Joka neljäs tanskalainen uskoo kummituksiin

17 07 2008

Joka neljäs tanskalainen uskoo kummituksiin, kertoo vähän aikaa sitten valmistunut selvitys. Selvitykseen osallistui 1020 iältään 18-75-vuotiasta ja sen mukaan 15 prosentilla tanskalaisista on omakohtaisia kummituskokemuksia.

Yleensä luonnollisille tapahtumille annetaan yliluonnollinen tai uskonnollinen selitys. Kummituksiin uskominen on usein yhteydessä siihen, mitä ajattelemme tapahtuvan kuoleman jälkeen. Siinä mielessä ihmiset ovat uskonnollisia, kertoo Tim Jensen, apulaisprofessori Tanskan yliopistosta.

Piispa Kjeld Holmin mielestä taas uskonnolla ja kummituksilla ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Lähde: iltasanomat.fi

Mainokset

Toiminnot

Information

5 responses

17 07 2008
Pikku Alien

jahas jahas muuten tosta tuli mieleen yks juttu savonsanomissa sellanen päivän kysely kysymys oli oletteko nähneet ufoja ja enemmistö oli

17 07 2008
gh0stb0y

Viisaita nuo Tanskalaiset 🙂

17 07 2008
Haukka

Minusta uskonnolla ja taikauskolla ei ole mitään muuta eroa, kuin että uskonto käsittää useita taikauskoisia käsityksiä jotka on liitetty yhteen enemmän tai vähemmän typeriksi kokonaisuuksiksi. Monet yliluonnollisina pidetyt ilmiöt taas luokittelisin taikauskoon, mm. kummitukset.

Nämä kyselyt eivät muuten todista kummituksia ja kummittelua suuntaan taikka toiseen. Se taas johtuu yksinkertaisesti siitä, että totuus ei ole demokratia. Aikoinaan lähes kaikki uskoivat maapallon olevan litteä ja/tai lepäävän kosmisen kilpikonnan kilven päällä ja jos purjehti liian kauas merelle niin putosi maaliman laidan yli hirviöiden kitaan, mikä oli tietysti aivan väärä käsitys. Eli yleinen uskomus ei ole aina totta, vaikka sillä olisi 100% kannatus.

19 07 2008
korvapuikko

Haukka, nyt kyllä puhuit asiaa olen täysin samaa mieltä

21 07 2008
Suomalaiset uskovat kummituksiin « paranormaaliblogi.net

[…] uskovat kummituksiin 21 07 2008 Jonkin aikaa sitten kerroimme, että joka neljäs tanskalainen uskoo kummituksiin, mutta kummituksiin uskotaan vahvasti myös […]
%d bloggers like this: