Jokaisella Ajatuksella On Vaikutus

29 01 2008

Masaru Emoton tekemässä tutkimuksessa ajatuksia ohjattiin veteen ennen sen jäädyttämistä. Jääkristalleista tuli kauniita tai rumia, johtuen oliko ajatus negatiivinen vai positiivinen.

Jos ajatuksella on tällainen vaikutus veteen, niin ajatelkaa millainen vaikutus sillä on ihmiseen, joka normaalisti sisältää n. 70% vettä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

25 responses

29 01 2008
Haukka

Lainaan hieman wikipediaa osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto

—-Emoto ei käytä työssään tieteellisen metodin menettelykeinoja ja tämä on voinut johtaa tulosten vääristymiseen. Tutkimusta on voitu ohjata haluttuun suuntaan ja tuloksia ei voi toistaa, esim. kuvien ottajat ja niiden kauneuden arvioijat tietävät millaisesta tutkimuksesta on ollut kyse ja miten kyseisiä vesikristalleja on testattu ja se vaikuttaa erittäin paljon tutkimuksen lopputulokseen. Tällöin koehenkilöt ovat voineet etsiä (joko tietoisesti tai epätietoisesti) tutkimuksen hypoteesin toteuttavia kuvia ja valikoida ne mukaan tutkimukseen.

Jopa Emoton tukimusta kannattavat ihmiset ovat kritisoineet Emoton tutkimusta puutteellisesta valvonnasta ja siitä, että hän ei jaa kovin paljon tietoa tutkimusmenetelmistään tieteellisen yhteisön kanssa. Lisäksi Emoto on suunnitellut tutkimuksensa niin, että ne ovat jääneet avoimiksi inhimillisten virheiden vaikutukselle.

Emoton ja hänen työtiiminsä päivittäisessä työskentelyssä valokuvaajien luovuus on tärkeämmässä asemassa kuin itse tieteellisen tutkimuksen tarmokkuus, mikä on selvä toimintatapa Emotolle. Emoto myös tunnustaa avoimesti, että hän EI OLE tiedemies ja että valokuvaajia rohkaistaan valitsemaan eniten heitä miellyttävät valokuvat.—-

Anteeksi jos unohdin jotain tai sanoin jotain väärin, sillä suomensin tuon äkkiä englanninkielisestä tekstistä. Itse en usko kyseisen ilmiön olevan aito, ennen kuin joku oikea tiedemies todistaa sen olemassaolon oikeilla tieteellisillä menetelmillä. Tuskin sitä kuitenkaan tapahtuu, koska ilmiöstä löytyy monia epäuskottavuuksia. Sitä odotellessa kyseistä ilmiötä voisi pitää lähinnä pseudotieteenä.

29 01 2008
werttinen

samoin tuo kuulosta niin mahdottomalta miksei mitää todisteita siitä miten tämä prosessi toimii??

29 01 2008
Makru

Miten ne muka ovat saaneet ne ajatukset johdettua veteen?

29 01 2008
Wespa

En oikein osannut keksiä tuohon sopivaa sanaa. Henkilöt ovat siis vaan tuijottaneet veteen ja ajatelleet ennalta määrättyjä ajatuksia (esim. viha, rakkaus jne.).

29 01 2008
Makru

No just.. vaikuttaa hieman höpöhöpö jutulta..

29 01 2008
KP

joo heipparallaa. Tuijottaa ny vetee ja ajatella vaikka vaimoa huutamas sulle, ni pitäis tulla rumemman näköistä jäätä. Näitä wannabe tutkijoiden tuotoksii.

30 01 2008
Kerttu Uimonen

Jos suurilla asioilla on vaikutusta, esim. potkaiset palloa niin se lähtee liikkumaan (jos siis osuu siihen), niin miksi ei myös mikrskooppista pienemmillä tapahtumilla voisi muka olla vaikutusta? Ajattelet jotakin, ja mitä enemmän tunnetta, sitä enemmän jotain kemikaalia on siinä pienessä nanopisarassa päässäsi, jossa ajatus ”ui”. Ja siitä vielä pienemmälle tasolle, jota mittalaitteet eivät edes pysty havaitsemaan, on vielä hienojakoisempi ajatusenergiataso. Sikäli kuin tiedän, ääretön voi jatkua suureen mittakaavaan loputtomasti (avaruus), niin eiköhän se silloin jatku myös äärettömästi myös pienempään ja pienempään suuntaan. Sitä vaan, että ajatus voi olla pienemmän kuin nano-olion mielestä yhtä vaikuttava tapahtuma kuin ihmiselle se, että asteroidi putoaa tontille. Mielestäni ajatuksilla on vaikutusta ainakin hienoviritteisellä tasolla, mut milläs mittaat. Värien on ainakin todistettu vaikuttavan ihmisen psyykkeen, esim. punainen kiihdyttävästi ja sininen rauhoittavasti, ja ne ei nähny mille väreille ne altistui.
Hei, mäkin oon tällänen wannabe-rohvessoori!

30 01 2008
Wespa

Kvanttifysiikassahan on todistettu ajatusten vaikutus. Sellainen laite mm. joka heittää randomilla 1:stä ja 0:llaa (50000 kpl) on saatu heittämään enemmän ykkösiä kun koehenkilölle on sanottu, että ajattele, että haluasisit enemmän ykkösiä. Sama koe oli siis toistettu useaan otteeseen.

Lisää kyseisestä kokeesta ja kvanttifysiikasta tästä dokumentista:
https://paranormaaliblogi.wordpress.com/2008/01/21/what-the-bleeb-do-we-know/

30 01 2008
tuputhy

Kyllä ainakin omasta puolestani voisin sanoa,että kun minulle puhutaan rumasti,niin kyllä se tuntuu olo tosi ”säröiseltä”.

myös sellainen repivä musiikki tuntuu siltä, kuin olisin hajoamassa palasiksi. Siksi en sitä kuuntelekaan.
Mitään tieteellistä faktatietoa minulla ei ilmiöstä ole. Vaan omat tuntemukset.
Onko kellään muulla?

1 02 2008
´jahas

Wespa: laitapa mielellään lisää tietoa tuosta kokeesta, vaikkapa linkki jollekin _oikeasti_ tieteelliselle sivulle…yliopisto tms. Väitänpä ettet löydä kuin näitä paranormaaliblogeja, joissa tuollaisesta ”tutkimuksesta” uutisoidaan…

tuputhy: No varmasti tuntuu melkeinpä kenestä tahansa ”säröiseltä” jos päin naamaa huudetaan ja haukutaan ties miksi. Tämäkin on vain kasvatus/tottumuskysymys…

1 02 2008
Wespa

Tuossa mainitsemassani videossa haastatellaan niitä kyseisiä tutkijoita yms. en nyt jaksa rueta googlettamaan kyseistä tutkimusta, kun en keksi sopivaa hakusanaa.

Kyseisessä dokumentissa kuitenkin haastateltiin näitä tutkijoita/tiedemiehiä, joista voit aloittaa googlettamalla, niin saat lisää tietoa:

PHYSICISTS
William Tiller, Ph.D.
Amit Goswami, Ph.D.
John Hagelin, Ph.D.
Fred Alan Wolf, Ph.D.
Dr. David Albert
Dean Radin, Ph.D.

NEUROLOGISTS, ANESTHESIOLOGISTS & PHYSICIANS
Dr. Masaru Emoto
Stuart Hameroff M.D.
Dr. Jeffrey Satinover
Andrew B. Newberg, M.D.
Dr. Daniel Monti
Dr. Joseph Dispenza

MOLECULAR BIOLOGY
Dr. Candace Pert

Tässä lisäinfoa näistä tiedemiehistä:
http://www.whatthebleep.com/scientists/drh-scientists.shtml

Kvanttifysiikka on vastaus kaikkeen. 😉

3 02 2008
Viipotin

Olen itsekin kuullut tästä tutkimuksesta, mutten ole koskaan nähnyt kuvia noista jäätyneistä vesikiteistä, paitsi nyt. Ja kun noita kiteitä katsoo, niin eiköhän tuon kokeen voisi itsekin tehdä. Koska nuo jääkiteet on varmasti niin isoja, että ne pystyy näkemään jollain halvemmallakin mikroskoopilla. Siis sellaisella, johon tavantallaajallakin on varaa.

Sitten jos vaikka 1000 tavantallaajaa tekisi vastaavia havaintoja snoiden kiteiden muodoista. Niin ehkä asiassa saattaisi olla tosiaan vinha perä. Ja viimeistään sillin luulisi tehtävän asiasta valvottu laboratoriotutkimus.

No jos asiaa ajattelee ihan maalaisjärjellä, niin pitäisin asiaa täysin mahdollisena jo nyt. Ihminen ei kumminkaan tiedä edes vedestä kaikkea. Tai no sen tietää, että sillä on ainakin 20 erilaista olomuotoa. Nämähän on tietääkseni tieteellisesti todistettuja ja tutkittuja.

3 02 2008
Viipotin

Niin ja lisätänä nyt vielä, että vettähän oli käsittääkseni altistettu eri tavoin. Sille oli ”näytetty” sanoja. Sille oli soitettu musiikkia. Itse kokeilisin viedä vettä tiukasti suljetussa pullossa vaikkapa koulun liikuntasaliin. Armeijan kasarmille. Lastentarhaan, erilaisiin työpaikkoihin. Sitten vaikka kirkkoon ja hautausmaalle. Hautaisin pullon vaikka viljapeltoon, moottoritien viereen tai sitten laittaisin pullon uimaan pahasti saastuneeseen vesistöön sekä tietty puhtaaseen ja hyvinvoivaan vesistöön.

Niin tietty pulloissa olisi samasta lähteestä otettua vettä ja mieluummin mahdollisimman tarkasti desinfioidut pullot.

Sitten vain lopuksi jäädyttämään vettä ja tutkimaan löytyykö noita erilaisia kidemuotoja. Ja löytyykö niitä kidemuotoja enemmistönä tai noudattaako niiden rakenne samaa kaavaa. Eli siis vaikka samasta pullosta jäädytetyt kiteet olisikin erinäköisiä, niin onko ne saman tapaisia. Luulisi olevan.

Ei perhana pitääköhän sitä lähteä ostamaan sitä halpaa mikroskooppia itselle 🙂

3 02 2008
Haukka

Vesi kyllä voi muodostaa montaa eri tyyppiä jäätä mutta harvinaisimpien jäätyyppien tekeminen vaatii laitteistoja, joiden pitää kestää kovaa painetta. Paineen avulla lähinnä kontrolloidaan miten vesimolekyylit pääsevät järjestäytymään jääkiteessä, vesihän tavallisesti laajenee jäätyessään mutta kovassa paineessa veden tilavuus voisi kai pienentyäkin. Käsittääkseni tälläinen jää olisi pienessä paineessa kovin haurasta (en ole varma tästä) ja sulaisi nopeammin. Kovan paineen takiahan veden jäätymispiste voi mennä monia kymmeniä asteita pakkasen puolelle, jos vesi on puhdasta kaikenlaisista saasteista.

En tiedä miltä nämä erikoiset kiteet näyttävät mutta jos sellaisia käytetään kyseisessä tutkimuksessa niin se voi johtaa harhaan. Kuvitellaan vaikka, että kaikki kovassa paineessa tehdyt kiteet ovat näitä ”rumia” kiteitä. Silloinhan tutkijat ovat voineet laittaa kaikki negatiivisia ajatuksia aiheuttavat sanat kyseisiin kovan paineen tankkeihin ja väittää ihmisten ajatusaaltojen aiheuttaneen kiteiden ulkonäön.

Muuten, ei ole universaalia kauneuden käsitettä, joten miten kiteitä voidaan vertailla rumiksi tai kauniiksi. Esim. tuosta vedelle soitetusta musiikista: eri ihmisillä on erilaiset musiikkimaut ja oli musiikki millaista tahansa, aina on joku joka pitää sitä kauniina, taidan itsekin kuunnella sitä musiikkia, joka luokiteltaisiin vahingolliseksi kaikelle elämälle, jos tätä tutkimusta on uskominen.

Kannattaa muistaa, että tämä ei ole tieteellinen tutkimus edes tutkimuksen tekijän Masaru Emoton mielestä ja kovin valikoivastihan noita kuvia oli tutkimukseen otettu, joten sen tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella.

3 02 2008
Wespa

Niille, jotka väittävät, että ajatuksella ei ole vaikutusta voisin mainita vaikka placebo-lääkkeet, jotka sisältävät esim. sokeria ja potilas luulee lääkettä toimivaksi ja näin pelkällä omalla ajatuksellaan (luulleessaan, että lääke toimii) vaikuttaa parantumiseen tai kiputilan lieventymiseen jne.

4 02 2008
Haukka

Nämä muutokset tapahtuvatkin potilaan oman kehon sisällä. Aivoillahan on periaatteessa suurin valta ihmisen kehossa, ne säätelevät kaikkien viestien kulkua ihmisen sisällä. Niin nopeat, sähköiset hermoimpulssitkin, kuin hitaat, kemialliset hormoniviestit toimivat kuten aivot määräävät niiden toimivan, ellei sitten kyse ole jostain häiriöstä tässä kehon omassa viestijärjestelmässä. Eli jos liikutan kättäni, niin se ei ole merkki telepatiasta, vaikka aivot liikuttavatkin kättäni hermojen välittämien viestien välityksellä.

Luin jokin aika sitten artikkelin jostain tieteellisestä julkaisusta, siinä kerrottiin teoria kuinka nämä placebo-lääkkeet toimivat. En silloin juurikaan kiinnittänyt siihen huomiota. Pitäisi varmaan etsiä kyseinen lehti…

4 02 2008
Wespa

En minä telepatiasta puhunutkaan, vaan siitä, että ajatuksilla on vaikutuksensa.

4 02 2008
Haukka

Niin mutta jos otan placebo-lääkettä tai oikeaa lääkettä, niin se ei paranna vieressäni olevaa ihmistä, enkä voi ottaa mitenkään haltuun toisen kehoa vaikka voin käyttää omaani ja en voi liikuttaa mitään esinettä oman kehon ulkopuolella pelkällä ajatuksen voimalla. Eli: ajatuksilla ei ole juuri mitään vaikutusvaltaa oman kehon ulkopuolella, aivot eivät voi manipuloida fyysistä maailmaa vaan sen tekee keho kuten aivot käskevät. Tuskin siis voin mieleni avulla vaikuttaa minkään vesikiteen muotoutumiseenkaan, kehon sisällä tapahtuviin asioihin taas ajatuksilla voi olla vaikutuksensa mutta sekin on hienosäätöä. Kukaan ei parannu esim. AIDS:sista ajatuksen voimalla.

4 02 2008
Wespa

Soluthan ovat periaatteessa erinäisiä (itsenäisiä) ruumiista ja silti me pystymme jotenkin vaikuttamaan niiden käyttäytymiseen ja uusiutumiseen… Tuo aikaisemminkin mainitsema kvanttifysiikka on myös kiinnostava alue, sillä moni sen alan tohtori on sitä mieltä, että mielellä pystytään vaikuttamaan pienen pienten partikkeleiden toimintaan, jolla on pieni vaikutus maailmaan. Jos taas moni ihminen ajattelee samaa asiaa, niin vaikutus on paljon suurempi…

4 02 2008
Haukka

Tavallinen kehomme solu ei kyllä eläisi kauaa ruumiin ulkopuolella. Ne ovat tavallisesti erikoistuneet vain yhteen tehtävään ja ne tarvitsevat mm. ravintoa jota esim. verenkiero niille tuo, joten useimmat monisoluisten eliöiden soluista eivät ole kovin”itsenäisiä” vaan ne tarvitsevat muista soluista koostuvia kudoksia selvitäkseen. Yksisoluiset eläimet taas ovat ihan oma lukunsa.

Keho kyllä pystyy kommunikoimaan solujen kanssa, tosin yleensä vielä kudostasolla ja ihan yksittäisiin soluihin ei juuri vaikuteta. Ja kommunkointikeinothan olivat nopeat sähköimpulssit ja hitaasti toimivat hormonit. Hormonit taitavat olla luonteeltaan monimuotoisempia, ne voivat käskeä solua jakautumaan, kuolemaan, tuottamaan tiettyjä aineita tai tekemään tiettyä tehtävää jne… (esim. kantasolut muistaakseni erikoistuvat hormonien tuomien viestien avulla). Niin, ja ajatuksethan eivät ohjaa hormonien kulkua, vaan kaikissa soluissa on erilaisia reseptoreita, jotka ottavat vastaan tietyistä hormoneista tulevia viestejä. Eli mitä tahansa hormonia kehossa erittyykin, se leviää koko kehoon mutta vaikuttaa vain kohdesoluihinsa (ilmiötä voisi kai verrata lukkoon ja avaimeen).

Eli jos jotenkin vaikutamme soluihin, niin se tapahtuu ihan perinteisillä hormoneilla ja sähköimpulsseilla. Tietyssä mielentilassa, esim. ihmisen ollessa onnellinen, aivoissa erittyy mm. dopamiinihormonia, jolla voi olla positiivinen vaikutus koko kehon kannalta, voisi kai sanoa että se ”nostaa solujen moraalia”. Ties mitä hormoneja kehossa erittyy placebo-lääkkeen ansiota…

Kvanttifysiikka taas on aika monimutkainen aihe ja sitä ei tunneta vielä kunnolla… Tieteen kuvalehdessä oli jokin aika sitten (numero 1/2008) artikkeli kvanttifysiikan ja telepatian mahdollisesta yhteydestä mutta asiaa tutkitaan toistaiseksi.

5 02 2008
Wespa

Kvanttifysiikka on todella mielenkiintoinen aihe ja siitä tiedetään jo ”kohtuu paljon”. Suosittelen sinua Haukka katsomaan tämän dokumentin aiheesta, jos et ole sitä jo nähnyt https://paranormaaliblogi.wordpress.com/2008/01/21/what-the-bleeb-do-we-know/ 🙂

Tekisi mieli tilata Tieteen Kuvalehti, jos ei olisi niin perhanan kallis. :/

5 02 2008
Haukka

Katsoin kyllä sen dokumentin jokin aika sitten, osa siitä oli varmaankin totta, osa taas ei. Taisi olla vähän sekoitus New Agea, uskontoa ja tiedettä ja siellä olivat myös nämä Masaru Emoton kiistellyt jääkristallitkin. Kiva dokkari mutta en ottaisi 100% vakavasti, kun oli välillä niin epäilyttävää materiaalia.

Ja Tieteen kuvalehteä ei välttämättä tarvitse tilata vaan sen voi löytää esim. kirjastosta ihan ilmaiseksi. 😉

28 02 2008
rubines

Kvanttifysiikka on tulevaisuuden tiedettä ja se pitäisi ottaa vakavasti. Pitiväthän epäilijät maapalloa litteänä pitkään ennenkuin avarakatseisemmat toisin todistivat.

1 03 2008
Anne

”Miten ne muka ovat saaneet ne ajatukset johdettua veteen?
” Niinpä

19 06 2008
Tiina

Oi, olisi ollut mielenkiintoinen juttu varmasti, mutta kun video ei enää toimi. : /
%d bloggers like this: