Meteoriitti Vai Jokin Muu

20 02 2008

Taivaalta tuli alas meteoriitilta vaikuttava kohde, mutta mistä johtui sen välkkyminen?

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

6 responses

20 02 2008
Haukka

Välähdys johtui varmaankin siitä, että se osui maahan ja hajosi kappaleiksi pommin lailla. Jos ei löydy kraateria, niin on myös mahdollista, että se räjähti ilmassa, kuten Tunguskaan iskenyt asteroidi.

Ei välttämättä löydy paljoa palasia noin pienestä meteorista, koska noin pienet kappaleet varmaankin höyrystyvät pois aika helposti räjähtäessään. Tunguskan räjähdyksen jäljiltäkään ei löytynyt muistaakseni kuin grammojen painoisia palasia, vaikka itse räjähtänyt kappale oli kooltaan vähintään kymmeniä metrejä ja massaltaan arviolta noin 100 000 -tonninen.

21 02 2008
Markku Leinonen

Intuitiivisesti tarkasteltuna kyseessä oli ufo jolla vaikutettiin maankuoren jännityksiin.Luin juuri Norjan Huippuvuorilla sattuneesta maanjäristyksestä,nämä tapaukset liittyvät yhteen.

21 02 2008
Power

Kuten Haukka sanoi, välähdys johtui räjähdyksestä. Meteoriitti räjähti ilmassa kappaleiksi.

22 02 2008
silversurfer

”Intuitiivisesti tarkasteltuna kyseessä oli ufo jolla vaikutettiin maankuoren jännityksiin.Luin juuri Norjan Huippuvuorilla sattuneesta maanjäristyksestä,nämä tapaukset liittyvät yhteen.”

Häh?

16 03 2008
Vesku

Meteori melkoisella varmuudella paloi poroksi jo kilometrien korkeudessa. Yleensä isokin murikka tulee lopulta alas vapaata pudotusta jos siitä on ilmakehän käristyksen ja jarrutuksen jälkeen jäänyt jotain putoavaa. Loppuleimahdus tod. näk. tarkoitti sitä, että se leimahti tuhkaksi.

28 04 2008
Imperti

Pallosalama todennäköisesti.
%d bloggers like this: