Outo Valoilmiö Tampereella

7 07 2008

Suomessa on ilmeisesti menossa ufoaalto ja tällä kertaa outoja tapahtuu Tampereella.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä joskus kahden ja kolmen välillä näkyi Tampereen taivaalla outo valoilmiö, josta kertoi Kalevi Tasanen. Kalevi huomasi vaimonsa kanssa oudon sauvamaisen valon katsellessaan kaukoputkella taivaalle. Kohde koostui useista pienemmistä valoista ja se kiersi myötäpäivään pysyen samalla paikallaan taivaalla. Kohde näytti myös muuttavan muotoaan.

Kohde oli sen verran kaukana, että Kalevi ei saanut siitä kunnollista kuvaa ja tämän takia soittikin aamulehteen, että joku voisi mennä kuvaamaan kunnon kalustolla, mutta aamulehti ei vielä tuossa vaiheessa reagoinut soittoon.

Ilmiötä on yritetty selvittää mm. armeijan ilmavalvonnasta ja Pirkkalan lentoasemalta, mutta minkäänlaista selitystä ei ole vielä saatu.

Tampereen Ursan varapuheenjohtaja Kari A. Kuure ei osannut selittää ilmiöitä Tasasen kuvauksen perusteella.

Ei kuulosta miltään tunnetulta avaruusalukselta tai taivaankappaleelta, Kuure kommentoi.

Lähteet: aamulehti.fi ja masinistit.com -foorumi, jossa ilmiön nähnyt henkilö kertoo lisää asiasta.

Kiitokset vinkistä Hannulle.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

15 responses

7 07 2008
hannu

Parhaimmat luonnolliset arvaukset on Jupiter joka näkyi 23.6 ja 5.7. Toisaalta saattoi olla satelliittikin.

Lentokone se tuskin oli (?) ja armeijankin yölentoharjoitukset päättyy kai 23 aikaan viimeistään Pirkkalassa melun takia.

Saas nährä tuleeko uusia silminnäkijöitä tai peräti kuvaa kohteesta.

7 07 2008
meiizi

Todennäköisesti se oli Jupiter..

http://www.suomenufotutkijat.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=952&sid=dfead4b6fc49d27482b95dfb21b99bdb

Tuon mukaan ajat täsmäävät..

8 07 2008
ghostjape

uskon meiizin vastaukseen. On mahdollista että se oli jupiter

8 07 2008
gh0stb0y

Todisteita miksi se ei olisi jupiter:

1, Voiko jupiter liikkua niin että ihmisen silmä sen havaitsee?
2, Jupiter ei näytä savulta!
3, Jupiterista ei lähde valoilmiöitä!

8 07 2008
Wespa

Omasta mielestäni Jupiterin voi hyvin sulkea pois kun vähänkään lukee havainnoitsijan kuvausta kohteesta. Myötäpäivään pyöriminen, sauvamaisuus, useat valot ym. eivät viittaa Jupiteriin, joka on staattinen kohde.

8 07 2008
Kissansilmä

Wespa menikö se mun arvaus sun blogis oikein 😀

8 07 2008
hannu

Itseasissa URSA oli saanut harhaanjohtavaa tietoa lehdeltä ja kun havainnoitsija soitti itse laitokseen, URSA tuntui olevan täysin varma että Jupiter.

Minusta URSA:lla on erikoiset selitykset ja ne tulee kuin apteekin hyllyltä.

8 07 2008
meiizi

Tuolla Suomen ufotutkijoiden foorumilla sanotaan että havaitsija itsekkin epäilee sen olleen Jupiter…

8 07 2008
ksad

Itsekin olen täällä Tampereella lähiaikoina nähnyt satunnaisia mustia objekteja taivaalla. Ne ovat olleet aina näkyvissä vain pari sekuntia, ja olen yrittänyt ottaa niistä kuvia, muttei vielä ole onnistunut. Tänne lähetän sitten jos jotain kuvia onnistuu.

9 07 2008
hannu

Ksad, laita webbikamera pälyilemään taivaalla. Liikkeentunnistusohjelmilla kamera ottaa kuvan kun jotain näkyy. Tai sitten laittaa ottamaan kuvan vaikka 1min välein..

Tuolla listaa ilmaisista motion-detection ohjelmista:

http://www.google.com/search?q=free%20webcam%20motion%20detection%20software

10 07 2008
Wautsi!

Ajoin Stellarium-softalla simulaation yötaivaasta 23.6. klo 02.22. Havaitsijan mainitsemassa suunnassa, eli lähes suoraan etelässä on mainitulla korkeudella Jupiter. Kun Jupiteria katsoo kaukoputkella, näkee sen sen ympärillä muutaman kuun. Jos havaitsijalla on ollut heikkolaatuinen kaukoputki, ei kohde todennäköisesti erotu kunnolla. Lisäksi jos havaitsija on kokematon tähtien havainnoija, ei hän välttämättä osaa yhdistää havaintoaan Jupiteriin.

Itse uskon että kyse on Jupiterista. Wespa, huonolla kaukoputkella kohde voi näkyä sauvamaisena, ja useat valot ovat Jupiterin kuita. Voin lähettää sinulle simulaatiosta otetut kuvat sähköpostitse jos haluat tarkastella niitä myös itse. Ainoa asia mikä askarruttaa on kohteen ”pyöriminen” tai ”liikkuminen”. Kuut eivät pyöri niin lujaa Jupiterin ympärillä että sen erottaisi, joten kohde näkyy kyllä staattisena.

10 07 2008
hannu

Tein jo Stellarium-ajon, kuvat tuolla 23.6 ja 5.7:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/29fqs+hande-tre-ufo-2.html

10 07 2008
Peter Coffinin UFO-Projekti Hämmästyttää | Wautsi.Com

[…] on viime aikoina keskusteltu UFOista, kuten Tampereen outo valoilmiö. Myös Suomen ufotutkijoiden verkkosivulla kuvataan muutamia havaintoja. Totta tai ei, niin ainakin […]

13 07 2008
kabanossi

eilen illalla kävi kummasti, kun grillailtiin ja juotiin olutta takapihalla.. älytöntä vauhtia lentävä esine lensi päältämme, mutta kukaan ei nähnyt siitä kuin vilauksen ja se piti vain vähän ääntä. vilaukselta näin, että kyseinen ”esine” oli tumman värinen ellei jopa ihan musta. onko muilla käynyt näin?
asun helsingissä ja kello oli n. 21.00

3 08 2008
sara

kuinka monta kaljaa joitte sitä ennen kabanossi ? :> ja jos ette montaa niin se on voinut olla vaikka pääskynen tai lepakko
%d bloggers like this: