Ruumiista irtautuminen ja Astraalimatkat

13 10 2007

Astraalimatkat

Jotkut ihmiset ovat ilmeisesti kokeneet ns. astraalimatkan, jonka aikana mieli irtautuu ruumiista. Ilmiötä nimitetään ruumiin ulkopuoliseksi kokemukseksi tai englanninkielisistä sanoista lyhennettynä OBE:ksi.
Ruumiista irtautumisen aikana ihminen näkee ruumiinsa kuin toisen henkilön. Hänen henkensä näyttää siirtyneen ”astraaliruumiiseen”. Kokemuksen sanotaan olevan miellyttävä – joskin melko kummallinen.
Kun fyysinen ruumis ei sido henkeä, liikkuminen voi tapahtua ajatuksen nopeudella. Astraaliruumis voi liikkua myös esteiden kuten seinien läpi. Jotkut uskovat että astraaliruumis on ihmisen sielu.
Useimmat OBE-ilmiöt ovat satunnaisia. niitä tapahtuu vaaratilanteissa kuten auto-onnettomuuksissa tai vakavan sairauden aikana. Joissakin tapauksissa irtautuminen on kuitenkin saatu aikaan tahdonvoimallakin.
Monet ihmiset kokevat ruumiista irtautumisen ollessaan hyvin väsyneitä tai juuri nukahtamassa. ilmiö käynnistynee siten että kyseinen ihminen näkee ruumiinsa makaavan vuoteella ja tuntee leijailevansa sen yläpuolella.
Astraalimatkaaja voi alkaa kuvitella, miltä henkiruumiissa liikkuminen tuntuu. Joskus hän huomaa voivansa kulkea esteiden läpi ja leijuvansa minne haluaa.
Usein selitetään, että astraalimatkaaja on yhteydessä fyysiseen ruumiiseensa hopealangalla, joka yhdistää kummankin ruumiin pään.
Ensin astraaliruumis leijuu fyysisen ruumiinsa päällä. Jätettyään vähitellen ruumiin, astraalimatkaaja voi seistä suorana, mutta aluksi hän huojuu puolelta toiselle. Joskus muut ihmiset voivat nähdä astraaliruumiin. Se voi näyttää kalpealta, aavemaiselta tai todellisen henkilön kaltaiselta.
Newyorkilainen taidemaalari Ingo Swann pystyy keskittymään ajatuksensa mihin tahansa jopa ulkoavaruudessa. Hänen harvinaislaatuinen kykynsä on sukua astraalimatkaamiselle. Swann rentoutuu ja keskittyy paikkaan, jossa hänen on pyydetty käyvän.
Vuonna 1974, kaksi viikkoa ennen kuin amerikkalainen avaruusluotain Mariner 10 kävi Merkuriuksella, Swann lähetti ajatuksensa tälle tuntemattomalle planeetalle. Marinerin myöhemmin maahan lähettämät raportit vahvistivat osan Swannin ”näkemästä” oikeaksi. Esimerkiksi hän kertoi aivan oikein, että Merkuriuksella ilma on hyvin ohutta ja että planeetan ympärillä on kaunis aura.
Monet ruumiista irtautumiskokemukset näyttävät liittyvän astraalimatkaajan hengen pelastamiseen. Voimakkaiden tuskatilojen aikana ihmiset tuntevat joskus olevan irti ruumiistaan. Silloin he lakkaavat tuntemasta tuskaa ja voivat hallita vaarallisen tilanteen paremmin.
Jossain harvinaisissa tapauksissa muut ihmiset voivat nähdä astraaliruumiin. Seuraavan tarinan, jossa on astraalimatkaajalle varsin tyypillisiä piirteitä, on kertonut erään laivan kapteeni 1860-luvulla. Tässä tapauksessa matka tapahtui unen aikana:

Psyykkinen merimatka

Laivan ensimmäinen perämies Robert Bruce tapasi kerran kapteenin hytissä oudon muukalaisen, joka seisoi pöydän ääressä ja kirjoitti lokikirjaa. Bruce pelästyi, sillä kukaan ei ollut voinut nousta alukselle sen lähdettyä Liverpoolista.
Bruce kiirehti laivan kannelle kertomaan kertomaan tapahtuneesta kapteenille. Tämä kieltäytyi uskomasta häntä. Tarina tuntui mahdottomalta, mutta kun he katsoivat lokikirjaa, siihen oli kirjoitettu: ”Kääntykää luoteeseen.”
Kapteeni epäili että kyseessä oli pila ja päätti selvittää, kuka oli kirjoittanut sanat. Hän käski kaikkien miehistöön kuuluvien kirjoittaa ”Kääntäkää luoteeseen”. Kenelläkään heistä ei ollut samanlainen käsiala kuin se, jolla oli kirjoitettu lokikirjaan.
Robert Bruce uskoi varmasti nähneensä miehen, vaikka tätä ei enää aluksella näkynytkään. Kapteeni oli kummissaan ja päätti toimia oudon viestin mukaisesti. Kolmen tunnin kuluttua he näkivät jäälauttoihin juuttuneen aluksen.
Miehet lähtivät pelastusveneillä noutamaan eloonjääneitä, jotka olivat jo miltei luopuneet toivosta pelastumisensa suhteen. Bruce järkyttyi huomatessaan, että yksi pelastetuista merimiehistä oli sama jonka hän oli nähnyt kirjoittavan lokikirjaan.
Kapteeni pyysi näytteen miehen käsialasta ja kaikki hämmästyivät nähdessään, että se oli samanlaista kuin lokikirjassa. kun tapaus selitettiin muukalaiselle, tämä ei muistanut sanoja, vain sen, että oli vaipunut syvään uneen oudon tapahtuman aikoihin. Hän oli selvästi nähnyt unessa itsensä, pelastamaan tulleella aluksella. Unen alus osoittautui samaksi, jolle hänet todellisuudessa oli pelastettu.

Lähde: juplin.net/myytit

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

23 01 2008
Pätsi

totta tai tarua… voi olla totta toisaalta mut toisaalta ei… mielen kiintosta vähän risti riitanen juttu.. jos ihmisen henki lähtee kirjottaan jotakin (niin kuin kerrottiin) niin miten hän on voinut kirjottaa jos se on henki… per**** nyt loppu mietiskely… 😀

20 04 2008
Make83

Joskus toi astraaliruumis voi olla kuulemma niin kiinteä että voi ikäänkuin aaveen lailla tarttua vaikka esineisiinkin.. 🙂 Mielenkiintoinen juttu kyllä.

20 04 2008
rampe+viisas 7 luokkalaine

käykö tuo pelkällä ruumiiista irtautumalla? jos voi niin kun kokeilen tuota meen pelottelee kavereita

7 01 2009
tiialol

Olen kokeillut muutaman kerran, enkä vielä ole kovin hyvin onnistunut. Mutta kyllä se sitten joskus onnistuu 😉
%d bloggers like this: