Valon nopeus rikottu!

19 08 2007

Albert Einstein

Kaksi Saksalaista fyysikkoa väittävät, että he ovat rikkoneet valon nopeuden – saavutus, joka horjuttaa meidän ymmärrystämme ajasta ja avaruudesta.

Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan ”esineen” lähettäminen yli 186 000 mailia/sek nopeuteen vaatisi loputtoman määrän energiaa.

Tohtori Gunter Nimtz ja Tohtori Alfons Stahlhofen Koblenzin yliopistosta sanovat, että he ovat rikkoneet Einsteinin teorian periaatteen.

Parivaljakko sanoo, että he ovat tehneet kokeen missä mikroaaltosäteilyfotonit – energiset paketit valoa matkasivat ”välittömästi” kahden prisman välillä, jotka oli liikutettu 90 sentin päähän toisistaan.

Mahdollisuus matkata valoa nopeammin jättää suuren määrän outoja seuraamuksia.

Esimerkiksi valoa nopeammin kulkeva astronautti saapuisi teoriassa kohteeseensa ennen lähtemistään.

Fyysikot tutkivat ilmiötä, jota kutsutaan nimellä ”quantum tunnelling” (kvanttitunneli), joka mahdollistaa atomipartikkeleiden ennen saavuttamattomissa olevien luonnon lakien rikkomisen.

Tohtori Nimtz kertoi New Scientist lehdelle: ”Tällä hetkellä tämä on ainoa virhe suhteellisuusteoriassa, josta olen tietoinen.”

Lähde: telegraph.co.uk


Toiminnot

Tietoja

13 responses

19 08 2007
Top Posts « WordPress.com

[…] Valon nopeus rikottu! [image] Kaksi Saksalaista fyysikkoa väittävät, että he ovat rikkoneet valon nopeuden – saavutus, joka horjuttaa […] […]

19 08 2007
roomeri

Tohtori Nimtz kertoi New Scientist lehdelle: “Tällä hetkellä tämä on ainoa virhe suhteellisuusteoriassa, josta olen tietoinen.”

”…, josta olen tietoinen.”

Ja on tohtorismiehiä.

Eikös se suhteellisuusteoria ole aikapäiviä sitten todettu likimääräistykseksi. Toki hyvin toimivaksi sellaiseksi, mutta kuitenkin teoreettisesti katsottuna ei eksaktiksi?

19 08 2007
KP

”Esimerkiksi valoa nopeammin kulkeva astronautti saapuisi teoriassa kohteeseensa ennen lähtemistään” 😀 olispa vaa jännää sellanen

19 08 2007
Anna Mikkola

Hmm. Huomasin tän jutun telegraphissa jo pari päivää sitten, mutta olen odotellut että uutinen ilmestyisi muuallekin – valon nopeuden rikkominen ei ole kevyt juttu. Mutta sitä ei ole ollut missään muualla, ei uutisissa eikä tiedeuutisissakaan – ainakaan en ole huomannut. Pistää vähän epäilemään.

19 08 2007
KP

”valon nopeuden rikkominen ei ole kevyt juttu. Mutta sitä ei ole ollut missään muualla, ei uutisissa eikä tiedeuutisissakaan – ainakaan en ole huomannut. Pistää vähän epäilemään.”

Totta,luulisi että siitä kerrottaisiin vähän muuallakin.

23 08 2007
Hepsu

Valonnopeushan on on helppo rikkoa. Jopa sinä pystyisit siihen! Tämä kuva voi valaista hiukan: http://www.koti.mbnet.fi/dajozan/selitys.PNG

Seisot pisteessä A ja vedät vaikkapa sormella nopesti valon halki. Näin syntyy varjo joka näkyy kuussa, tämä varjo liikkuu valonnopeudella, todennäköisesti ylikin. Tosin tässähän ei voi lähettää minkäänsortin informaatiota koska siellä ei liiku mitään materiaali.

Keep it normal, paranormal!
-Regendos

5 09 2007
@nni

Missasin nyt ihan kybällä tuon hepsun jutun. Helb. Siis varjohan on valon puutetta, right? miten valon puute voi liikkua nopeammin kuin valo?

5 09 2007
Wespa

Hepsu, valon nopeus on rikottu, eli ylitetty. Valon nopeuden saavutus ja ylitys on siis kaksi eri asiaa. Tuolla varjotekniikalla ei saavuteta valon nopeutta, vaan estetään valon pääsy. Ei se pimeys sinne liiku, vaan se on jo siellä ilman valoa.

10 03 2008
Ufomies

Newtonilainen mallihan meillä on vielä käytössä perusmekaniikassakin. Kohtapa sitä ollaankin jo kvanttiajassa, ja joku muovaa uuden teorian, joka natsaa tarpeeksi hyvin korvaamaan Einsteinin atomiajan fysiikkamallin.

Jos tieteessä löydetään absoluuttinen totuus, niin voi jo ihan huoletta perustaa uskonnollisen yhteisön.

21 09 2008
Kristhor

”valoa nopeammin kulkeva astronautti saapuisi teoriassa kohteeseensa ennen lähtemistään” lol 😀 tosta vois seurata paljon ongelmia 😀

24 09 2008
Sherlock Holmes

Jos menet nopeammin kuin valo niin eikö se tarkoita sitä että menet ajassa eteenpäin ? ^.-

24 09 2008
Totuus

Jos joku ihminen matkustaa valoa nopeammin… Niin mietin vaan että mitä käy ihmiselle? Kun jossainhan oli että joku kone oli mennyt vissiinkin 10 000kmh maanpäällä ja ihminen sisällä. Sitten kun oli jarrutettu niin kuulemma oli sokeutunut. Luulis että jotain tapahtuu ihmiselle tommosesta vauhdista.

31 12 2008
periatteessa kaikki on oikeassa

mitä ongelmaa on että ihminen menisi valon nopeuteen paitsi jos kiihtyvyys on liian suuri . uskon kyllä siihen että joku löytää vielä tavan joten ihminen voi mennä valon nopeudella tai yli sen.

kaikki tietää että aurinko kunta pyörii kalaksissa kuka tietää että jos me kuljemmekin yli valon nopeuden avaruudessa meistä se näyttää paikallaan pysyvältä kun muut menevät yhtä nopeasti mukana
%d bloggers like this: