Suomen parapsykologian instituutin opintopiiri

9 05 2008

Suomen parapsykologian instituutti on parapsykologian tutkimuksen, sekä sivistystyön edistämiselle omistautunut organisaatio. Parapsykologian instituutti on perustettu vuonna 1965. Instituutin tarkoituksena on lisätä parapsykologian koulutustarjontaa, sekä alan kokeellista tutkimusta Suomessa. Instituutti on myös perustanut 2008 tammikuussa parapsykologian opintopiirin, joka kokoontuu kerran kuukaudessa helsingissä. Toiminta täydentää osaltaan alan toimintaa pääkaupunkiseudulla ja tarjoaa samalla tapaamispaikan parapsykologian instituutin jäsenille.

Opintopiirissä käsiteltävät asiat määräytyvät osallistujien tarpeiden ja viimekädessä piirin vetäjän päätösten mukaan. Toiminta on tarkoitus pitää avoimena ja maksuttomana myös niille, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Jäseneksi voi hakea yhdistyksen kotisivuilla olevalla lomakkeella.

Tähän mennessä instituutti on tutkinut transkommunikaatiota, psykokinesiaa ja telepatiaa sekä sovellettua parapsykologiaa, edistäen myös paranormaalia koskevien teorioiden kehittämistä.

Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Parapsygologian instituuttiin tai keskustelupiirin vetäjään, Leila Sihvoon puhelimitse numeroon 0500-896986. Vastaavanlaista toimintaa on mahdollisesti luvassa myös muilla paikkakunnilla.

Parapsygologian instituutin kotisivut: www.psilab.info

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

10 responses

9 05 2008
Wespa

Kiinnostavalta vaikuttaa. Harmi vain, että järjestetään vain hesassa. Kiitokset Calemran tästä artikkelista. 🙂

9 05 2008
gh0stb0y

Mikäs kultti tämä on?

9 05 2008
Regendos

Joku kerta voisi vaikkapa mennä vilkaisemaan kokousta ihan mielenkiinnosta.

9 05 2008
Aku

Uusi ylläpidon tulokas vaikuttaa oikein ässävalinnalta 🙂 Hyvä!

9 05 2008
julle

Joo erittäin hyvää infoa! kiitos

9 05 2008
Gamma

Yleensä puhumme vain parapsykologian keskustelupiiristä. Seuraava tilaisuus on ma 12.5, aiheena fysikaalinen mediumismi.

11 05 2008
Aaron

Onkos tämä ”ParaNet Ry:n” tiedote siis vanhentunut? http://www.paranet.fi/tiedotteet/tiedote041124.html

”Jani Lassilalla ei ole mitään tekemistä ParaNet ry:n kanssa. Lassila erotettiin kaikista yhdistyksen luottamustehtävistä keväällä 2004, eikä hän ole enää jäsen.” … ”Lassila on käyttänyt erottamisensa jälkeen yhdistyksen toimistonhoitajan sähköpostiosoitetta postmaster(a)rajatiede.org. Tili oli jäänyt hänen nimiinsä keväästä.” … ”Lassila on myös pitänyt yhdistyksen virallista sähköistä tiedotuslistaa hallussaan useista pyynnöistä huolimatta siirtää omistusoikeus yhdistyksen hallituksen nimiin” … jne.

Onko tuo http://www.psilab.info nyt siis oikeasti jonkun yhdistyksen virallinen webbisivu?

12 05 2008
Gamma

Tämä tiedote ei liity mitenkään Parapsykologian instituutin toimintaan. Tekstin sisältö ei ole pelkästään vanhentunut, se ei ole koskaan pitänytkään oleellisilta osin paikkansa.

12 05 2008
Gamma

Instituuttihan irtautui ParaNetin alaisuudesta sen jälkeen kun yhteisistä toimitiloista jouduttiin luopumaan ja siirtyi erilaisten käänteiden jälkeen osaksi Jarl Fahlerin perustaman samannimisen yhdistyksen toimintaa. Taustalla oli politisoitunutta kiistelyä, siitä seurannut molemminpuolinen luottamuspula, johon liittyi johtoaseman väärinkäyttöä ja toimintaedellytysten heikkeneminen.

3 11 2008
paavo pietiläinen

Oskar Reposen kuunnelma ei saa pölyttyä hyllylle

Suomalaisen parapsykologian grand old man Oskar Reponen siirtyi ajasta ikuisuuteen vuonna 1997. Lukuisten lehtiartikkelien ja kirjojen lisäksi häneltä jäi jälkipolville kirjastaan ”Hautasi on Odessassa” tehty radiokuunnelma, parapsykologinen trilleri. Tähän projektiin Yleisradio panosti aikanaan kovastikin. Jostain syystä kuunnelma ei kuitenkaan saanut koskaan toista esityskierrosta, huolimatta lukuisista pyynnöistä.

Oskar itse kirjassaan ”Isä minä elän 2” harmitteli asiaa. Useat ihmiset olivat häneen ottaneet yhteyttä ja kysyneet, miten saisivat tämän kuunnelman itselleen. Tai milloin se tulisi uusintana. Näihin kysymyksiin ei Oskar ehtinyt saada vastausta.

Olisi suotavaa kunnioittaa ennakkoluulottoman ja uskaliaan reportterin muistoa ja antaa kiinnostuneille mahdollisuus tutustua tähän unohtuneeseen kuunnelmaan. Tällä hetkellä sitä ei saa mistään käsiinsä, ei edes ostamalla.

Pieni askel Yleisradiolle olisi suuri palvelus Oskarin muistolle, sukulaisille ja ystävilleen.

http://www.adressit.com/hautasionodessassa
%d bloggers like this: