Humanoidi – Avaruusolento – Alieni

9 09 2007

Humanoidi - Avaruusolento - AlieniHumanoidi tarkoittaa mitä tahansa olentoa, joka muistuttaa ruuminrakenteeltaan ihmistä. Humanoidi voi olla esimerkiksi ihmisapina, robotti tai mytologinen olento. Yleensä termillä kuitenkin viitataan ihmisen muotoiseen avaruusolentoon.

Ufohavaintoihin saattaa joskus liittyä humanoidihavainto.

Jotkut uskovat, että mikäli älyllisiä sivilisaatioita on muuallakin kuin maassa, samansuuntainen kehitys on voinut tehdä älyllisestä lajista ihmistä ulkoisesti muistuttavan, vaikka nämä lajit eivät olisi sukua keskenään.

Ufoskeptikoiden mielestä väitteet nähdystä humanoideista ovat kansanperinnettä, folklorea, siis humanoiditarustoa.

Avaruusolento
(engl. alien, extraterrestial, ET, extraterrestial intelligence, ETI, humanoid, little green man). Maan päällä vierailevat avaruusolennot ovat esiintyneet monissa eri muodoissa. Ne ovat olleet pieniä vihreitä miehiä, kirkkaita valo-olentoja, karvaisia hirviöitä, muodottomia möykkyjä, robotteja, sekä hyöteisiä tai matelijoita muistuttavia olentoja.

Nykyiseksi standardiksi on muodostunut pieni valkoinen tai harmaa humanoidi, jolla on iso pää ja pieni vartalo, sekä suuret mantelinmuotoiset silmät. Pään ja kehon kokosuhde korostaa humanoidien mentaalista kehittyneisyyttä: avaruusolioiden henkiset ominaisuudet jättävät varjoonsa (ihmisille usein ongelmallisen) kehon. Lisäksi suuri pää viestittää humanoidien olevan ihmisiä älykkäämpiä.

Avaruusolioiden väitetään usein kommunikoivan telepaattisesti. Jotkut ihmiset kertovat välittävänsä avaruusolioiden viestejä automaattikirjoituksen avulla. Vaikka viestit sisältävätkin sinällään hyödyllisiä ohjeita (”eläkää sovussa toistenne ja luonnon kanssa” jne.), ne eivät sisällä mitään merkittävää, mitä joku ihmisolento ei olisi jo aikaisemmin todennut.

Yhdysvalloissa 92 % väestöstä uskoo, että avaruusolennot elävät heidän keskuudessaan.

Lähteet: fi.wikipedia.org, skepsis.fi

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

5 responses

10 09 2007
regendos

Henkilökohtaisesti en usko alieneiden elävän keskuudessamme. Heidän olemassa olo on sensijaan minulle epävarmaa. Maailmankaikkeus on iso. Ei ole lainkaan epätodennäköistä, että muuallakin saattaisi olla elämään tarpeellisia aineksia.

10 09 2007
pasi

92% uskoo? Lähde?

Tuossa artikkelissa oli mainittu lähteet, mutta tarkka linkki on tässä.

14 09 2007
Mika Halonen

Niinhän se on. Meidän keskuudessa olevat avaruusystävämme ovat (tietyltä rodultaan) niin saman näköisiä ihmisiin verrattuna, että niitä ei voida erottaa avaruusolennoiksi. En muista rodun nimeä, mutta tämä pitää paikkaansa. Pleijadesilaiset… tai jotain sinne päin se oli.

14 09 2007
Wespa

Jep. Plejadians tai Plejarians on tämän yhden rodun nimi.

27 06 2008
minä vain

kiinassako nää mahtaa asua, vaiko afrikassa?
%d bloggers like this: