Universcale

25 02 2008
hubla.jpg

Oletko aina miettinyt kuinka suuri universumi on suhteutettuna atomin neutroniin? Nyt voit tietää tällä selaimessa toimivan tietopankin ansiosta. Kaikesta saat tietoa klikkaamalla. Taustalla soi mukavan rauhoittava ja samalla syventävä musiikki, joten suosittelen musiikin päällä pitämistä. Tutustukaa tähän ajan kanssa, tämä on todella mielenkiintoinen. Nyt vain kun saisimme tietää, olemmeko yksin…

Kuva toimii linkkinä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

10 responses

25 02 2008
TheMagician

Mielenkiintoinen, mutta virheen löysin 🙂 Tietämättömille tiedoksi, Pluto ei ole ollut vuodesta 2006 asti planeetta, vaan kääpiöplaneetta (dwarf planet) eli Pluto ei ole enää osa aurinkokuntamme planeettoja, siispä aurinkokunnassamme on enää 8 planeettaa. Ja mikäli joku väittää, että näissä ei ole muuta eroa kuin, että toinen on ”kääpiö”, tai ”pienempi”, niin suosittelen lukemaan vaikka wikipediaa.

25 02 2008
Regendos

Sinällään hyvä pointti, mutta katsoppa oikeaan alanurkkaan. Siellä lukee ”Copyright 2005 Nikon Corporation”. Tuohon aikaan Pluto oli vielä osa aurinkokuntaamme.

25 02 2008
Toni

Vaikuttavaa ja jännää 🙂

25 02 2008
Haukka

Pluto itse ja sen osa aurinkokunnassa ei kyllä ole muuttunut mitenkään vaikka sen arvonimi tiputettiin asteen alemmas. Tästä arvonalennuksesta kiistellään yhä ja Pluto saattaa palata ”oikeiden” planeettojen joukkoon mm. historiallisten syiden takia.

Plutohan ei ole radallaan 100% hallitseva, vaan sen rata leikkaa Neptunuksen radan ja se oli yksi syy miksi se alennettiin kääpiöplaneetaksi. Minusta tämä on vähän outoa, kun ajattelee maata ja kuuta: kuu on maahan suhteutettuna niin iso, että pikku järjestelmäämme ulkopuolinen voisi kutsua kaksoisplaneettajärjestelmäksi. =/

Niin ja onhan Pluton takana todella monta, kenties kymmeniä, Plutoa isompia kappaleita, jotka kaikki pitäisi periaatteessa nimittää planeetoiksi, jos Plutokin saa arvonimensä takaisin. Siksi tämä onkin vähän paha ongelma.

26 02 2008
Regendos

Kirjoitin väärin, hupsanssaa. Niin, siis onhan Pluto yhä osa aurinkokuntaamme, mutta tosiaan arvonimi tippui. Hyvä että korjasit.

9 03 2008
Ufomies

Niin, ja sitten on vielä nämä valtavien soikioratojen tms. mukaan kiertävät spekuloidut ”semieksoplaneetat”, tai ”vaeltavat planeetat”… Missäs se Nibiru luuraa? 😀

Mielenkiintoinen saitti aiheeseen liittyen (Aurinkoko kaksoistähti?):

http://www.darkstar1.co.uk/

Hieman (itse asiassa todella paljon 😉 ) tieteellisempää asiaa sisältää yksi jokaisen harrastelija-astronominkin lempisaiteista:

http://www.solstation.com/stars.htm

24 03 2008
3 04 2008
Jerssu

Eipä linkki toimi.

3 04 2008
Qwarkki

Not Found
The requested URL /main/eng/feelnikon/discovery/universcale/nano.swf was not found on this server.

😦

15 04 2008
Regendos

Linkki toimii jälleen. Olkaapa hyvät!
%d bloggers like this: