Kiyai-huudon mestari

23 01 2008

Kaikkea sitä saa karjaisemalla aikaan.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

14 responses

23 01 2008
Haukka

Enpä ole ihan varma, että hän pystyy pysäyttämään hyökkäyksen huudollaan noin. Jokin aika sitten näin dokumentin vähän samankaltaisesta tilanteesta, siinä näytettiin kuinka chi-mestarit kaatoivat oppilaitaan iskuilla, jotka eivät menneet koskaan perille vaan osuivat pelkkään ilmaan. Näytettiin monesti kuinka mestari sai aina kaadettua oppilaansa mutta kun tilalle laitettiin eräs kuuluisa skeptikkotutkija (italialainen muistaakseni) ei tapahtunutkaan mitään, vaikka yritettiin monesti. Koko juttu oli pelkkää suggestiota, eli jos siihen uskoo tarpeeksi kovaa niin se toimii.

Ja se, että tässä näytetään kuinka hän saa tuon ruukun näköisen kellon soimaan voi selittyä myös pelkällä harjoittelulla. On vain opittava huutamaan niin, että omat ääniaallot resonoivat tuon kellon kanssa, se tosin voi olla vaikeaa oppia. Tuossa taidettiin myös mainita, että hänen huutonsa saattavat aiheuttaa sisäelimiin vaurioita ja että hänen mestarinsa tappoi lintuja huudollaan? No miksei hän sitten riko jotain suht. heikkoa esinettä huudollaan, esim. jotain juomalasia? Sitten voisi sanoa, että hänen äänensä voi tehdä jotain ihmisillekin.

23 01 2008
Wespa

Kyllähän niitä lasejakin on rikottu mm. oopperaäänen omaavat henkilöt ovat näin tehneet. Mythbustersissakin todistettiin tämä, että äänellä voi vaikuttaa ja kyseisessä jaksossa he koittivat rikkoa viinilaseja äänellä ja siinä onnistuivatkin.

En siis usko, että mikään huijari olisi kyseessä, vaan ihan aito taito.

23 01 2008
Haukka

On kyllä mahdollista hajottaa esineitä äänen avulla kunhan löytää oikean taajuuden jolla kohde resonoi mutta ihmisen pysäyttäminen vaatiikin sitten paljon enemmän. Ja koska tuon huudon voimaa voidaan periaatteessa mitata niin sitä pitäisi ehkä testata jollain ihmisen massaisella kappaleella. En usko että kukaan voisi huutaa esim. niin kovaa, että 70 kiloa painava testinukke lähtisi liikkeelle tai liikkuessaan pysähtyisi huudon voimasta.

Siis ainoa juttu joka tässä epäilyttää on se, että hän muka pystyisi puhtaasti äänensä avulla pysäyttämään ihmisen samaan tapaan kuin hänet ”tyrmättäisiin”. Uskon jos tämä voidaan todistaa myös ei-elollisella kappaleella.

23 01 2008
Regendos

Pelkällä äänellä ei ole tarkoitus tyrmätä ihmistä, kuin he kohtaisivat seinän. Huuto vaikuttaa ihmisen kehon nesteeseen joka lopputuloksena väliaikaisesti syö kohteen energiaa.

24 01 2008
anima damnata

Huudon vaikutus perustuu ihmisen refleksien toimintaan, eli tarkemmin säikähtämiseen.

24 01 2008
Regendos

Tuo on täyttä kuraa ja tiedät sen itsekkin. En ala perustelemaan ellet itse halua. Jos tietää että huuto on tulossa, sitä on melkein mahdotonta säikähtää.

24 01 2008
Haukka

Tätä huutoahan testattiin hänen omiin oppilaisiinsa, on siis melko todennäköistä, että oppilaat ”tietävät” mitä tämä huuto merkitsee ja mitä siitä pitää seurata. Eli se on pohjimmiltaan refleksi, tosin varmaankin opittu sellainen.

Kuten jo aiemmin sanoin, tämä on pohjimmiltaan samanlainen asia kuin se, jossa ihmisiä tyrmättiin huitaisemalla ilmaa. Luulen, että jos taas testataan tätä ilmiötä skeptikolla, kuten aiemmin tyrmäys-ilman-kosketusta testissä, niin ei tapahdu yhtikäs mitään.

25 01 2008
TheMagician

Tuo Haukan mainitsema lyönti on nimeltään ”1 inch punch” ja mm. youtubesta löytyy siitä paljon videoita.

25 01 2008
Wespa

Jeps. Tässä on Derrenin demostraatio aiheesta https://paranormaaliblogi.wordpress.com/2007/05/01/lyonti-ilman-kosketusta/

10 02 2008
@nni

”Kyllähän niitä lasejakin on rikottu mm. oopperaäänen omaavat henkilöt ovat näin tehneet. Mythbustersissakin todistettiin tämä, että äänellä voi vaikuttaa ja kyseisessä jaksossa he koittivat rikkoa viinilaseja äänellä ja siinä onnistuivatkin.”
Muistelisin, että einsteinissä (siis siinä neloiselta tulleessa ohjelmassa) todistettiin jossain vaiheessa, ettei edes oopperalaulajan ole mahdollista särkeä lasia vain äänensä voimalla.

15 02 2008
€nni

cool.. 🙂

6 03 2008
Ack

On todistamista ja ”todistamista”. Viinilasin tosiaan voi rikkoa, kun kiljuu samalla taajuudella kuin lasi soi.

19 05 2008
Ufomies

Taisteluhuudon jap. ”kiai” tarkoitus on lähinnä niinkin ”perinteinen” kuin vastustajan pakan sekoittaminen. Hätkähdys luo aloitteelle paremman mahdollisuuden onnistua.

13 01 2009
vuokralainen

mun mielestä kiyai huuto toimii keräämällä valtava määrä energiaa yhteen kohtaan tai koko kehoon ja yksinkertaisesti karjaisemalla se pihalle esim. lunakinesiassa on samanlaisia tekniikoita
%d bloggers like this: