Saturnuksen Kuussa Mahdollisesti Elämää

27 03 2008

Enceladus

Kuvassa Saturnuksen kuu Enceladus.

NASA arvioi, että Saturnuksen Enceladus -nimisessä kuussa saattaa olla elämää. Arvio perustuu avaruusluotain Cassinin tietoihin siitä, että siellä saattaa olla sulaa vettä, sekä muita elämään edellytettäviä aineksia.

Maaliskuun alussa avaruusluotain tutki geysirmäisiä purkauksia ja havaitsi vesihöyryä, sekä orgaanisia yhdisteitä.

Enceladuksessa näyttäisi olevan elämän synnyn kolme perusoaa. Orgaanisia yhdisteitä, energiaa ja vettä, sanoi amerikkalainen yliopiston tutkija Larry Esposito.

Lähde: iltalehti.fi

Kiitokset vinkistä TheMagicianille.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

26 responses

27 03 2008
rezaR

Aika jännä juttu on tuo.

27 03 2008
jayjay

tossa otsikossa pitäis varmaa lukee ”saturnuksen” eikä ”saturuksen”=)..mutta erittäin jännä juttu..tukeee kyllä vahvasti sitä teoriaa että muuallakin kuin täällä on elämää

27 03 2008
Wespa

Hyvä kun huomasit. Korjattu…

27 03 2008
julle

Ei muuta kuin jotain härveliä sinne, tutkimaan asiaa.

27 03 2008
Gitarre

Toivon yli kaiken että minun elämäni aikana löydettäisiin joltain planeetalta älyllistä elämää….. tarkotan siis ihan ÄLYLLISTÄ eikä mitään matoja 😀 olivatpa ne sitten vihamielisiä tai kilttejä niin toivon sitä!

27 03 2008
TimoA

”Saturnuksen kuussa mahdollisesti elämää”
Se, että jossakin on vettä on vielä valovuosien päässä elämästä. Elämää ei synny vedestä ja sähköpurkauksista kunhan vain odotetaan. Edellä mainitut päinvastoin hajoittavat pitkiä orgaanisia molekyylejä. Nykyään on mediassa vähän se asenne, että: Vettä? Jees!= Elämää! Jos esittää erilaisia näkökulmia niin on ilonpilaaja.. 🙂 Ei sikäli, kiinnostava uutinen. Kiitos.
”Enceladuksessa näyttäisi olevan elämän synnyn kolme perusoaa. Orgaanisia yhdisteitä, energiaa ja vettä,” sanoi amerikkalainen yliopiston tutkija Larry Esposito.
Yksi tekijä Espositolta puuttuu: Geneettisen informaation lähde.

27 03 2008
höh

On sekin aika hieno askella että vettä Edes löydetään.

27 03 2008
Kerttu

Tämä uutinen osoittaa juuri sitä mitä mm. R-L Luukanen jo vuosia sitten kertoi, että jos tietoa Maan ulkopuolisesta elämästä annetaan, se annetaan viralliselta taholta tällä tavalla pikkuhiljaa eikä kertarysäyksellä tyyliin ”haloo me tunnetaan muuten henk.koht. pari humista!”. Ensin oli Marsissa jäätä ja nyt tämä sula vesi Saturnuksen kuussa. Muistakaa muuten sitten, että hologrammitekniikalla voi lavastaa humisten hyökkäyksen Maahan, mikä on tietysti p*skamaista disinformaatiota.

27 03 2008
KP

Vihamielisiä matoja 😛 Noh, oikeasti, sehän olisi erinomaista jos löytäisivät oikeasti elämää jostain, enkä tarkoita minäkään et mitään mikroskooppisa otuksia, vaan…järkevämpää tassuttelijaa, tai mite ny sitte ikinä ne liikkuiskaan 😀

27 03 2008
Wespa

Ehkä meidän pitäisi etsiä sitä elämää ekaksi vaikka toisilta astraalitasoilta, niin tulisimme huomaamaan, että elämää kuhisee joka puolella.

28 03 2008
Pätsi

Hmmm.. ruvetkaapa miettimään että kaikki planetat on erin kokosia ja jos niissä ois elämää niin ne ois samallaisia kuin maa mutta erimitta kaavassa 😉 toivottavasti tajuttiin asian ydin 😀

28 03 2008
Nipletius

Oishan se tosiaan siistiä jos sieltä jotain löytyis, vaikka niitä vihasia matoja:D

28 03 2008
j0int

miksei se vesi ole muute jäässä?

28 03 2008
Ufomies

Joillakin tähdestään kaukana olevilla taivaankappaleilla vesi voi olla sulana, johtuen planetoidin vulkaanisesta toiminnasta. Tätä hypoteesiahan sovellettiin jo Jupiterin kuuhun Europaan, sillä monissa mittauksissa on arveltu sen(kin) jääkuoren alla olevan sulaa, lämmintä vettä.

(Tästä tulee niin mieleen taas Avaruusseikkailu 2010.) 😉

Joissakin tiedepiireissäkin spekuloitiin mahdollisuudella paisuttaa Jupiter jotenkin kriittiseen massaan, ja saada se tätä kautta muuttumaan minitähdeksi. Näin sulatettaisiin sen jäiset kuut ja saataisiin jopa elinkelpoisia ympäristöjä aikaan. (Myös vesihöyry olisi suotavaa, koska sillä on oma merkityksensä planeetan kaasukehän syntymisessä.)

28 03 2008
Toni

Excellent, ei muuta voi sanoa. Mitä mahdollisuuksia =D

28 03 2008
nörääjä

vihaisia matoja? ei juma…

28 03 2008
gh0stb0y

HAHHAHA! 😀

29 03 2008
Ufomies

j0int, vulkaaninen toiminta lämmittää useita kaukana tähteä sijaitsevia planetoideja sisältäpäin siten, että jääkuoren alla voi olla hyvinkin sulaa (ja lämmintä) vettä. Näin uskotaan olevan myös Jupiterin Europa-kuun laita.

(Alkuperäinen viesti jäi taas nykimään johonkin bittiavaruuteen?)

29 03 2008
j0int

aina sitä oppii jtn uutta:D

29 03 2008
miro hilden

aika jännä

29 03 2008
Maria

Tässä ois aihe-ehdotus: Ilta-sanomissa on asiaa kuun hautapaikoista. Uusimmassa ilta-sanomissa sivulla 19. Taitaa netistäkin löytyä. Otsikkona Haluatko kuun taivaalta -hautapaikaksi?

5 04 2008
Larty

”Ehkä meidän pitäisi etsiä sitä elämää ekaksi vaikka toisilta astraalitasoilta, niin tulisimme huomaamaan, että elämää kuhisee joka puolella.”

Tämä oli todennäköisesti vitsi, mutta mitä ihmeitä on astraalitasot? Mihin todisteisiin ja perusteisiin niiden olemassaolo perustuu? Millaista elämä olisi muilla tasoilla? Olisiko se elämää ylipäätään?

5 04 2008
Wespa

Mihin perustuu se, että valonnopeutta ei voi ylittää? Se on teoria. Samoin nämä astraalitasot. Niitä en vain voi sinulle todistaa, sillä kyse on tällä hetkellä vielä teorioista. Fyysikot ym. viisaat ihmiset ovat teorioineet näistä toisista ulottuvuuksista, joita arvioidaan olevan ainakin yhdeksän ja joidenkin teorioiden mukaan loputtomasti. Näissä toisissa ulottuvuuksissa/astraalitasoissa sitten olisi mahdollisesti nämä kummitukset ym.

Kannattaa googlettaa vaikka hakusanalla ”Michio Kaku”, niin löydät lisää tietoa näistä kiinnostavista teorioista…

Tässä vielä pari linkkiä tähän fyysikkoon liittyen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku
http://www.mkaku.org/

5 04 2008
Haukka

Valonnopeus tarkoittaa itse asiassa kaiken sähkömagneettisen säteilyn nopeutta, valo on vain tietty aallonpituus sähkömagneettisen säteilyn spektrillä.

”Mihin perustuu se, että valonnopeutta ei voi ylittää?”

Kaavan E=mc^2 mukaan voi laskea, että kun lähestytään valonnopeutta niin tarvitaan yhä enemmän ja enemmän energiaa kunnes valonnopeuden saavuttamiseen tarvitaan lähes loputtomasti energiaa (taitaa itse liikkuva massakin muuttua jo energiaksi tuossa vaiheessa).

Siksi valonnopeutta on todella hankala ylittää. Universumin otaksutaan laajentuneen valoa nopeammin alkuräjähdyksen jälkeen, mikä selittyy erittäin äärimmäisillä olosuhteilla ja joidenkin fyysikoiden mukaan valonnopeus saattaa muutta universumin laajetessa.

Niin ja eikö täälläkin ollut juttua, että valonnopeuden voi ylittää, silloin tosin valoa nopeampi hiukkanen ei voi kuljettaa mitään informaatiota ja kyseisen hiukkasen täytyy varmaankin olla täysin massaton.

20 04 2008
rampe+viisas 7 luokkalaine

hei!! ku tulee maailman loppu niin ihmiset voidaan evakoida sinne!! koska siellä on vettä!!

3 07 2008
janne

hei eiks maapalolta evakoida ihmiset marsiin
%d bloggers like this: