Opas Haamunmetsästykseen

24 02 2008

Tässä pieni opas kaikesta mitä tulee ottaa huomioon tutkiessa/etsiessä kummituksia.

Perusasiat

 • Ole skeptinen.
 • Etsi aina loogisin vaihtoehto ensin.
 • Älä tuo mukanasi aseita tai päihdyttäviä aineita.
 • Muista turvallisuus, älä turhia riskejä.
 • Pidä kaikki mahdolliset tarvittavat varusteet valmiina. Tämä käy helposti isossa porukassa, jos laitteet ja niiden käyttäminen jaetaan monelle henkilölle.
 • Analysoi tarkkaan saamasi data, viimeistään päästyänne pois tutkimuspaikalta.

Mistä etsiä?

Kummitukset yleensä jäävät kummittelemaan paikkoihin, joissa on sattunut mysteerinen tai väkivaltainen kuolema. Ihmisten henget saattavat jäädä myös suorittamaan tekemätöntä tehtävää, jolloin he tarvitsevat ulkopuolisen apua rauhan saamiseksi. Tämän tyypin henget ovat yleensä tietämättömiä kuolemastaan ja toistavat samaa kaavaa yhä uudelleen.

Päästäksesi alkuun, on hyvä tiedustella ihmisiltä alueen historiaa tai tutkiskella paikallisen kirjaston julkisia dokumentteja. Saattaa olla, että joku tuttavastasi tietää kummittelevista paikoista tai osaa ohjata eteenpäin etsinnöissä.

Hyviä paikkoja etsiä kummituksia

 • Hautausmaa

Huhuja kummituksista hautausmailla on ollut jokaisessa kulttuurissa aina. Se on hyvä paikka aloittaa, etenkin jos sinne on haudattu väkivaltaisesti tai mysteerisesti kuolleita ihmisiä. Muista silti kunnioitus kuolleita kohtaan, äläkä mellasta tai tuhoa paikkoja. Useimmille hautuumaa on pyhä paikka ja sitä kunnioitetaan, joten älkää olko tunkeilevia ellette ole tervetulleita.

 • Vanhat talot ja hotellit

Mitä vanhempi, sen parempi. Tuo on hyvä nyrkkisääntö jos etsit kummittelevaa asuinsijaa. Mitä vanhempi talo on, sitä suurempi mahdollisuus, että siellä on sattunut jotakin. Jos mahdollista, niin ota selvää asuinsijan historiasta tarkempaa tietoa varten.

 • Kirkot

Monia kummitteluita kirkoissa on raportoitu. Puhutaan leijailevista kynttilöistä sekä oudoista valoista kirkon sisällä, kun kukaan ei ole paikalla.

 • Vankilat

Mahtava paikka tutkimusta varten. Useimmiten vankiloissa on sattunut väkivaltaisuuksia ja ihmiset ovat kärsineet, jopa kuolleet vankilassa. Tällöin rauhattomia henkiä saattaa harailla vankilan käyttävillä tai omissa selleissään. Varsinkin jos kuollutta/teloitettua henkilöitä ei olla haudattu asiallisin menoin, vaan ollaan saatettu jättää mätänemään kellariin tai muualle vankilan nurkkaan, jolloin rauha ei ole taattu. Tutkimuspaikaksi käy mikä tahansa paikka, jossa suurta ryhmää ollaan pidetty kärsimyksessä.

Mitä ottaa mukaan?

 • Digitaalikamera/videokamera

Yksi tärkeimmistä laitteista mitä täytyy pitää mukana, sekä valmiudessa. Nämä nimittäin tallentavat tapahtumien kulun, sekä tärkeätä mahdollista todistusmateriaalia. Tarkoitus olisi pitää video koko tutkinnan ajan päällä ja kameralla ottaa kuvia jokaisesta huoneesta, sekä paikasta missä käytte. Näin paras mahdollinen materiaali tulee analysoitavaksi. Jotta saisitte enemmän materiaalia, pitäkää mukana enemmän kuin yksi videokamera.

 • Ääninauhuri

Tämä tallentaa mahdolliset äänet joita ihmiset eivät välttämättä pysty kuulemaan. Paras mahdollinen käyttötapa on jättää nauhuri hiljaiseen tilaan missä ette pääse vaikuttamaan ääniin, näin saadaan paras mahdollinen tulos. Ottakaa huomioon kaiku paikassa, sekä oma vaikutuksenne mahdollisen äänen muodostumiseen. Jos kyseessä ei ole digitaalinauhuri, käyttäkää uusia kasetteja. Tällä menetelmällä kerättyä todistustaineistoa kutsutaan EVP:ksi (Electronic Voice Phenomena)

 • Taskulamput

Mitä todennäköisemmin kuljette yöllä, joten taskulamput ovat välttämättömiä jos haluatte pysyä tiellä ja nähdä eteenne.

 • Muistivihko ja kynät

Teidän täytyy pystyä keräämään oudot tapahtumat ja raportoitavat seikat ylös myöhempää analysointia varten. Jos jotain raportoitavaa sattuu, muistakaa kirjata tapauksen lisäksi ainakin aika ja paikka. Pitäkää myös kirjaa tutkimusten etenemisestä ja omista fyysisistä, sekä henkisistä tunnetiloistanne.

 • EMF Detector (Elektromagneettisten kenttien tunnistaja)

Kummitusten sanotaan häiritsevän elektromagneettisia kenttiä läsnäolollaan ja joidenkin teorioiden mukaan niiden tarvitsee imeä energiaa, jotta he pystyvät vaikuttamaan fyysiseen maailmaan. EMF Detector pystyy mittaamaan kentän muutokset eri taajuuksilla.

 • Lämpömittari / Lämmön mittaaja

Tällä laitteella pystytte mittaamaan lämmön radikaalit muuttumiset. Kylmyys enteilee kummitusta tai paranormaalia aktiviteettia.

 • Kompassi

Tämä pitää sinut ainakin tietoisena olinpaikastasi, mutta myös huomauttaa magneettikentän vaiheluista sekoamisellaan.

 • Radiopuhelimet

Jos teitä on useita, niin todennäköisesti jaotutte ryhmiin, jolloin radiopuhelimet ovat välttämättömiä reaaliaikaisen tiedonvälityksen kannalta.

 • Skeptinen mieli, looginen ajattelu

Välttämätön, jos haluatte saada kunnon tuloksia.

Turvallisuus

Koskaan ei tiedä sattuuko tutkimusmatkallanne jotain joka on tavallinen tapaturma, tai vihaisen henkiolennon aiheuttamaa. Olkaa varautuneita vaikka ottamalla sideharsoa mukaanne. Vanhoissa taloissa saattaa olla rikkoutuneita ikkunoita, sekä lahoja lattialautoja. Hautausmailla taas voi olla täyttämättömiä kuoppia.

Kun menette tekemään tutkimuksia, hankkikaa alueen/rakennuksen omistajalta lupa toimintaanne. Näin vältätte pidätetyksi tulemisen ja saatatte saada arvokkaita neuvoja.

Miten edetä tutkimuksissa?

Oikea tutkimustekniikka on välttämätön, sillä väärin tehtynä se saattaa aiheuttaa vääriä todisteita. Pitäkää laitteenne kunnossa; kameran väärät asetukset saattavat aiheuttaa outoja valoja, orbeja sun muita ei-toivottuja vääriä todisteita. Jokaisen laitteen toimivuus on välttämätöntä tarkistaa ja mahdolliset asetukset virittää kuntoon. Älkää koskaan menkö matkaan yksin, sillä jos teille sattuu jotain, niin joku on auttamassa tai hakemassa apua. Suurempi ryhmä takaa turvallisuutta.

Tarkempi todisteiden tutkiminen suoritetaan tutkimuksien loputtua, sillä silloin tiellä on aikaa keskittyä niihin kunnolla.

Paranormaalin aktiviteetin tyyppejä lyhyesti

 • Ektoplasma/haamumainen sumu

Näyttää lähinnä sumulta tai savulta. Niiden uskotaan olevan henkiä tuonpuoleisesta. Tavataan lähinnä ulkona, hautausmailla ja historiallisilla paikoilla

 • Orbit

Pyöreitä palloja, jotka leijailevat ympäristöstä riippumattomana. Oikeita orbeja nähdään kuitenkin harvoin. Oikeanlaiset orbit ovat riippumattomia ympäristöstä, kuten tuulesta. Aidon orbin voi ainoastaan tunnistaa videokuvasta, jossa se liitelee ylös ja alas, vasemmalle sekä oikealle ympäristöstä riippumattomana. Ottakaa huomioon tuuli, sekä hyönteisen mahdollisuus.

 • Pyörteet

Nämä ovat yleensä valkoisen värisiä pyörteitä. Näitä on toistaiseseksi saatu kuvattua vain kameralla. Pyörteitä esiintyy usein kylmissä kohdissa.

 • Varjomaiset hahmot

Haamumaista mustaa sumumaista ”ainetta”. Nähdään usein sisätiloissa, mutta myös ulkona. Näitä pidetään yleensä demonisina henkinä.

 • Ruumiiton henki

Jokaisen kummitusmetsästäjän unelma. Ruumiiton henki, eli kummitus. Näitä nähdään usein kotona, teattereissa ja hautuumailla. Ruumiittomat henget ovat usein läpinäkyviä, sekä ruumiillisesti epätäydellisiä, eli joitain osia saattaa puuttua.

 • Kummitusmaiset valot

Mysteerisiä valoja, joita nähdään etenkin pimeissä paikoissa.

Jos nämä kiinnostavat, tästä klikkaamalla löytyy lisää ja tarkemmin selitettynä.

Todisteiden tutkiminen

Kun tutkitte kerättyjä todisteitanne, ottakaa huomioon kaikki mitä ei pitäisi olla siellä ja on ollut ihmissilmälle näkymätön. Etsi varjomaisia hahmoja, kummitusten piirteitä ja orbeja. Mutta vaikka jokin näyttäisikin kummitukselta, se ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi se. Ihmisillä on tapana hypähtää pystyyn nähdessään orbin ottamassaan kuvassa, vaikka todennäköisemmin se on heijastus tai salamavalossa kimaltava pölynhiukkanen.

Lähteet:

http://ghoststudy.com/types.html

http://www.socyberty.com/Paranormal/How-to-Catch-a-Ghost.55141

http://ghosts.monstrous.com/how_to_catch_a_ghost.htm

Puuttuuko tästä artikkelista jotain? Ilmoita kommenttikentässä, niin voimme korjata asian ja taata paremman tiedon lähteen tuleville käyttäjille.

Mainokset

Toiminnot

Information

42 responses

24 02 2008
Regendos

Olkaapa hyvät. Ja eikun kummituksia metsästämään!

Kiitos Wespalle tekstin ulkoasun muokkaamisesta.

25 02 2008
Gh0stb0y

Uskomatonta että tästä loistavasta aiheesta tehtiin viimein juttu!! Kiitän teitä kaikkia että laitoitte tämän tänne. Olen jo kauan koittanut etsiä tietoa miten löytää kummmituksia. Ja kaikki lähti siitä kun meillä alkoi edellisessä kodissa kummitella. Ja näin selvästi oven kahvan nousevan ja laskevan kun olin yksin kotona! tänk juu!

25 02 2008
SiiSeLiX

me oltiinki just yhen kamun kanssa suunniteltu että lähetään ettiin kummituksia=P

25 02 2008
Regendos

Gh0stb0y, ei kiittelemistä. Minä itse olin jo kauan suunnitellut tämän aiheen tekemistä. Kyllä siihen upposi helposti se 1h 30min – 2h. Kyllä parablogilla täytyy olla tietoa kummitusten nappaamisesta.

SiiSeLiX, hieno homma. jos löydätte jotain ilmoittakaa siitä Wespalle tai minulle. Toivottavasti tekemästäni oppaasta on hyötyä.

25 02 2008
Haukka

Kun ajattelee, että maailmassa on tällä hetkellä noin 6 700 000 000 ihmistä, joka on muistaakseni 5% kaikista koskaan eläneistä ihmisistä (joita on tällöin kuollut noin 134 000 000 000, tuonpuoleisessa alkaa olla tungosta =P) on aika outoa, kun haamuja on niin vähän. 140 miljardia ihmistä on aika paljon ja varmasti maapallolta ei löydy paikkaa jossa joku ei olisi joskus kuollut väkivaltaisesti tai jättänyt kuollessaan jonkin tehtävän tekemättä.

Ja sitten on tietysti myös eläinten haamut, joita väitetään myös nähdyn. Ja erilaisia eläimiä on ollut maapallolla varmasti satoja, tuhansia tai miljoonia kertoja enemmän, kuin ihmisiä on koskaan ollut. Ja kyllä niitä traagisia kuolemiakin löytyy, esim. 5 hyvin suurta joukkosukupuuttoa (dinosaurukset…) maapallon historiassa ja yli 99,9% maapallolla eläneistä eläinlajeista on ajan kuluessa kuollut sukupuuttoon.

Eli häviävätkö haamut ajan kuluessa vai miksi kummituksia on loppujen lopuksi nähty niin vähän? Jos haamu häviää ajan kuluessa niin miksi näin tapahtuu?

25 02 2008
Regendos

Nuo ovat niitä kysymyksia joihin on todella hankalaa vastata. Ehkä jotkut eivät palaa kummittelemaan, ehkä heillä ei ole tarvetta. En osaa sanoa. Muutenkin ämä tiedot perustuvat olettamuksiin.

25 02 2008
Wespa

Jos uskoo uudelleensyntymiseen, niin tuo 134 000 000 000 sielun määrä ei ole välttämättä oikea, sillä osa on uudelleensyntyneitä/saman sielun kiertoa, eivätkä kaikki jää varmastikkaan tänne pyörimään.

Itse uskon, että mahdollisesti ajan kuluessa haamut saavat vihdoinkin omat ”asiansa kuntoon”, jolloinka ovat valmiita siirtymään (joillain kestää vähemmän aikaa, joillain kauemmin). Toki varmasti emme edes pysty näkemään/aistimaan kaikkia kummituksia, joita ympärillämme pyörii, joka selittäisi vähäisten havintojen määrän. Pieni havaintojen raportoitu määrä johtuu myös siitä, että suurin osa ihmisistä ei tuo omia kokemuksiaan julki mm. hulluksi leimaamisen pelossa.

27 02 2008
BlackDeath

Ja kaikki lähtee nyt sitten Suomussalmelle, joskus kauan sitten ihmisvoimin rakennetun junaradan varrelle! Radan rakennuksen aikana on kuollut moni työmies ja heidät on haudattu ratapenkereelle.
Siinä radan lähellä, metsästä, on myös venäläisten muistomerkki. Sieltä on juossut isommatkin miehet kauhusta kalpeina pois.

Itse en ole noissa viel käynyt ihan tutkimis mielessä, mutta olen harjoitellut ajamaan autoa kyseisen radan varrella.
Yksiä raunioita olen käynyt katsomassa, mutta sinne palaan vielä joku päivä tutkimaan. Jäi sellainen tunne sieltä, että joku siellä jäi odottamaan..

Suomussalmi on minusta ehkä yksi otollisimpia paikkoja Suomessa, sillä sielä tapahtuu hyvin paljon itsemurhia ja aiheutettuja kuolemia.

27 02 2008
idanblogi1

Mulla oikeastaan pelottaa metsästää kummituksia.

27 02 2008
Regendos

Kuullostaa aika mielenkiintoiselta, Black Death. Täällä päin ei ole valitettavasti sattunut mitään samanlaista, joka on sinällään harmi. Olisin innokas tutkimaan paikkaa, joka on noin traaginen.

27 02 2008
BlackDeath

hmm..Kajaanissakin on yksi lato/mylly. Ihan tässä lähellä. Voisi käydä iltakävelyllä katsomassa, mitä siel on.
Sielä pyörii aika paljon saatananpalvojia ja sunnuntaisatanisteja…
Miksei sielä olisi kummituksiakin? On siinä hautuumaakin ihan vieressä.
Ei oo kehannu mennä aiemmin, ku niistä saatananpalvojista tiiä, mitä niitte päässä liikkuu 😀

28 02 2008
gh0stb0y

Niinpä! 😀 Jos ne lähettää jonkunlaisen Demonin kotiisi kiusaamaan sua! :O

28 02 2008
Regendos

Satanistit ja saatananpalvojat ovat kaksi eri asiaa. Joskus ottaa päähän todella paljon kun ne sekoitetaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Satanismi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Saatananpalvonta

1 03 2008
Anne

Kun ajattelee, että maailmassa on tällä hetkellä noin 6 700 000 000 ihmistä, joka on muistaakseni 5% kaikista koskaan eläneistä ihmisistä (joita on tällöin kuollut noin 134 000 000 000, tuonpuoleisessa alkaa olla tungosta =P) on aika outoa, kun haamuja on niin vähän. 140 miljardia ihmistä on aika paljon ja varmasti maapallolta ei löydy paikkaa jossa joku ei olisi joskus kuollut väkivaltaisesti tai jättänyt kuollessaan jonkin tehtävän tekemättä.

Ja sitten on tietysti myös eläinten haamut, joita väitetään myös nähdyn. Ja erilaisia eläimiä on ollut maapallolla varmasti satoja, tuhansia tai miljoonia kertoja enemmän, kuin ihmisiä on koskaan ollut. Ja kyllä niitä traagisia kuolemiakin löytyy, esim. 5 hyvin suurta joukkosukupuuttoa (dinosaurukset…) maapallon historiassa ja yli 99,9% maapallolla eläneistä eläinlajeista on ajan kuluessa kuollut sukupuuttoon

Hih. 😀 Älä unohda miljoonia esineitä. Olenpahan kuulut kummittelevasta kassakoneesta

7 03 2008
McLovin

Olisi tähän aiheeseen liittyvä juttu.

Katsottiin yhtenä päivänä kaverin kanssa nämä ohjeet haamujen metsästykseen. Päätettiin sitten lähteä myöhään illalla kokeilemaan. Päätettiin mennä muutaman kilometrin päässä olevaan vanhaan betonirakennukseen. Siellä sitten aikamme oltua ja tarkkailtua olimme kuulevinamme askelia takaamme. Mutta ketään ei näkynyt. Jatkoimme ”metsästystä” ja menimme huoneeseen missä oli toisella puolella puoliksi laho puu ovi.. Mietimme pitäisikö mennä sinne, mutta yhtäkkiä ovi alkoi liikkua itsekseen pientä edestakaista liikettä. Säikähdettiin tietysti ja lähdettiin pois. Ajateltiin tässä joku päivä kyllä käydä uudestaan siellä katsomassa.

21 03 2008
Regendos

Ilmoita toki jos jotain löytyy!

21 03 2008
idanblogi1

Tuohon henkien paljouteen, että taivaassa olisi tungosta.

Minä uskon, että sielut joko kuolevat tai syntyvät uudestaan. Enemmän uskon inkarnaatioon, koska haamut olisivat sitten henkiä, jotka eivät halua syntyä uudestaan ja jäävät roikkumaan tämän todellisuuden ja henkimaailman rajalle.

25 03 2008
Saara

Mä olin joku 10-v olin tulossa ulkoa sisälle. Juuri laittanut rapun oven kiinni.Edessäni oli pätkä käytävää katselin siinä hetken ilmoitustaulua ja lähdin kävelemään ylös [ Asuin 3 kerroksessa ] Kun olin melkein koti ovella,olin näkevinäni jonkun vaalean hahmon,mutta sitten se vain häipyi.En ole varma näinkö vain harhaa vai oliko siinä oikeasti… kummittus …. Mutta ajattelinpa vain kertoa.

25 03 2008
ghost

Kuka haluaisi tulla minun haamutiimiin? olen tehnyt kotisivut missä on numero, mutta ei kukaan ole soittanut. joten kuka haluaisi tulla?

26 03 2008
Saara

Ghost mikä sen sivun nimi on?

27 03 2008
miro hilden

eka kysyn haluutko tulla.

27 03 2008
miro hilden

siis miro hiden on sama kuin ghost.

31 03 2008
ghost

muute en kerro

8 04 2008
kani

haamutiimi on mun lemmpari ohjelma.

12 04 2008
miluski

kysy tontinomistajalta lupa??? täh?? kyl mä ainakin ihmettelisin jos joku tulis ja kysyis että ”saanko mä tulla sun tontille ettiin kummituksia” 😀

20 04 2008
Chileira

Eilen ennenku luin noi ohjeet, käytiin kaverejen kanssa eräissä vanhoissa ja ”autioissa” taloissa (ei ne tietenkään autioita ollu kun niissä asu kummituksia XD) Lieksan Haamutiiminä (tällä nimellä me meidän ryhmää kutsutaan). No niissä sitten tapahtui outoja! Me otettiin paljon kuvia ja muutama videokin. Omia kokemuksiakin oli paljon: Oltiin kaverini Sarlan vanhalla ja autioituneella talolla jossa kummitteli eräs nainen joka oli tippunu sen talon parvekkeelta ja kuollu. Se ämmä ei tienny että tiputtiko joku sen vai tippuko se ite. No kuitenkin, Kun me mentiin sinne niin me katottiin pitkään yhtä sivu-ikkunaa ja painettiin se mieleen (siinnä oli 9 ruutuu). Sitten me mentiin sisä-pihalle ja siellä oli paljon ikkunoita. Se kuollu ämmä kurkisti yhessä kuvassa parvekkeen ikkunasta. Sitten me huudeltiin sille vaikka mitä että me halutaan nähä se ja otettiin kuva mutta ei se tietenkään halunnu näyttäytyy meille. Sitten kuulu sellanen räsähdys ja me säikähdettiin. Sitten kuulu vielä smmonen toinen ääni ja tälläkertaa varastosta. Sitten kuulu vielä jostain kolahdus va me lähettiin karkuun. Me vaan katottiin silleen syrjä-silmällä sitä sivu-ikkunaa ja huomattiin että alimmalla rivillä oikeanpuoleisessa lasissa oli reikä mita siinnä ei ennen ollu. Sitten mentiin eräälle toiselle talolle ja siellä ei tapahtunu mitään. Seuraavalla talolla poikakaverini meni sisään ja ikkuna meni rikki sen pään yläpuolella ja lasinsirut tippu sen niskaan. Sitte yläkerran ikkunasta lensi meijän nenän eteen spiritismi-lauta. Lähettiin sinne Sarlan vanhalle talolle ja huomattiin että siinnä sivu-ikkunassa se reikä oli siirtyny ruudulla ylöspäin. Me mentiin sisäpihalle ja huudeltiin sille haamulle että nyt me tullaan sisälle asti. Amy meni ovelle ja yritti avata sen mutta se oli lukossa eikä siinnä ollu eees lukkoa. Me kiljuttiin ja hypättiin pyötien kyytiin ja kiljuttiin että: ” Se on lukossa! Se on lukossa!” Sarla sano että se ei oo ennen ollu lukossa. Sitten kotona mä huomasin että mun känny on tippunu jonnekkin pihaan ja eka suunnattiin sinne Sassin talolle. Se ei ollu siellä pihassa ja mietittiin että se kummitus on vieny sen kännyn sisään. Eräs harjakin oli vaihtanut paikkaa. Kun lähettiin niin mä huusin sille ämmälle että: ”Saatanan ämmä! >=(” Seuraavan talon pihassa se känny sitten oli ja otin kännyllä kuvan yhestä toisesta autiosta talosta ja siinnä kuvassa näky demoninen henki. Aijotaan tehä uus reissu taas huomenna ja otetaan paljon enemmän videoo.

20 04 2008
rampe+viisas 7 luokkalaine

hyvä ku ohjeet on ku tuntuu et meidän talos kummittelee ku mä tunnen et joku istuu mun huoneen soffalla ja se imee enrgiaa mun kännykästä ja koiraki on työnnetty siitä soffalta!!

20 05 2008
Yks vaan

mä ja mun kaksi kamua ajateltiin lähteä kesällä hautuumaalle metsäsästämää haamuja. Kesällä siksi koska on valosta ja nyt on tulossa kesä ja ei jaksa oottaa syksyyn. niin kiitti wespalle ja regendosille tästä Kiitti paljon. aijottiin jopa perustaa haamujengu 😉

2 06 2008
J.T

Lisäyksenä tuohon sanoisin vielä, että jos omistaa koiran niin kannattaa otta se mukaan. Koirat reagoivat tällaisiin asioihin helpommin kuin ihmiset.

Itse lähden nyt ylihuomenna kuvaamaan autiotaloa, mistä jo joskus pienempänä olemme paniikissa pakoon juosseet (kuulunut outoa puhetta, kiljumista yms.)
Mukaan lähtee digikamera (sekä valo- että videokuvausta), kaksi muistikorttia kameraan sekä lemmikkikoirani. Sanottakoon vielä, että alueen lähistöllä koirani on alkanut meuhkaamaan ja haukkumaan johonkin tiettyyn suuntaan jossa ainakaan minä en näe mitään.
Elikkä talon tuntumassa kun koira alkaa taas meuhkata tiettyä suuntaa, niin kamera esiin ja kuvaamaan.

10 08 2008
samppa

ollaan kaveri porukalla menossa yhteen vanhaan rakennukseen jonne aikanaan kuoli 4 henkinen perhe ja jokusen aikaa sit talosta löytyi mies ullakolta joka oli ollut kuolleena 2 vuotta ennenkuin seuraava taloon uskaltautuja oli menny ja löytäny ruumiin… pelkästään ajatus että kun menemme sinne ja jos siellä on jotain niin saa jo kylmänväreet aikaan. kävin tuossa 2 päivää sitten kyseisellä talolla ystäväni kanssa niin talo on todellakin sellaisen näköinen että hyvinpaljon mahdollista että siellä kummittelee. kuvia on mahdollista saada jos haluaa tai kiinostaa kyseisestä talosta jotta tietää minkälaisesta paikasta on kyse. oudointa kun menimme oli se että tuli 2 kissaa toinen oli tavallinen mustakissa ja toinen oli kissa jolla oli tylppä häntä ja molemmat olivat talon edessä ja maukuivat kovaan ääneen aivan kuin ne vahtisivat taloa mutta mahdollista toki on että se oli niiden reviiriä tosin silloin olisivat hyökänneet päälle. talo sijaitsee lempäälässä, kuljussa. ne joita kiinostaa talo edes vähäsen niin ilmottakaa toki 🙂

10 08 2008
666beelzebub666

olispa munki koti kulmilla joku siisti autiotalo…

10 08 2008
samppa

täällä todellakin on niitä että kiinostuneita otettaisiin mielellään jopa messiin

10 08 2008
666beelzebub666

kiinnostunut olen, mutta matkaa on n. 500km. joskus kun kavereiden kanssa menemme helsinkiin, voitaisi matkalla raidata tämä kyseinen autiotalo \,,/

10 08 2008
666beelzebub666

seuraava helsinki reissu varmaanki vuoden päästä ><

10 08 2008
samppa

voi harmi mutta lupaan ainakin tänne kirjottaa siit talosta heti ku ollaan käyty siellä
🙂

10 08 2008
meiizi

Jos sieltä löytyy jotain oikeasti mielenkiintosta tai jos satutte saamaan jotain kuvia mahdollisista kummituksista niin siitähän voisi vaikka tulla tänne artikkeli. 😉

10 08 2008
samppa

tottakai se olisi tarkoitus 😉 mitään emme ala feikkaamaan se ei kuulu asiaan niinku todettua mut jollei kuvia niin sit kertomuksia mitä tapahtuu missäkin huoneessa ja toki otamme kaiken ylös mitä ympärillä on 🙂

5 09 2008
Blasphemer

Itse en ole onnistunut saamaan mitään kuvia tai muita todistateita kummituksista. Olen käynyt kolmella hautausmaalla, yhdessä autiotalossa (tarkkaa tietoa sen historiasta ei ole, kuulemma joku mummo asui siellä yksin ja kuoli sinne yksin, ehti olla tovin kuolleena talossa) sekä paikalla, jossa on kuulemma ollut sisällissodan aikana vankileiri. Mitään ei siis tarttunut kameraan ja joitain epämääräisia ääniä mitä kuulin en laske yliluonnollisiksi ilmiöiksi. Tuo vankileirin paikka ainakin olisi ollut otollinen kummittelulle. Ja olen sitten itse skeptikko ja ateisti. En usko kummituksiin, mutta olen kyllä etsinyt todisteuta, kun niin moni niitä tuntuu nähneen. Itse en ole nähnyt.

2 10 2008
ektoplasma

Kiitos hienoista ohjeista. Aionkin nyt viikonloppuna mennä tutkimaan hautuumaata kavereiden kanssa. Uskon että löydän jotain

29 11 2008
Aloittelija

Voivatko kummitukset satuttaa fyysisest?…..Tiedän, että ne voivat aiheuttaa pieniä naarmuja, mutta voivatko ne tehdä ns. vakavia vammoja.

26 12 2008
6(6)6

kiitti tosi paljon olen monesti miettinyt että vois lähtee metsästään kummituksia mut ei oo ollu tietoo mite eli kiitti tosi paljon nyt voin mennä kaverini kanssa metsästämään! 😀

28 12 2008
Kuljusta myös

Samppa, sijaitseeko tuo talo ”kartsun kulmilla” vai Asemakylässä? Kartsun lähellä oleva on _karmiva_
%d bloggers like this: