Britit testaavat uutta teknologiaa

2 11 2007

TeknologiaBrittiarmeijan kerrotaan testaavan teknologiaa, joka tekee tankeista ja joukoista näkymättömiä. Porjektin takana ovat valtion insinöörit, sekä sotilasteknologiayritys QinetiQ, joka on tehnyt pääasiassa miehittämättömiä lentokoneita.

Testeissä silminnäkijänä toiminut sotilas kuvaili teknologiaa hämmästyttäväksi: “Kentällä näkyi vain ruohoa ja puita, kun todellisuudessa tuijotimme tankin piippuun”.

Teknologia perustuu kaluston peittämiseen hyvin heijastavalla silikonipinnoitteella, jonka päälle projisoidaan kameroilla vangittua kuvaa ympäristöstä. Samanlaisen illuusion tuottavaa teknologiaa pienemmässä mittakaavassa esitteli taannoin myös Tokion yliopiston professori Susumu Tachi. Jos testit sujuvat odotetusti, näkymättömistä tankeista saattaa tulla aitoa sotilaskalustoa jo viiden vuoden sisällä.

Lähde: dailymail.co.uk


Toiminnot

Tietoja

11 responses

2 11 2007
Skeptikko

Mitäköhän paranormaalia moisessa on? Ei mitään.

Itsellänikin on käynyt mielessä idea, jolla kameroiden avulla voitaisiin pysyä näkymättömissä.

2 11 2007
Wespa

Joo ei tässä mitään paranormaalia olekkaan, mutta blogissa on tarkoitus julkaista välillä teknologiaa ja tiedettä käsitteleviä artikkeleita ym. jotka sivuavat paranormaalia. Sama koskee taikatemppu ja illuusiovideoita.

PS. Joskus olen itsekkin pohtinut ihan samaa ja kokeillutkin sillä tavalla, että pistin kameran selkäni taaksen ja television eteeni, jolloinka näytti sitä takanani olevaa kuvaa edestä, joka loi illuusion osittain näkymättömästä.

3 11 2007
s3nsi

Aika pelottava ajatus, näkymättömiä tankkeja.

3 11 2007
Kalolo

Ajatelkaa mitä kaikkea tapahtusi jos tämä näkymättömyysjuttu pääsisi vääriin käsiin .

3 11 2007
aaAA

Voivoi. Toivottavasti kukaan paha terroristi ei saa tuota käsiinsä. Sehän voi tehä ihan mitä vaan. Toi on kyllä minusta turha juttu.

3 11 2007
wadaap

älä muut sano, koko ase teknologia kehittyy aja myöt ja sodista tulee raaempaa, turhaa venaa mitää meteorei ku ihmine ite tuhoo ittensä sitä enne

4 11 2007
Mikko

Ei kyllä varmaan toimi hirvittävän hyvin avoimessa maastossa tällaiset. Keskellä aavikkoa moinen näyttäisi lähinnä liikkuvalta peililtä.
Predator-elokuva tulee mieleen, sillä joku jenkkiläinen armeijajehu oli sen nähtyään todennut, että haluaa samanlaisen naaminointilaitteen kuin sillä saalistajalla 😛

5 11 2007
Petri

Tuo on tulevaisuutta, juipit. Nyt vaan ajoneuvon liikkumisen äänet pitäisi saada vaimennettua…

5 11 2007
werttinen

5v aika lyhyt aika tosiaan tulevaisuutta 😀 siis ei niil liikkumis äänil oo mitään merkitystä jos sotilaat liikkuu kävellen T_T

16 12 2007
@nni

Jos lähdetään arvuuttelemaan uusien, tehokkaampien aseiden vaikutuksia sodankäyntiin ja tutkitaan historiaa, huomaamme käsitteen ”Kauhun tasapaino”, joka on vaikuttanut sodankäyntiin maailmalla hyvin suuresti, varsinkin ydinaseiden suhteen. Lainaus wikipediasta:
”Kauhun tasapaino on kylmän sodan ajoilta periytyvä termi kahden tarpeellisella määrällä mannerten välisiä ydinohjuksia varustetun valtion välisestä ulkopoliittisesta suhteesta: molempien valtioiden saatua tarpeeksi tulivoimaa ydinasesarsenaaliinsa päästään tilanteeseen, jossa kumpikaan osapuoli ei koston pelossa uskalla käyttää ydinaseita.”
KOko artikkeli luettavissa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kauhun_tasapaino

28 04 2008
MetallicMutalisk

Heheh , tulee ihan Red Alert 2 mieleen
%d bloggers like this: