämä joukkotuho aseet. Eli en tosiaan usko siihen, että jos lentävät lautaset sisältävät ulkopuolisia olentoja, ne olisivat pahan tahtoisia. Taitavat pikemminkin auttaa meitä tulevien kattastrofien kanssa.
Linkkiä videoon: http://www.youtube.com/watch?v=RwiOHRRbNl0&eurl

19 07 2008
Sebastian

”Minua ärsyttää tuo asenne että ihmiset saisivat kärsiä valinnoistaan.”

Korjataan sen verran, etten tarkoittanut/ajatellut valtaväestöä.

19 07 2008
elinax

Tjaah, mä mihinkään maijojen ennustuksiin usko. En sen puoleen usko alieneihinkaan. Mutta jos järjellä saa ajatella, niin varmaan jo vuoden 2012 (oho vain neljä vuotta kunnes) tietämillä tiedetään, onko ilmastonmuutoksen saralla jo ylitetty se piste, mistä ei ole paluuta…

20 07 2008
Ruby

Sitten on tietenkin jääräpäinen, lapsenomainen halu olla uskomatta mihinkään yliluonnolliseen.

20 07 2008
SiiSeLiX

Kuka uskoo tosissaan että jotkut ajat sitten pusikossa elelleet hipit tietäis jtn… Mää voin yhtähyvin ilmottaa että ufot hyökkää huomenna ja tuhoo kaiken…

20 07 2008
elinax

Niin, mä en tiedä miten ne Mayat on ennustuksensa tehneet. Kyllä mä uskon periaatteessa yksilön näkemiin merkityksellisiin uniin, ei sillä, mutta jokin kollektiivinen uskomus jostain tietystä päivämäärästä niin hmm… Yksilön merkitykselliset unet ovat toisaalta niin moniselitteisiä, että ei niitäkään voi apriori suoranaisesti yksi yhteen tulkita että ”näin käy”, kuin vasta ”jälkikäteen” ihmetellä ;)…

20 07 2008
wildchild

mielenkiinnolla odotan mitä sitten 2012. vuonna tapahtuu. Ite nään usein sellasii unii mitä ei pysty ees selittämää, en oikee tajuu mist ne johtuu..

20 07 2008
ricu

kukaan ei ole täydellinen, kaikki tekevät virheitä joka tarkoittanee sitä että mayat ynnä muut voivat olla väärässsssssä. Ja jos se loppu tulee neljän vuoden päästä niin ei sitä neljää vuotta varmaan kannata tämän asian ajattelussa käyttää. tulloo jos tulloo, kiitos

-Ricu

21 07 2008
JambaB

No 21.12.2012 klo 11:11 tai 11:13(eri observatorien tiedot) aurinkokuntamme ainakin ylittaa linnunradan keskipisteen. Tuleeko silloin mailmanloppu… en usko mutta elamme silti ainutlaatuisia hetkia. 2012 ei valttamatta ole kirous vaan siunaus.

21 07 2008
jeppe

Ilmastonmuutosta ei pystytä enään väistämään se tulee ja se on fakta. vaikka kaikki päästöt vedetään nollille siis ihan kaikki, siltikään sitä ei voida estää. ehkä 15v. sitten jos oltaisiin se tehty ni sitten ehkä olisi mahdollisuus estää se tulemasta. mut tää nibiru ”planet-x” 4v. päästä? hmm, miksei siitä sitten julkisteta kunnon faktaa? mut tähän loppuun voin vain sanoa että ”odotetaan mitä aika tuo tullessaan”

21 07 2008
jeppe

nostradamus ennusti tämän myös: Century II, Quatrain 62
Mabus then will soon die, there will come
Of people and beasts a horrible rout:
Then suddenly one will see vengeance,
Hundred, hand, thirst, hunger when the comet will run.

ja WTC: ”In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb”,
The third big war will begin when the big city is burning”

– Nostradamus 1654 <— ja tämä on fakta.

Toinen versio ennustuksesta WTC:

In the year of the new century and nine months,
from the sky will come a great king of terror…
the sky will burn at forty-ive degree.
fire approaches the great new city…

In the city of york there will be a great collapse,
2 twin brothers torn apart by chaos
while the fortress falls the great leader will succumb
third big war will begin when the city is burning.

following conclusions :

–2001 is the first year of the new century and this is the 9th month.

–New York is located at the 41st degree Latitude.

–Nostradamus also said that this would be the third World War.

21 07 2008
ihme.

joo, toi 2012 vuos on kyllä kohuttu…Toivottavasti maailma ei lopu ; <
nooh..

21 07 2008
jeppis

Lueskelin tossa äskettäin juttua ”Operaatio ET -väärä liputus käyntiin Elokuussa
27 06 2007”
mitäs jos kyseinen äijä erehtyki vaan vuodesta? 😀
ku 1. vaiheessa mainittiin et tulee paljon ilmotuksii tunnistamattomist kohteist jne. et saadaan ihmisten mieliin kuvaa et ”mitä on tekeillä?”, vaihe kestää pari viikkoa jonka jölkeen siirrytän vaihe 2:een jolloin voidaan varautua pilalle menneisiin tv ohjelmiin ja kadonneisiin viestehin ja sitä rataa.
viime aikoinahan on tullut lukuisasti ilmotuksia ufoista sun muista, ja radio novalla on ainaki laitteet ryppyilly ja lähettämäni tekstiviestit päätyivät monelle eri henkilölle yhden sijaan… 😀

21 07 2008
SiiSeLiX

Ja ketään ei kiinnosta lukee teijän copypasteja jstain humpuukisivustoilta…

21 07 2008
Kalastaja

Täytyy kertoo eilisestä oudosta tapahtumasta!! Oltiin tulossa muijan kanssa kalareissusta noin23.00 viime yönä ja päätettiin jäädä lähisaareen yöksi.
Saari on tosi pieni kooltaan semmonen pieni kalliosaari ja pari puuta ja pensasta. pistettiin teltta kasaan ja aiottiin ruveta nukkumaan. vähän tämän jälkeen kuulin raskaita askelia aivan teltan vierestä ja avovaimoni myös!! Repäisin kerralla teltan oven auki ja syöksyin ulos mutta ei ketään missään!!! tutkin saaren läpi moneen kertaan ja sielä ei piiloon pääse mihinkään!!
Muija oli aivan kauhuissaan ja ei suostunut jäämään ja totta puhuen ei itseenikään paljon huvittanut sen jälkeen! kamat veneeseen ja kotia kohti ja kun olimme noin 200-300 metrin päässä niin saaren rannassa missä veneemme hetki sitten oli ollut seisoi,en tiädä mikä mutta ihmisen hahmoinen se oli.
Olen ikäni liikkunut luonnossa enkä pimeää pelkää mutta voin sanoo että eilen olin helvetin ihmeissäni ja muijani myös!!!
Täytyy tehdä uus reissu kameran kanssa. aika wtf olo vieläkin..

21 07 2008
Anima Damnata

Wespan teksti sisältää Käsittämättömän määrän kielioppivirheitä, jotka auttamatta laskevat sivuston uskottavuutta.

21 07 2008
Wespa

Valitettavasti ei ole vieläkään uuteen kotiin tullut laajakaistaa (perhanan Sonera), jonka takia piti kirjoittaa teksti kiireessä vanhempien koneella. Pahoittelen kielioppivirheistä, niistä voi toki huomautella tarkemmin, niin korjaan ne parhaani mukaan. Suosittelenkin jatkossa suoraan kertomaan kielioppivirheet, joka helpottaa virheiden korjauksessa. 😉

Pahoittelen myös ”puutteellista” äidinkielentaitoani. No one is perfect.

21 07 2008
Sniper

Mä uskon eniten tuohon : ”Planeettamme on nyt siirtymässä kohti “uutta aikaa” jonka alku on mayojen mukaan just tuo 2012. Se ei siis ole mikään maailmanloppu, vaan uuden henkisemmän ajan alku. No onhan se siis tavallaan yhden ajan loppu..mutta ei siis mitään tyyliin maapallo räjähtää. Eli kun tähän asti ollaan oltu hyvin materiakeskeisiä ja sotaisia niin tuo uusi aika tulee tullessaan henkisyyden ja sitä kautta rakkauden myös muita ihmisiä ja planeettaa kohtaan kun aletaan viimeinkin tajuta että me kaikki olemme kuitenkin sidoksissa toisiimme.

Ja kuten monet ovat jo huomanneet ihmiset alkavat yhä enemmän kiinnostua kaikesta rajatiedosta koska porukka henkistyy planeetan värähtelytason nousun takia. Koko meidän aurinkokunta siirtyy lähemmäs galaksin keskustaa joka vaikuttaa meidän aurinkoon ja auringon kautta maapalloon ja meihin.

Tähän liittyy myös kaikki nämä maanjäristykset sun muut ilmiöt jotka ovat planeetan puhdistumista vanhoista energioista. Maapallolla käy tavallaan omaa flunssaansa jossa hän kärsii “kuumeesta ja aivastelee” kunnes vanhat energiat on puhdistettu. Ja samalla me ihmiset käymme läpi omia puhdistusoireitamme. Melkein joka toisella on nykyään masennusta ja muita oireita mitkä liittyy vanhoista energioista puhdistumiseen.

Eli älkää ihmiset pelätkö. Parempaan ollaan menossa, kasvukipujen kautta tosin. ”

MUTTA eniten uskon siihen ettei kukaan voi tietää milloin se tulee ei yhtään kukaan.

22 07 2008
ninjani

Outojen kokemusten aalto! Hieno homma! Päivä ennen kun tämä oli tullut näin tunnistamattoman lentävän esineen

22 07 2008
Jaarno

Nostradamus on kyllä melkeinpä vakuuttanut minut ”taidoistaan.” Uskon että jokin suuri sota syttyy lähiaikoina. Luultavasti terroristeja vastaan. Ja voi päättyä juuri 21.12.2012 pahalla tavalla. Nostradamushan sanoi: ”The third big war will begin when the big city is burning.” Eli kun terroristit tekevät kunnon iskun New Yorkiin. Ja seuraamukset voivat olla hyvinkin kohtalokkaita isolle osalle maapallon ihmisistä.

En tiedä sitten nuista ajan pysähtymisistä yms. N. 4,5 vuoden päästähän se nähdään mitä tapahtuu.

23 07 2008
No-Face

2012 Alienit sieppaa mut ja saan niiltä superhabat ja tuhoan maailman 🙂 Odottakaahan vain, pelottaako?

28 07 2008
Ennustaja?

Vai onko se ”suuri palava kaupunki” jo Peking olympialaisten aikaan???

30 07 2008
Perehtynyt

Tuo ”uusi aika ei todellakaan” ole hienoa henkistymisen riemujuhlaa vaan uusi maailmanlaajuinen saatananpalvojien diktatuuri. Vertaa natsit tai fasistit. Jostain kumman syystä hörhöt ovat saaneet päähänsä että tämä meno muuttuu jollain yliluonnollisella konstilla paremmaksi. Jos noita eri profetioita haluaa tulkita oikein, ei niistä saa millään positiivista kuvaa, vaan päinvastoin jonkun lahtausoperaatinon hitlerin tyyliin. Voi olla että tämän jälkeen ihmiskunta jatkaa eloaan pienemmällä porukalla, kuten Raamatussakin todetaan.

3 08 2008
Sad

Henk. koht. en ole koskaan ollut mikään numeroihin tuijottelija, ja vaikka nostankin hattua mayojen viisaudelle, olen hieman skeptinen ajatellen vuotta 2012. En sulje kuitenkaan mahdollisuutta, että jotain voisi tapahtua, pois, vaan odotan mielenkiinnolla tulevaa. Kuten todettua, vuodesta on ennustuksia monelta taholta. ^^

31 08 2008
Wolland

Tuosta ajan nopeutumisesta. En nyt ole varma mitä asiasta ilmaissut tarkoitti alkujaan. Mutta vähän turhan egosentriseksi tutkimiseksi ainakin, vastanneilla tuntuu menneen. ”aika kyllä tuntuu menevän nykyisin nopeampaa, kesäpäivät ovat nopeampia”. Tuon tyyliset vastaukset lähinnä kuvastavat, kyllä juurikin tätä ajan nopeutumista, mikä ei siis tarkoita sitä että kellon viisarit liikkuisivat nopeampaa, vaan oravan pyörä rullaa päiväpäivältä lujempaa. Mielestäni kannattaisi miettiä esimerkiksi sitä että kesti lähes 8000 vuotta neoliittisestä vallankumouksesta, siihen että syntyi jokin tunnetussa maailmassamme suhteellisen laaja valtakunta, vrt. Rooma. Vaikka isoja yhteisöjä onkin ollut mutta ei mitään yhtä laajaa, vaikka tässä tietenkin saattaa olla suppeata eurooppalaista näkökulmaa ja unohtua joku paljon isompikin kulttuurin, kehityksen, rahan, rakkauden, vihan, tuhon, kehityksen ja kaatumisen yhteiskunta. Palatakseen takaisin aiheeseen, verratkaa tätä näkökulmaa esimerkiksi, siihen että käsityksemme maapallosta aurinkokunnastamme ja ympärillä olevasta, on kehittynyt viimeisen 500 vuoden sisällä räjähdysmäisiin asteisiin(ja sitten kun miettii kuinka vähän loppujen lopuksi tiedetään). Tietenkin aika eriävät esimerkit, mutta tarkoitin vain että, koko ajan keksitään ja kehitetään nopeampaa, jopa niin nopeata, että emme enää itse pysy perässä. Olemme kehittäneet ns. järkeä, vaikka kyse on vain matemaattisesta nanotietotaidosta. Ilman oikeata käsitystä, tietoa saati laajempaa ymmärrystä. Kehitetään asioita kokoajan nopeampaa ja enemmän mikä on johtanut jo nyt siihen ettemme ole tajunneet tekemisiämme. Eli siis itse aika ei nopeudu, me vain olemme vallanneet tällä hetkellä käytössämme olevan alueen aikalailla kokonaan, hypänneet kokonaan poissa omasta egologisesta lokerosta, ja muokanneet koko egolokisen ymmärtämämme ja tuntemamme maailman itsellemme sillä hetkellä sopivaksi ja samalla nopeuttaneet aikaa, vaikka emme viisareita. Eli yrittäneet päästä jumalan asemaan. Ja koska tämä kehitys on nopeuttanut kaikkea tapahtuvaa(vtr.esimerkiksi geenimanipulaatio joka mahdollistaa nopeamman ja isomman esimekriksi tomaatti sadon saamisen), tuntuu se myös meillä subjektiivisesti. Se näkyy niinkin pienessä asiassa, kuin esimerkiksi, kauppareissussa autolla. Ajatellen että ajamme kauppaan ehkä jopa 100kilometriä tunnissa jossain vaiheessa, emmekä tosiaan ymmärrä edes tätä vauhtia kunnolla, vaikka ei ole kuin noin tuplasti enemmän mitä on mahdollista meidän itsemme hetkellisesti liikkua, omalla fyysisellä ruummiillamme. Verraten tätä kaikkea mikä tapahtuu noin 20-60minuutissa, ostetaan kanan siipiä riisiä ja vaikkapa flora kevyt ja paksumpi kastiketta. Mitä olisimme joutuneet tekemään, ajatellen Suomea, vaikka onkin nuori kulttuuri, ja melkeinpä uusimpia asutettuja alueita. Olisimme vielä 300 vuotta sitten saaneet hakea kanan kanalasta, tai vaihtoehtosesti käyty metsästämässä metso tai jokin vastaava lintu, suolistettu, haettu potut tai mahdollisesti lantut kasvimaalta valmistanut ne avotulen päällä ja koko tähän hommaan olisi mennyt aikalailla päivä, tietenkään silloin ei ole ihan näin typerästi toimittu, vaan organisoitu paremmin että voi tehdä muutakin.
Mutta tarkoituksena tässä esimerkissä oli se että asiat mitkä ennen ovat vieneet hirveästi aikaa vievät nykysin niin paljon vähemmän aikaa, että meidän fyysinen eikä psyykkinen kehitys ei pysy mukana. Jauhamme turhuutta masennumme yms, koska ehkä tunnemme olomme jotenkin turhaksi, istumme näyttöpäätteen edessä lueskellen ja kirjoitellen, ehkä joku jopa pelaa hieman pelejä. Voi käydä ulkonakin, mutta kuitenkin meillä on aikaa käytettävissä. verrattuna aikaisempaan enemmän, mutta silti niin paljon vähemmän. Koska olemme löytäneet tämän ihanan kulutusyhteiskunnan, joka on tuonut uutta potkua, ja koska enää ei ole tarvinnut, ennen luonnollisen ympäristön takia olleiden uhkien ja vaarojen ja saavutusten kanssa jäädä taistelemaan. Mutta nykyisin olemme lähinnä vain toinen toistamme vastassa, enää ei ole tarvinut suojautua luonnolta vaan toistemme ahneudelta. Meillä on jäljellä vielä nämä vaistot että täytyy päästä mahdollisimman suotuisaan tilaan itsemme kannalta. Emmekä kykene ymmärtämään tätä tilaa missä oikeasti olemme, koska meidän kehitys ymmärtää asiat väärin. Elämme vieläkin eläimen vaistoilla, vaikka meillä olisi ollut jo pitemmän aikaa mahdollisuus irtautua kokonaan tälläisestä. Mutta ehkä fysiikka ei kestä.

Mutta nyt meni epäselkeäksi jauhannaksi, en siis usko että vuosi 2012 on mitenkään ihmeellinen. Esimerkiksi tuo tietokoneen laskelma on suhteellisen typerä, ajatellen sitä että ennen tämän tietokoneen ennustusta, on vuotta 2012 pidetty tuhon vuotena, ja koska tämä tietokone laskee nykyiseen tietoon perustuvia asioita, ei se mielestäni ole hirveän ihmeellistä että vuosi 2012 olisi myöskin tietokoneen mielestä mahdollinen suurien tapahtumien summa. Ja mitä tulee tuohon tarkkaan päivämäärään, laskutoimitus ei ole hankala tehdä kun tiedetään vaan miten lasketaan, mutta onko laskutapa millään tavalla oikea, onkin sitten hankalempi todistaa tai kyseenalaistaa, kummin sitten haluaakaan.

Mutta totuushan nyt vain on se että meidän elintila ja tällä hetkellä välttämättömät energian lähteet ovat loppumassa ja meillä tulee eteemme hirvittäviä muutoksia, koska koko nyt ymmärtämämme kulttuuri ja yhteiskunta rakenteeltaan tulee muuttumaan täysin ehkä jo ihan 10vuoden sisällä. Vaitsi jos jotenkin onnistumme kehittämään uuden energialähteen ja saamme maan päälle uuden hitlerin, meillä ehkä on mahdollista pitkittää tulevaa hieman ja yrittää tällä kertaa ennakoida paremmin.
Suomi tällä hetkellä pysyisi pystyssä allevuoden, ilman öljyä, vrt valtion varastot.

7 09 2008
joonaspoonasx

Tuntuu, että aika menee paljon nopeammin kuin ennen? Viikot vain lipuvat ohi.

”Suomi tällä hetkellä pysyisi pystyssä allevuoden, ilman öljyä, vrt valtion varastot.”

Kyllä suomi pysyis pystyssä öljyn loputtuakin, uutta kehitetään kokoajan varmasti LÖYDETÄÄN ratkaisuja polttoaineen kannalta, nimenomaan juuri muutosten aika. Vanha loppuu, uutta tilalle… Tämä foorumi kyllä vähän aivopesee kun kunnolla lukee näitä juttuja 😀 (ei pahalla) ja jokaisella ihmisellä on selviinjäämisvaisto vielä tallella…? Kun luonnon varat loppuvat, palataanko takaisin aikaan ennen teknologiaa? Vuosi 2012 saattaa olla huuhaata mutta myös totta, monet luonnonmullistukset/katastrofit ovat lisääntyneet 2004 vuoden tsunamista alkaen.

Aika näyttää totuuden

27 09 2008
pauli

14.10
%d bloggers like this: