Haamutiimi, viimeinen jakso

27 04 2008

Ghost Hunters – viimeinen jakso 26.4.2008

Crescent-hotellin aavesotilas

Kaikkien Haamutiimin ystävien harmiksi sarja päättyy, mutta tiedotamme ajoissa tulevista uudemmista jaksoista, jotka alkavat taas näkyä.

TAPS kutsutaan tässä viimeisessä jaksossa Arkansasiin, Eureka Springsiin tutkimaan hotellia, joka on ollut entinen huijareiden syöpäparantola. Rakennus on rakennettu 1886. Rakennuksen osti 1930-luvulla huijari, joka uskoi pystyvänsä parantamaan syövän, mutta satoja ihmisiä kuoli. Hotellin ollessa vielä syöpäparantola, sijaitsi kellarissa ruumishuone, johon TAPS tutustuu yllättävin löydöksin.

Arkansisiin saapuessaan Jason ja Grant tapaavat hotellinjohtajan Jack Moyerin, historioitsija Ken esittelee paikan TAPSille. Tarinan mukaan hotellin ruokasalissa on aktiivista toimintaa, salissa kummittelee viktoriaanisen ajan haamu, mies nimeltä Jacop. Tarinan mukaan Jacop istuu ruokasalin eräässä pöydässä odottaen aamiaiselle nuorta naista, johon oli syvästi rakastunut, tämä tarina johtaa juurensa jopa viktoriaanisilta ajoilta asti.

Toinen tarina keskittyy Tohtori Ellisiin, joka oli hyvin arvostettu lääkäri 1880-luvulla. Hänet on nähty kummittelevan hotellissa. Hänet voidaan tarinan mukaan nähdä miehen viktoriaanisessa asussa tulevan hissistä ja sitten kävelevän oven läpi.

Myös huoneessa 419 väitetään kummittelevan, yöpyvien vieraiden tavarat ovat löytyneet aamuisin pakattuna laukusta, ja laukku on ollut huoneen ulko-ovea vasten. Ei aikaakaan kun eräs TAPSin jäsenistä huomaa jotain outoa. Huoneessa 419, jossa Grantin oli määrä nukkua tapahtui kummia. Dustin menee asentamaan huoneeseen kameraa, eikä meinaa saada ovea auki, oven auki saatuaan Dustin huomaa, että Grantin kannettavan laukku oli vasten ovea. Dustin päättää mennä kertomaan asiasta Grantille, joka vastaa jättäneensä laukun tv:n eteen. Dustin asentaa kameran kuvaamaan tv:tä, jotta laukkujen siirtyminen saataisiin nauhalle

Valot sammutetaan ja tutkimus pääsee alkamaan.

Aluksi Steve ja Dustin tutkivat huonetta 2005. Huoneen tarina on karmaiseva. Syöpäparantolan aikaan ihmiset, joiden tuskia lääkkeet eivät enää lievittäneet, vietiin sinne kuolemaan. Steve ja Dustin saavat muutamia EMF-lukemia, mutta he epäilivät korkean lukeman johtuvan kuumavesialtaasta.

TAPS tekee tutkimusta ympäri hotellia, EMF-tutkimusta ja valokuvia. Grant ja Jason tutkivat kellarin, joka toimi aikoinaan ruumishuoneena, pian kameraan tallentuikin jotain, hahmo. Yleensä lämpökamerat eivät tallenna mitään vaikuttavaa, mutta nyt TAPS sai talleteen selvästi kameraan hahmottuneesta hahmosta. Hahmo tallentui puolen metrin päähän Jasonista ja Grantista. Aluksi Jason ja Grant yrittivät toisintaa tapahtumaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. He eivät saaneet samanlaista ilmiötä aikaiseksi. Hahmo ilmestyi vanhan kaapin luo, oudointa siinä oli varmaan se, että kaapin numero ”2” hehkui lämpökamerassa lämpimänä, vaikka se oli tehty tavallisella valkoisella spray-maalilla, joten siihenkään TAPS ei saanut mitään selitystä. Grant ja Jason näyttivät nauhan Stevelle, joka myös oli sitä mieltä, että tallenteessa on selkeä hahmo, joka muistutti ihmistä armeijalakki päässään.

TAPS päätti yrittää tutkia tallenteen jokaiselta kantilta, muttei löytänyt selitystä kameraan tallentuneesta hahmosta, sillä heijastus se ei ollut. Hotellin johto oli tyytyväinen TAPSin löydöksiin.

Seuraavaksi TAPS menee alueen kummittelevampaan taloon, jossa he tapaavat talonomistajan, meedio Carrollin. Carroll sanoo tuntevansa, hänen sanojaan lainaten ”näkymättömät ystävät” talossaan. Talo liittyy syöpähoitolaan siten, että talossa on asunut Tohtori Ellis, joka toimi lääkärinä Crescentissä syöpähoitolan aikoihin. Talossa on tapahtunut paljon omituisia asioita, mm. askelia ja ääniä, Carroll kertoo, että muutamia omistajia sitten meteli oli ollut niin häiritsevää, että rakennus oli jouduttu manaamaan. Talon yläkerran huoneessa on nähty nainen viktoriaanisessa asussa lukemassa kirjaa ulokeikkunalla.

Dustin ja Dave lähetetään tutkimaan lähimetsää, johon liittyy myös paljon tarinoita aaveista ja oudoista eläimistä. Jälleen valot sammutetaan ja on aika aloittaa tutkimus, myös meedio ja talonomistaja Carroll liittyy mukaan tutkimukseen käyttäen omia metodioitaan.

Dave ja Dustin tekevät tutkimustaan metsässä ja pian Dave näkeekin kameransa läpi kiiluvat silmät, valitettavasti se osoittautuu vain pelokkaaksi metsäpeuraksi, metsän asukkaat eivät näyttäytyneet TAPSille.

Samaan aikaan talossa Carroll esittää toivomuksensa tehdä Jasonille psyykkisen luennan. Jason suostuu ja Grant kuvaa lämpökameralla tapahtuman. Jotain outoa tapahtuu, mutta Grant ei voi puhua asiasta asiakkaan kuullen, Carroll tekee vaikutuksen Jasoniin meedionkyvyillään. Myöhemmin Grant kertoo Jasonille, että näki lämpökamerassa jotain ennennäkemätöntä silloin kuin Carroll luki Jasonia.

Grant onnistui tallentamaan lämpökameralleen jotain mitään ei oltu koskaan ennen nähty. Aina kun Carroll yritti lukea Jasonia, alkoivat värit Carrollin ympärillä välkkyä ja kameraan tallentui melkoinen psykedeelinen värishow. Tallenne näyttää siltä kuin Carroll olisi imenyt Jasonista energiaa. Oliko Carrell sitten oikea meedio? Grant kertoo tallenteen olevan vain yksi teoria. Nähtyään nauhan Carroll on tyytyväinen, hän sanoo tallenteen vahvistavan sen, mitä meediot tekevät, heidän auransa ja energiansa vaihtavat väriä, joten lämpökamera onkin loistava todiste siitä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

22 responses

27 04 2008
KP

Omasta mielestä nämä TAPS ryhmä on aika huono. Itse kyllä enemmin olisin vähintään 2-4 päivää aina yhdessä paikassa tutkimassa, eikös nämä kaverit käy päivän reissun aina jossain, olla korkeintaa 1 yö jne ja lähtee pois ? tällaisen kuvan sain kun 1 jakson katoin ja sen jälkeen en ole seurannutkaan koko sarjaa.

27 04 2008
eveimmonen

Tutkimuspäivien määrä varmasti rajoittuu päivätyön myötä.

27 04 2008
Infrequentia

Täysin samaa mieltä eveimmosen kanssa. Heillähän on päivätyö ja perhe, eivät he voi omistautua kokonaan kummittelujen tutkimiselle.

Olivat taas jättäneet parhaan jakson viimeiseksi, se sotilaaan hahmo oli kyllä vakuuttava. 😮 Plus ne lämpötilanvaihtelut tämän meedion lähellä, erittäin mielenkiintoista. Laittavatkohan uutta tuotantokautta syksyllä? Tiedättekö saako mistään näitä tuotantokausien bokseja ostettua?

27 04 2008
Gissa

Kyllähän ne useinkin on parikin yötä tutkimassa, sarjassa ei vaan pystytä kovin pitkiä ajanjaksoja näyttämään kun ohjelma-aika on rajallinen. Siksi tutkimukset näyttää välillä hätäisiltä ja kiireisiltä.

Paras sarja kyllä, ja tosi jännä jakso 🙂 Itse olen katsonut koko sarjan jo neljännelle kaudelle netistä.

27 04 2008
Tanja

Onko jatkosta tietoa? Jos ei niin voisi käydä kuumottamassa Jimiä sähköpostilla, että mitenkäs ne nyt noin hyvän sarjan menivät lopettamaan.

27 04 2008
Wespa

Kiitos Eve tästä hienosta artikkelista. Oikein kiinnostavaa luettavaa.

27 04 2008
eveimmonen

Hei kaikille jotka kyselivät Haamutiimin jatkon esitysajankohdasta, olen lähettänyt Jimille kysymyksiä asiaa koskien, toivottavasti saamme pian vastauksen.

Ja kiitokset Wespalle.

28 04 2008
Arctica

hitsi mä aloin kattoon tota sarjaa vasta sillon kun viiminen jakso tuli.

29 04 2008
gh0stb0y

Onko tulossa TAPSIN tilalle muita kummitus aiheisia ohjelmia???

29 04 2008
Hensbe

Hyvä artikkeli.. 🙂
Ja mielenkiintonen jakso ollu.. Enkä tietenkää muistanu sitä kattoo.. 😦
Mutta tässä jutussa kyl kerrotaan kaikki mitä siinä on tapahtunu.. 🙂
Kiitos Emppu ❤

Tiiät kyl kuka tän kommentin on laittanu.. 😀

1 05 2008
laturi

hmm.. tapsihan on pelkkää tositv:tä! kaikki tositv-sarjat lienee skriptattuja

1 05 2008
jaaco96

saisko jaksoo sivulle

1 05 2008
Ode

apua

2 05 2008
Ode

kaikki arvatkaa mitä?

7 05 2008
Anpsa

KP (12:25:26) :

Omasta mielestä nämä TAPS ryhmä on aika huono. Itse kyllä enemmin olisin vähintään 2-4 päivää aina yhdessä paikassa tutkimassa, eikös nämä kaverit käy päivän reissun aina jossain, olla korkeintaa 1 yö jne ja lähtee pois ? tällaisen kuvan sain kun 1 jakson katoin ja sen jälkeen en ole seurannutkaan koko sarjaa.

—> Ne ei tutki vaan 1 päivää 😀 koska niillä on aina melkeen 25-30 tuntia videomateriaalia sun muuta elikkä ne tutkii monta yötä mutta se on vaa tiivistettynä 🙂

28 05 2008
Aen

25-30 tuntia videomateriaalia yhdestä yöstä, eri kameroista.

30 05 2008
bitefight

booring! tää on änitä feikki ohjelmia

30 05 2008
tiedä häntä...

mun mielestä tää ohjelma on kiva 😛

3 06 2008
Fake?

Mistä te edes muka tiedätte, että koko ohjelma on huijausta? Vain siksi, koska ette usko kummituksiin tai mihinkään paranormaaliin ja näinpä koko ohjelma on pötyä? Tai sitten teillä on vain kumma tunne siitä…

Itse en alkaisi mitään väittämään, ennen kuin tiedän ohjelman teosta ja taustoista tarvittavat asiat.

Mutta omasta mielestäni loistava sarja mutta harmi vain, että loppui,

13 06 2008
Totuus

Wespa, onko tietoo alkaako uusia jaksoja tulemaan jimiltä? Tai tietääkö kukaan. Katon aina tän mut nyt jäi sit tauolle. Vastaileppa, Wespa

1 07 2008
eveimmonen

Totuus//

Uusia jaksoja ei näillänäkymin tule. Ohjelma on myynyt jimille 1 kauden, ja puolet 2 kaudesta, eli 2 kausi katkeaa kesken. Ja koska sarja ei ole jatkuvaluonteinen, on aika epätodennäköisetä että Haamutiimi jatkuu.

26 08 2008
Nyamo

Joka lauantai piti kattoo toi tai viikonloppu meni pilalle, nyt on joka viikonloppu surkea =( Tietääkö kukaan myydäänkös näitä dvd:einä Suomessa? Oli jännä sarja, varsinki ku ne löysi todisteita (mm. sotilaan hahmo kaapin edessä)
%d bloggers like this: