Stonehengen Alueella Tehdään Kaivauksia

10 04 2008

Stonehenge sijaitsee Salisbury Plain -tasangolla Englannin Wiltshiressa. Se on kivistä koostuva todella vanha muodostelma, jonka arvellaan liittyneen mahdollisesti uskonnollisiin rituaaleihin.

Monien tuhansien kilojen painoiset kivet on kuljetettu alueelle satojen kilometrien päästä. Miksi ja miten, sitä ei tiedetä varmasti.

Nyt asiaa tutkitaan ja arkeologit ovat kaivaneet esiin maakerroksen, jonka uskotaan antavan vastauksia salaperäisen kivikehän arvoitukseen.

Maaperä sisältää orgaanista ainetta, jonka perusteella voidaan päätellä koska ja miten Stonehenge rakennettiin. Maa-ainesta ei ole vielä kuitenkaan analysoitu.

Joidenkin arvioiden mukaan Stonehenge voisi olla myös temppeli tai hautapaikka. Sitä alettiin rakentaa n. 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Stonehengen läheisiltä peltoalueilta löytyy myös vuosittain useita viljapeltokuvioita.

Saa nyt nähdä miten käy tarkemmissa tutkimuksissa. Ratkeaako Stonehengen arvoitus vihdoinkin?

Lähde: iltasanomat.fi

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

14 responses

10 04 2008
Gitarre

siitä tulisikin varmaan aika juttu jos sieltä jotain outoa paljastuisi.

11 04 2008
Raubtier

Kerran tuli dokumentti ja siinä se tutkija yritti saada niitä kiviä vietyä jostakin sadan kilometrin päästä tuonne paikalla käyttäen vain sitä tekniikkaa mitä siihen aikaan oli käytetty. Arvatenkin ei oikein onnistunut se kokeilu…

11 04 2008
Tunhhu

onko kukaan muu miettiny samaa kun minä, että tuo rakennelma muistuttaa helv*etin paljon jotain ”pyöreän lentävän esineen” laskeutumistelakkaa ? siis ainakin mun mielestä 😀 .. eipä kai tutkijat ole tällästä hirveän tosissaan miettinyt..

11 04 2008
gh0stb0y

Toi urbaanilegenda juttu että muka ne olis tuotu tonne 100km päästä on samanlainen että miten muka muinaiset Egyptiläiset rakens pyramidit? Jos tämänkin teossa on pyydetty ulkopuolisilta apua, eli alieneilta?! o_O

11 04 2008
Haukka

Ihmisillä on kumma tapa aliarvioida maailmaa, sen prosesseja ja itseään. Useat olettavat, että maailman ja kaikki eliöt loi jokin yliluonnollinen voima kun ”ei se itsestään olisi voinut tapahtua” ja kaikki muinaisten ihmisten saavutukset on tehty jumalien/avaruusolentojen toimesta kun ne ajan ”ihmiset eivät voineet mitenkään tehdä sitä.”

Esimerkiksi Kheopsin pyramidi, eli tämä suurin pyramidi, pohja n. 230×230 metriä, korkeus n. 150 m ja 2 miljoonaa kiveä, joiden keskipaino on useissa tonneissa, on uusien arvioiden mukaan tehty hieman yli 20 vuoden aikana 4 000 työläisen voimin, eli ei sekään mitenkään niin suuri urakka ollut kuin yleisesti luullaan ja tässä Stonehengessä ei varmaankaan sen enempää tekemistä ollut kun on niin paljon pienempikin rakennelma.

Ja eikö Stonehengeä käytetty rituaalipaikkana ja observatoriona sekä kellona? Lentävien lautasten laskeutumispaikka on aika kaukaa haettu, eivätkö ne osaa laskeutua muualle kuin pikkuiseen kivikehään vaikka ovat tulleet valovuosien päästä… Sama pätee kaiken maailman viljapeltokuvioihin ja kummiin linjoihin maassa.

11 04 2008
Yoji

gh0stb0y

se että nou kivet on tuoto satojen kilemetrien päästä ei olee mikään ”urbaanilegenda” siitä on paljon todisteita että kivet on tuotu tuonne.

Melkein sama asia pätee myäs egyptin hienoissa pyramiideissa ihan ihmiset ovat tehneet ne kovalla työllä.

11 04 2008
Yoji

Edit type edelliseen viestiin.

Noi*
Ole*
Myös*

12 04 2008
Mikko

En missään nimessä kiellä Stonehengen mahdollsta uskonnollista alkuperää, mutta rakentaahan ihminen nykyäänkin kaikkea ihan vain rakentamisen ilosta, omaksi silmän ilokseen ja vain siksi, että pystyy. Ei joka ikinen muinainen rakennelma tai esine voi olla kulttiesine. Tuhat vuotta vanhat dildotkin ovat varmaan, tutkijoiden mielestä, hedelmällisyystaikakaluja. x)

12 04 2008
Tunhhu

Haukka, jos olet lukenut tieteen kuvalehdestä sen ”uusimman” teorian pyramidien rakentamisesta, niin mun mielipide on siitä : Roskaa.. se oli niin hakemalla haettu typerä teoria, että vaikka rakentaminen olisi ollut sillä tyylillä mahdollinen en vaan jaksa uskoa että niin olisi todella tehty..tämä siis vain mun mielipide 😀

12 04 2008
Infrequentia

Voihan se olla ihmisten tekemä, mutta en oikein jaksa uskoa että 5000 vuotta sitten ihmiset olisivat saaneet aikaiseksi vastaavan kyhäelmän kun tuollaisen tekemisessä olisi ongelmia nykyaikanakin.

12 04 2008
Yoji

Tekiväthän egyptiläiset Pyramiideja ja hemmetin isoja patsaita nykypäivän ihmiset tekee vaan kaiken niin hankalaksi ja eikä huomaa sen ”helpoutta”.
Kehittiväthän ne Maailman ensimmäisen Hieroglyyffisen Kielijärjestelmän.
todella viisaita porukkaa siihen aikaan 🙂

Mutta Takaisin Stonehengeen oma villi veikkaus oli että joku on vaan rakentanut tuon omaksi iloksi tuohon ei kaikkiin rakelmiin tarvi olla selitys 😀
tai sitten käytetty uskollisiin rituaaleihin.

12 04 2008
Wespa

No ei sitä ainakaan omaksi iloksi ole tehty, sillä on pitänyt tietää planeettojen sijainteja ym. sillä aurinko laskee aina tiettyyn paikkaan ja luo valonsa sinne keskelle jne.

15 04 2008
PeeVee

Jospas se onkin vaan jonkun muinaisen kansanjohtajan palatsin perustukset. Korkeat sen takia, että sai olla vähän ylempänän rahvaskansaa. 🙂

24 04 2008
vege

Hyvin pidetty salaisuus on, että 1800-luvun lopulla peukaloitiin Stonehengea oikein urakalla. Lähes kaikkia kivia on liikuteltu ja useita paljonkin. Enää ei ole oikein tiedossa tai todisteita, millaisesssa muodossa järkäleet olivat. Mutta asiantutijoiden mukaan ei anakaan nykyisessä, läheskään.
Nykyinen asetelma on ”huijausta” ja jälkikäteen tehty ”observatorio”, ihan vaan arvaamalla, metritolkulla siirtelemällä. Samanlaista puoskarointiarkeologiaa kuin Kreetalla, jossa joku engelsmanni valoi betoniin kaiken arvokkaan Hellenismikulttuurin jäänteen…
%d bloggers like this: