Opas Ufobongaukseen

16 06 2008

Tämä opas on tarkoitettu avuksi ufojen bongaukseen. Ufolla tarkoitetaan yleensä tuntematonta lentävää kohdetta, mutta tässä tapauksessa perehdytään myös mahdollisien älyllisten olentojen vastaanottoon.

Perusasiat

 • Ole skeptinen
 • Ole selvinpäin (näin vältyt helpommin virhearvioinneilta)
 • Ota mukaan kaikki tarvittavat varusteet (mieluiten vähintään kamera)
 • Tee tutkimus- sekä taustatyö huolella

Valmistautuminen

 • Ota mukaan tarvittava välineistö (katso kohta ”Mukaan otettava varustus”)
 • Valitse sopiva ajankohta ja paikka
 • Voit kokeilla myös meditaatiota ja yrittää pyytää niitä tulemaan tiettynä aikana paikalle

Paikka ja aika

 • Paikka

Paikaksi kannattaa valita alue, jossa on mahdollisimman hyvä näköyhteys (ei puita lähellä jne.) taivaalle. Yleisimmät ufojenhavaintopaikat ovat syrjäseudulla, jossa voit olla yksin pienen porukan kanssa. Jos haluat saada mahdollisesti lähikontaktin, niin alueella olisi hyvä olla jokin tasainen kohta, johon alus voisi laskeutua. Jotkut sanovat myös, että ufoja voi ilmestyä veden läheisyyteen, joten oma mökki järven rannassa voi olla myös ihan hyvä ja rauhallinen havaintopaikka.

 • Aika

Paras havaintoaika on yö, mutta aamullakin voi tulla tulosta. Pidä kuitenkin mielessäsi, että yöllä tapahtuu suurin osa ufohavainnoista. Pimeää tähtitaivasta vasten on myös helppo tehdä havaintoja kohteista, joissa on valoja. Mieluiten saisi olla myös pilvetön sää.

Mukaan otettava varustus

 • Kompassi

Tällä voit tarkistaa mahdollisen kohteen tulo- ja menosuunnan myöhempää tutkimusta varten.

 • Kaukoputki tai kiikarit

Näillä voit tiirailla näkemääsi kohdetta lähempää. Saman asian ajaa myös hyvän videokameran zoomi, mutta muista, että optinen zoomi on aina digitaalista zoomia parempi. Jos löytyy ylimääräistä rahaa, niin hanki ihmeessä myös yönäkökiikarit.

 • Kamera

Videokamera tai normaali kamera. Mukana olisi hyvä olla vähintään normaali valokuvakamera, mutta suosittelen digikameraa ja videokameraa. Näillä sinun on tarkoitus tallentaa kohteesi videona tai kuvana mahdollista jatkotutkintaa varten. Aina on hyvä olla todisteita näkemästäsi. Muista säilyttää alkuperäinen nauha, muistikortti tai filmi, jossa aineisto on tallessa. Jos sinulla on enemmän rahaa tuhlattavana, niin hanki ihmeessä lämpökamera, jolla voit bongailla myös ihmissilmälle näkymättömissä olevia ufoja.

 • Taskulamppu tai laaseri

Taskulampulla tai laaserilla voit koittaa lähettää jonkinlaisia merkkejä ufolle ja katsoa reagoiko se lähetettyihin merkkeihisi. Voit mahdollisesti saada vastauksen tai alus voi lähestyä sinua. Tämä helpottaa mahdollista lähikontaktia.

 • Ääninauhuri

Tällä voit nauhoittaa mahdollisia ääniä, mutta yleensä avaruuden entiteettien ns. kehittyneemmät alukset eivät pidä ääntä. Kova ääni viittaa yleensä ihmisten tekemiin laitteisiin (lentokoneet, helikopterit ym.).

 • Geiger-mittari

Mahdollisien säteilyarvojen mittauksiin. Kannattaa käyttää vain lähikontakteissa.

 • Muistivihko ja kynä

Muistivihkoon kannattaa kirjata ylös tärkeimmät asiat, kuten kohteen muoto, tulo- ja menosuunta, nopeus, havaintoaika jne.

 • Radiopuhelimet tai kännykät

Jos teitä on useita ja olette sijoittuneet kauas toisistanne, niin radiopuhelimilla tai kännyköillä on hyvä pitää yhteyttä. Myös reitiltä eksyessänne voitte soittaa apua.

Tulosten analysointi ja todisteiden tutkiminen

Pidä mielessäsi, että tuntematon näkemäsi kohde ei välttämättä ole avaruusalus, vaan se voi olla vaikka lentokone. Tämän takia onkin tarkkaa huomioida ja kirjata ylös kohteen muoto, valojen väri, nopeus, liikkeet (siksakkia vaiko suoraan), suunta, lentokorkeus, ääni jne. Tulosten perusteella voit helposti rajata pois lentokoneen, kuumailmapallon ym. mahdollisuudet. Epäselvissä tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä meteorologeihin, ilmailuviranomaisiin ym. ja ottaa selvää oliko alueella luonnonilmiöitä, lentokoneita tai muita asioita, jotka saattavat selittää näkemäsi asiat.

Jos kohde liikkuu nopeilla liikkeillä tehden u-käännöksiä tai on koonsa puolesta todella iso, niin silloin se saattaa viitata maan ulkopuolisen rodun ohjaamaan alukseen, mutta jos se on vain valopiste taivaalla, niin se voi olla vaikkapa lentokone tai planeetta. Ole siis tarkkana ja pitäydy faktoissa.

Yleisimpiä virhearviointeja

Yleisimmät virhearvioinnit

Ylempänä tulikin mainittua joitain virhearviointeja, mutta tässä tulee lista yleisimmistä virhearvioinneista. Lentokone, kuumailmapallo, säähavaintopallo, ilmalaiva, helikopteri, planeetta, satelliitti ja meteoriitti ovat yleisimpiä kohteita, jotka tulkitaan väärin.

Yleisimpiä mahdollisten avaruusalusten muotoja

Yleisimmin havaitut avaruusalukset ovat klassisen lautasen muotoisia, mutta niitä on nähty myös sikarin muotoisia, sekä mm. kolmion muotoisia. Kannattaa pitää myös mielessä, että osa saattaa olla armeijan salaisia operaatioita.

Lähikontaktissa toimiminen

Jos alus laskeutuu läheisyyteesi ja sieltä tulee ulos olentoja, niin pyri käyttäytymään rauhallisesti ja osoita, että olet valmiina kontaktiin, mutta jos olentojen käyttäytyminen vaikuttaa vihamieliseltä, niin juokse karkuun ja osoita selvästi, että haluat olla rauhassa. Yleensä olentojen on kuitenkin raportoitu olevan rauhallisia ja hyvää tarkoittavia.

Loppusanat

Siitä vaan bongailemaan ufoja. Helpoimmalla ja halvimmalla pääsee, kun katselee satunnaisesti ulkona liikkuessaan taivaalle, jolloin kannattaa kuitenkin pitää ainakin digikamera mukana.

Tee tutkimus huolella ja ota yhteyttä tahoihin, jotka voivat kertoa oliko alueella lentokoneita, näkyikö tutkassa, oliko kyseisenä aikana luonnonilmiöitä jne. Jos päädyt todisteidesi kera tulokseen, että kyseessä on ollut maan ulkopuolisen rodun edustaja, niin otappa ihmeessä yhteyttä Parablogiin. 😉

Lähteet: Suurimmilta osin erilaisista dokumenteista ym. saatu yleistieto, sekä omat ideat.

Puuttuuko tästä oppaasta jotain? Onko tässä korjattavia asiavirheitä? Ilmoita kommenttikentässä, niin voimme korjata asian ja taata paremman tiedon lähteen tuleville käyttäjille.

Kiitokset Korvapuikolle tämän oppaan tekemisen ehdoittamisesta, sekä parista lisäyksestä.

– Wespa

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

19 responses

17 06 2008
Regendos

Kätevä artikkeli bongarille, hienoa työtä Wespa. Nyt on parablogissa kahden keskeisimmän elementin metsästysoppaat. Hienoa!

17 06 2008
Patsi

Hyvä työtä 🙂

17 06 2008
gh0stb0y

HIENOA!

17 06 2008
Ghost Hunter

Hyvää työtä Wespa!

17 06 2008
Jalka

Lisääppä tuonne myös vielä satelliitin mahdollisuus. Voi aiheuttaa aika paljon myös virhearvionteja. Toinen mikä kannattaa mainita, on säähavaintopallo.

Hyvää työtä.

17 06 2008
Maijapop

en tiiä kuuluuko tämä paranormaalien kokemusten listalle, mutta tuohon ”kutsumiseen liittyen” olin tuossa yksi päivä menossa uimaan kavereiden kanssa, ja siinä matkalla hetken verran syvennyin ja tavallaan kutsuin ja toivoin että tulkaa nyt joku ufo näkyviin kun kaverit on sellaisia skeptikkoja eikä usko noihin asioihin, niin tosiaan tampereen rauhaniemessä ilmeistyi sitten taivaalle kotilon muotoinen, pikimusta, about helikopterin kokoinen täysin äänetön ns. möhkäle joka lipui tasaisesti, nopeasti ja aivan äänettömästi ylitsemme, ja oli siis kotilon muotoinen eikä ole selitettävissä millään ihmisten tunnetuilla vempeleillä. Muutkin rannallaolijat näkivät tämän. Mutta tuo kutsuminen toimii kyllä ilmeisesti. sattumaan en henk koht usko 🙂 Kävin kyllä kaikki mahdolliset lentoharjoitukset yms läpi mielessäni mutta se oli kirjaimellisesti unidentified flying object, koska en sille mitään järkevää selitystä.

17 06 2008
Wespa

Lisäsin nyt satelliitin ja säähavaintopallonkin noihin yleisempiin virhearviointeihin.

17 06 2008
?

Onko tää joku vitsi? ”päivän piristys”? 😀

18 06 2008
farmaseutti

Oppaasta puuttuu! nykyäänhän ihmisillä on kameroita joka paikassa ja välissä. Kännyköissä ja koneissa ja digivehkeissä. Sen takia on paljon todennäköisempää kun aiemmin että joku ottaa vahingossa materiaalii ufosta, niin kuin Rodney King tapauskin tuli vahingossa videolle. Youtubesta löytyy paljon materiaalia. Esim tässäkin videossa on sekoittettu paljona materiaalia eri lähteistä ymmärtääkseni HElsingistä: http://uk.youtube.com/watch?v=AdE6kxm-fFs

19 06 2008
Buttoni

Ei niitä ufoja niin vaa nähdä, mutta hyvä opas bongaamisee ei siin mitään.

19 06 2008
Neski

Tuo on aika hieno tuo varustehomma ainakin,voisi pistaa vaikka Suomen ufotkijat keskustelupalstalle tai sitten kehittaa joku tuollainen varustus. Mutta olisi hienoa, jos voisi irkin ja irc gallerian tapaan erotella myos ufon ja avaruusoliot. Ja jos totta puhutaan, niin kai mekin taalla maan paalla ollaan niinkun avaruusolioita. 🙂

19 06 2008
Neski

Ai niin, ja sellainen lisays tuonne voisi olla, etta on myos ollut jo nakyvilla naita tammoisia ns. valopalloja ja sellaisia. Ja tuosta lahikontakti hommasta, niin varovainen, jos on avaruussateilya.

19 06 2008
naurithegreat

Tuota noin….Luuleeko joku vakavissaan että saa avaruudesta tulleet vierailijat nähdäkseen kunhan menee syrjäiselle seudulle varustelaukun kanssa?
Itse toki haluaisin kohdata muiden planeettojen asukkeja, mutten oikein usko että ”kutsuminen” saisi toivottua tulosta aikaiseksi, väittäköön Rauni-Leena Luukanen mitä tahansa!
Ja kuka ihmeessä on keksinyt tämän ”kutsumisen”? Onko mahdollisesti joku humanoidi kehoittanut tällaiseen? Ihan tosi, hei!

21 06 2008
korvapuikko

Neski kirjoitti
”Ai niin, ja sellainen lisays tuonne voisi olla, etta on myos ollut jo nakyvilla naita tammoisia ns. valopalloja ja sellaisia. Ja tuosta lahikontakti hommasta, niin varovainen, jos on avaruussäteilyä.”
Otappa asioista selvää avaruus säteily on sitä säteilyä jota on avaruudessa, mutta maapallon ilmakehä suojaa siltä meitä, jos ufoista tulee säteilyä sitä ei kutsuta avaruussäteilyksi

22 06 2008
eiei

huah, ei tää menee jo vähä yli, no sainpa naurut 😀 mun mielest jos menisi kyttää pello keskelle kiikarit kädes jotai ulkoavaruudesta tulevia elukoita nii pitäisi iteenni hulluna ja vie hullumpana jos kattoisi paika mihi ne vois laskeutua ja tulla muo moikkaa.. Mut huvinsa kaikilla 🙂 eikai kukaa oikeesti oo kokeillu meinaa joka on nii voin sanoo et onko elämää? 😀

24 06 2008
Num

Kappas, taas otettu kommenttien moderoinnit käyttöön jos sattuu joku sanomaan että tämä on täysin naurettavaa (kuten on).
Onko tulevaisuudessa odotettavissa ”Näin bongaat Loch Nessin hirviön” ja ”Kuinka opit lentämään” -oppaat?

25 06 2008
rezaR

”Ja jos totta puhutaan, niin kai mekin taalla maan paalla ollaan niinkun avaruusolioita. :)” riippuu näkökulmasta

15 08 2008
Dale

”Taskulampulla tai laaserilla voit koittaa lähettää jonkinlaisia merkkejä ufolle ja katsoa reagoiko se lähetettyihin merkkeihisi. Voit mahdollisesti saada vastauksen tai alus voi lähestyä sinua. Tämä helpottaa mahdollista lähikontaktia.”…
Lol Tai napata mukaansa

30 09 2008
Humanoidfriend

Joo muuten olen tehnyt tuota: bongaillut ufoja porukalla. Esim. Teidellä Teneriffalla. Olen antanut merkkejä vihreällä laserilla Saksassa. Hyvät ohjeet Wespalla.

Toistaiseksi ei ole tullut kontaktia, mutta toivossa on hyvä elää. Joka ilta käyn koiran kanssa metsässä ja jään hakkuuaukon kohdalle tarkkailemaan taivasta. Satelliitteja näkyy paljon ja tähdenlentoja. Joskus varmaan UFOkin osuu paikalle.
%d bloggers like this: